Ziua Logo
  Nr. 2372 de miercuri, 3 aprilie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Romania insarcinata
Ioan GROSAN 
Guvernarea Nastase a primit din partea unor oficiali NATO, dupa toate semnele, trei sarcini mari si late: accelerarea privatizarii pana la finalizarea ei, stoparea coruptiei si eliminarea din structurile informative ale statului a acelor ofiteri banuiti (sau chiar dovediti) a fi fost stalpi ai fostei Securitati. La prima vedere, trei sarcini imposibile (cel putin in privinta scadentei foarte apropiate), iar senzatia omului de rand este ca numai Dumnezeu si Osama ben Laden (viu sau mort) ne mai pot ajuta.
Totusi, care din cele trei obiective trasate de Pact cu o claritate de-a dreptul inspaimantatoare este - sau macar pare - mai usor de indeplinit? Cum pentru o privatizare rapida, fie ea si pe un euro, investitori din alte tari nu prea vin sa ne asculte doina, iar stoparea coruptiei, cu ministrul Justitiei cu piciorul in gips si cu liftul si dosarele blocate, nu are cum sa fie pusa in aplicare, singura sansa ca sa luam ochii Occidentului este, in mod evident, maturarea fostilor (si nostalgicilor) ofiteri de Securitate. Macar atat.
La ora asta, Romania a ramas insarcinata. In mod firesc, ea trebuie sa nasca in noiembrie, in superba maternitate numita Praga. Ei, al cui va fi copilul? Il va recunoaste tata NATO? Sau, vazand cat e de handicapat, se va face ca ploua, lasandu-l pe mamosul Nastase cu el in brate?
A r h i v a
  Inainte de prea tarziu    
  La judecata zilei    
  Mai in gluma, mai in serios    2002-04-01
  Numai NATO mai poate face ordine    2002-03-28
  Romania cu fata la perete    2002-03-25
  Romanu-i frate cu amicu'    2002-03-22
  Un mini-portret    2002-03-20
 Top afisari / comentarii 
 Irina Sparlea a devenit mama (161 afisari)
 Mihai Grossu in concert la Palatul Sutu (19 afisari)
 Razboi total Basescu-Mitrea (18 afisari)
 Cinci pentru duty-free Otopeni (16 afisari)
 Patroana Baroi si-a tuns si molestat angajata (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.63762 sec.