Ziua Logo
  Nr. 2385 de joi, 18 aprilie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Gigi Becali, principalul finantator al gruparii din Ghencea, a declarat ieri ca dupa finalul campionatului va cauta un nou antrenor principal
Piturca se retrage la vara
-- Sedinta de ieri a Comitetului Director i-a dat credit actualului tehnician pana la sfarsitul sezonului * Marius Lacatus si Stefan Iovan sunt primii vizati pentru a conduce Steaua in sezonul viitor * Victor Piturca va ramane manager general al clubului
Comitetul Director al FC Steaua, intrunit ieri intr-o sedinta de analiza a rezultatelor echipei, a decis sa acorde credit actualei conduceri tehnice pana la finalul campionatului. "Victor Piturca ramane antrenor principal pana la vara, cand vom cauta pe altcineva. El a declarat public acum trei-patru luni ca intentioneaza sa renunte pentru un timp la banca tehnica, iar acum mi-a confirmat ca la vara va renunta. Piturca va ramane insa managerul general al clubului", ne-a declarat ieri Gigi Becali, principalul finantator al FC Steaua, care nu a participat la aceasta sedinta. Presedintele CA al FC Steaua, Viorel Paunescu, nu a vrut sa comenteze ieri deciziile Comitetului Director, dar a precizat ca astazi va fi organizata o conferinta de presa pe aceasta tema. "Lucram acum si la un comunicat de presa care va fi facut public tot maine (n. r. - astazi)", a declarat Viorel Paunescu.
Fotbalistii nu vor fi sanctionati financiar
Gigi Becali a precizat ca aceasta decizie apartine Comitetului Director si nu unei persoane anume. "La sedinta au participat toti componentii Comitetului Director, antrenorii si jucatorii. S-a cazut de acord asupra acestei variante", a spus Gigi Becali, care a adaugat ca fotbalistii nu vor fi sanctionati pentru rezultatele din ultima vreme. "Ei mi-au promis ca vor redresa situatia asa incat echipa sa participe in cupele europene. Nu le-am dat sanctiuni financiare, dar atunci cand au vorbit cu capul plecat am inteles ca asta este cea mai grea pedeapsa pentru ei. Mi-au vorbit si despre presiunea psihica si inclin sa le dau dreptate. Sunt anumiti suporteri care au creat o atmosfera de necrezut pentru Steaua, au fost si discutiile din ultima perioada in care clubul a fost atacat, a mai fost si ghinionul... Ii cred si pe ei, s-ar putea sa aiba dreptate. Dar au promis ca ei vor scoate echipa din situatia in care tot ei au adus-o", a precizat Gigi Becali. Cat priveste viitorul antrenor, Gigi Becali a spus ca in prezent se vehiculeaza doar doua nume, Marius Lacatus, actualul principal al Otelului Galati, si Stefan Iovan, secundul lui Piturca. "Nu stiu ce va fi in vara si nici nu are rost sa vorbesc de acum. Vom vedea ce si cum dupa finalul campionatului", a precizat Gigi Becali.
Obiectivul este castigarea Cupei Romaniei
Tot ieri s-a hotarat sa sa renunte in mod oficial la obiectivul castigarii campionatului, dupa cum a declarat Cristian Gatu, membru al acestui Comitetului Director. "Jucatorii au fost degrevati de obsesia castigarii campionatului, pentru ca, oricum, nu cred ca Steaua mai avea sanse la titlu. Acum, obiectivul lor este sa castige Cupa Romaniei si sa practice un fotbal spectacol, incercand sa faca abstractie de terenul pe care joaca, de arbitri sau de spectatori. Noi am facut un apel catre jucatori sa reziste la presiuni, pentru ca, din pacate, in ultimele doua luni, Steaua a jucat toate meciurile in deplasare", a spus Gatu. "Aceasta discutie cu jucatorii si antrenorii era necesara, pentru ca trebuie sa depasim acest impas. Nu s-a pus problema schimbarii antrenorului si nici nu s-a discutat despre sanctionarea jucatorilor pentru prestatia slaba pe care au recunoscut ca au avut-o in ultima perioada", a mai spus Gatu. La sedinta de ieri au participat Ilie Savu, Alexandru Sassu, Cristian Gatu, membrii in Consiliul Director, si presedintele acestui for, Viorel Paunescu.
Gigi Becali nu renunta la Steaua
"Suporterii au dreptate sa fie nemultumiti. Nici mie nu-mi convine ca echipa a ajuns in situatia asta. Dar ei trebuie sa fie alaturi si la bine, si la greu. Sunt cativa care agita apele, dar daca echipa isi va reveni totul va fi dat uitarii. Sa vedeti daca vom castiga la Ploiesti si daca vom bate pe Dinamo cum va fi atmosfera la stadion", a mai spus Gigi Becali legat de manifestarile fanilor stelisti ce au urmat meciului pierdut duminica seara in Ghencea, 0-1 cu FC Arges. "Raman sa ma lupt in continuare. Am incredere in aceasta echipa si voi continua sa investesc bani, desi unii zic ca vreau sa dau tunul vietii mele. La Steaua poate sa vina oricine cu bani, usile sunt deschise. Dar vad ca doar se vorbeste", a mai spus principalul finantator al FC Steaua.
Marius GHERGHE 
A r h i v a
  Netoiu si Dinel Staicu s-au inteles    
  "Cobra" vrea titlul cu Valencia    
  Ghioane: "Oferta lui Dinamo Kiev a fost un dar de la Dumnezeu"    
  Jesus Gil y Gil, sase luni dupa gratii    
  Romania urca un loc in clasamentul FIFA    
  Ancheta la Olympique Marseille    
  Crisul Oradea aspira la Cupa Cupelor    
  Beatrice Caslaru vrea sa se odihneasca    
  Lucescu are varianta Brescia    
  Razbunarea lui Piturca face diferenta intre Miu si Stere    
  Tineretul a pierdut 0-2 cu Polonia    
  Contra si-a reluat antrenamentele    
  Sahistii romani se impun la Metz    
  Birou Federal inaintea fazelor eliminatorii    
  Romania, gazda olimpicilor din Balcani    
 Top afisari / comentarii 
 Un preot din Savarsin vindea camioane furate (73 afisari)
 TVR Cultural se lanseaza o data cu premiera nationala a piesei "D'ale Carnavalului" (29 afisari)
 Raketii masacreaza romanii din Transcarpatia (27 afisari)
 Ministerul de Interne la sapa de lemn (27 afisari)
 Evaziunea fiscala creste exponential (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.