Ziua Logo
  Nr. 2408 de sambata, 18 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Cititi de zece ori inainte de a semna un angajament cu cei care zic ca sunt ctitori
IMPACT construieste case prin contracte parsive
-- Dir. gen. Ioan Dan Popp a reziliat cu de la sine putere contractul pe care-l incheiase cu fostul mare fotbalist Lica Nunweiller pentru construirea unei vile in ansamblul Gamma din Baneasa * "Boss-ul" de la IMPACT l-a anuntat, oficial, pe Nunweiller ca si-a pierdut si banii platiti pana acum - aproape 40.000 de dolari, dar si casa, din cauza ca nu si-ar fi incheiat o asigurare pe viata * Neoficial, Popp i-a spus acestuia, verde-n fata: "Esti prea frumos, bogat si destept" si "trebuie sa divortam pentru ca asa vreau eu"! * Chiar daca il obliga contractul, Lica Nunweiller nu si-a putut face o asigurare pentru caz de deces, intrucat nici o casa de asigurari nu incheie o asemenea polita cu o persoana care depaseste varsta de 60 de ani, or fosta stea a lui Dinamo are 63
Cel mai luxos cartier al Bucurestilor, Gamma, care este proiectat sa infloreasca in zona Pipera, a inceput deja sa creeze controverse. Nici n-a scos bine capul la lumina si firma de constructii SC IMPACT SA, care are controlul asupra ansamblului, este acuzata de matrapazlacuri. Fosta glorie a fotbalului romanesc, Lica Nunweiller, denunta practicile samavolnice ale directorului general Ioan Dan Popp, care n-ar face altceva decat sa-si bage bani in buzunar si sa-i trateze pe viitorii locatari ai cartierului Gamma ca pe niste negri pe plantatie.
Adio si de la casa si de la bani
Picatura care a umplut paharul si l-a determinat pe Lica Nunweiller sa faca plangere penala la Politie impotriva lui Ioan Dan Popp a fost o notificare, pe care a primit-o, la mijlocul saptamanii, din partea consilierului juridic de la IMPACT. Nunweiller era anuntat ca dir. gen. Dan Ioan Popp a reziliat unilateral contractul incheiat cu el in februarie a.c., in privinta construirii unei locuinte pe strada Erou Iancu, nr. 103, sat Pipera. Cu toate ca Nunweiller se afla cu plata ratelor la zi, Popp este categoric: titularul contractului isi pierde atat casa, cat si banii virati pana acum in contul IMPACT, adica aproape 40.000 de dolari. Motivul invocat de "generalul" de la IMPACT ar fi acela ca Lica Nunweiller nu si-ar fi respectat obligatiile de la capitol VII, litera B, punctul 3 din contract: "Beneficiarul-cumparator are obligatia sa detina pe toata durata prezentului contract o polita de asigurare pentu cazurile de invaliditate si deces din orice cauza valabila 24 de ore din 24, polita ce va fi cesionata in favoarea SC IMPACT SA pentru valoarea ramasa de plata din contractul de executie". Consilierul lui Popp mai preciza in notificare ca beneficiarul contractului, Lica Nunweiller, era obligat sa prezinte copia politei pana in 23 martie 2002, altfel contractul a devenit nul, iar "beneficiarul pierde toate sumele achitate drept avans". Cu alte cuvinte, Lica Nunweiller ramane si fara casa si fara bani.
Societatile de asigurari l-au refuzat pe Lica Nunweiller
La o zi de la redactarea notificarii, sotii Nunweiller si fiica acestora au avut o discutie intre patru ochi cu Popp. "Directorul general de la IMPACT ne-a zis fara ocolisuri: "Sunteti prea frumosi, bogati si destepti si trebuie sa divortam pentru ca asa vreau eu!". Disperata, mama mea a amenintat ca-si da foc daca nu intra in casa la data stabilita prin contract, 24 mai, iar Popp si-a chemat body-guarzii si ne-a dat afara din firma cu forta. Nu e posibil ca noi sa le platim toate ratele si sa ne trezim deodata si fara casa si nici banii sa nu ne fie restituiti. Credem ca Ioan Popp are o oferta pentru casa de la altcineva, care i-a promis mai multi bani. N-a stiut cum sa ne faca sa renuntam si acum a reziliat contractul de capul lui. Nu mai punem la socoteala faptul ca intotdeauna au incercat sa "umfle" devizele de plata pentru modificarile solicitate de noi", ne-a declarat fiica sotilor Nunweiller, Mihaela. Chiar daca titularul e obligat prin contract sa detina asigurare pentru caz de invaliditate si deces, el nu a putut incheia o astfel de polita, intrucat nici o societate nu mai asigura pe viata o persoana care depaseste pragul de 60 de ani, asa cum este si cazul lui Lica Nunweiller. Reporterii ZIUA s-au interesat la una dintre cele mai renumite companii de asigurare din Romania si au aflat ca limita maxima de varsta pentru o asigurare pe viata difera intre 55-60 de ani, de la o societate la alta. Oricum, Lica Nunweiller are 63 de ani impliniti, deci nu avea cum sa detina o astfel de polita pe numele sau, iar, daca nu a respectat contractul, acest lucru s-a intamplat independent de vointa sa.
"Bunavointa" lui Popp
Contactat de ZIUA, directorul general Ioan Dan Popp ne-a declarat: "Din punctul meu de vedere este clar. N-au respectat contractul si noi l-am reziliat. E exact ca intr-un mariaj! Cand unul dintre soti nu mai accepta sa traiasca impreuna cu celalalt divorteaza. Eu n-am nevoie de scandal, drept pentru care ii anunt pe sotii Nunweiller, prin intermediul dumneavoastra, ca le voi returna banii, chiar daca, prin contract, n-ar trebui s-o fac. Sa nu zica ca nu am bunavointa!"
Adrian ARTENE 
 Afisari: 138  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bush stia    
  11 septembrie - Remember    
  Lucrarile de curatire de la WTC, finalizate pe 30 mai    
  Creditul BEI nu se poate derula    
  Coruptia ameninta integrarea Romaniei in NATO    
  Scandalul de la Primarie nu pericliteaza relatiile cu BERD    
  Legea extinderii    
  Nastase spune ca "nu a fost bine inteles"    
  Pe urmele disparutilor in Vulcan    
  Ministrul Popescu: "Mina Vulcan va primi bani pentru modernizare"    
  Vadim ii cere lui Iliescu sa-l gratieze pe Cozma    
  Alte baloane ale afaceristului Alexandru Marin    
  Bulgaroaica prinsa pe Otopeni cu burta plina de cocaina    
  Prefectura Alba are o strategie antidrog    
  Retea de traficanti anihilata in Bucuresti    
  Muzica Anti-Drog, fara alcool    
  Despre moartea alba (VIII)    
 Top afisari / comentarii 
 IMPACT construieste case prin contracte parsive (138 afisari)
 Legea ANL a fost modificata (31 afisari)
 Razboi total Doroftei - Balbi (30 afisari)
 Asasinii de la Moara Grecilor au ajuns in fata instantei (27 afisari)
 Fetita desfigurata de doi cockeri in calduri (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04059 sec.