Ziua Logo
  Nr. 2363 de sambata, 23 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Fostele glorii ale poloului tricolor aspira la o medalie mondiala
Poloistii veterani pleaca in Noua Zeelanda
-- Initiativa componentilor reprezentativei old-boys constituie o premiera pentru sportul din bazin * Pentru a efectua deplasarea la Antipozi, veteranii au scos din propriile buzunarele cate 2000 de dolari
In urma cu un an, mai multi fosti componenti ai reprezentativei de polo a Romaniei au infiintat Clubul "Masters Water-Polo", initiativa veteranilor din bazin fiind o premiera pentru sportul autohton. Chiar daca multi au privit la inceput cu neincredere actiunea poloistilor old-boys, anul trecut, selectionata veteranilor tricolori a reusit sa obtina medaliile de argint la prima editie a Campionatului European de la Split, fiind invinsa in finala de reprezentativa similara a Croatiei. O performanta demna de invidiat, tinand cont ca este cel mai valoros rezultat obtinut de poloul autohton.
Ieri, fostele glorii ale sportului din bazin au anuntat, intr-o conferinta de presa organizata la "White Horse", ca vor participa si la cea de-a IX-a editie a Campionatului Mondial de natatie, rezervata veteranilor, care se va desfasura, in perioada 1-5 aprilie, in localitatea neozeelandeza Christchurch. Selectionata tricolora s-a inscris la categoria de varsta de peste 35 de ani si face parte dintr-o grupa de foc, alaturi de galonatele reprezentative ale SUA, Australiei, Noii Zeelande si Braziliei. Fiind performeri in adevaratul sens al cuvantului, poloistii veterani si-au propus sa obtina, in premiera, o medalie mondiala, mai ales ca argintul european cucerit anul trecut impune automat un obiectiv indraznet. Singura mare problema a poloistilor a fost de ordin financiar, componentii lotului tricolor fiind nevoiti sa scoata din propriile buzunare cate 2.000 de dolari pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare in Noua Zeelanda. Depasind cu greu si aceasta bariera, veteranii au inceput de cateva saptamani sa se pregateasca intens pentru asaltul mondial, antrenandu-se in Bazinul Floreasca la concurenta cu actuala selectionata de seniori. Dar iata si componenta lotului pentru Mondiale: Sorin Mara si Bogdan Leaua - portari, Vlad Hagiu (capitan), Eugen Ionescu, Florin Ardelean, Adrian Mahalean, Emil Tschiltsche, Adrian Vamos, Ion Ionescu, Gabriel Ionescu, Mihai Ragea, Andrei Barbulescu, Serban Popescu, Ivan Fejer si Laurentiu Cretu. De mentionat ca, la aceasta editie mondiala si-au anuntat participarea peste 5.000 de veterani, din 38 de tari.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  FRF si LPF trebuie sa sesizeze Procuratura    
  Piturca nu renunta la lupta anti-blat    
  "Dinamo - vinovata de trucarea unui meci"    
  Mascarada federala continua    
  Protest al suporterilor dinamovisti    
  Procurorii cer caseta "Onesti"    
  Rapid astepta decizii mai dure    
  "Hagi este la dispozitia Turciei"    
  Anglia ne-a pus din nou la colt    
  Sase tricolori pentru aurul italian    
  Se cunoaste programul complet    
  DIVIZIA B - ETAPA A 18-A    
  Extensiv - Steaua la Pitesti    
  Steaua si-a lansat site-ul oficial    
  Patrascu si Sava, goluri in "amicale"    
  Pe urma "cainilor rosii"    
  Dinamo cauta revansa la Timisoara    
  DIVIZIA A - ETAPA A 18-A    
 Top afisari / comentarii 
 DUBLUL MALEFIC (173 afisari)
 200 de agenti israelieni arestati in SUA, inainte si dupa 11 septembrie 2001 (36 afisari)
 Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (24 afisari)
 Sase tricolori pentru aurul italian (24 afisari)
 Eram ca niste frati, solidari intru durere (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01576 sec.