Ziua Logo
  Nr. 2363 de sambata, 23 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
In cadrul unei emisiuni televizate, Dumitru Dragomir a afirmat ca Gheorghe Stefan i-ar fi spus "la o masa" ca nu poate sa-i incurce pe dinamovisti
FRF si LPF trebuie sa sesizeze Procuratura
-- In sedinta Comitetului Executiv, Mircea Sandu ar fi spus ca are cunostinta de doua declaratii ale unor reprezentanti ai FC Dinamo ca la Piatra Neamt nu vor fi probleme pentru "caini" * Cornel Dinu si Florin Prunea i-au solicitat lui Dragomir sa prezinte "probele" * Pentru "curatirea fotbalului", FRF trebuie sa faca publica stenograma sedintei de joi
Decizia Comitetului Executiv al FRF referitoare la sanctionarea meciului Ceahlaul Piatra Neamt - FC Dinamo a fost comentata in fel si chip in timpul emisiunii de la postul OTV, moderata, joi noapte, de Florin Condurateanu, pe durata a mai bine de patru ore. Printre invitati s-au aflat Cornel Dinu, managerul general al FC Dinamo, si Florin Prunea, vicepresedintele AFPR, care au tinut sa arate in timpul emisiunii ca decizia nu se bazeaza pe regulamente. "In curand o sa cerem parerea la 11 vraci", a spus sarcastic Dinu, facand aluzie la cei 11 tehnicieni care si-au dat cu parerea despre meciul de la Piatra Neamt. Aceeasi opinie a exprimat-o, telefonic, si presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, care a sustinut vehement ca la dosarul FRF nu exista probe si ca nu se poate stabili un verdict doar in baza unei casete video si a raportului observatorului. De altfel, Pinalti a mai spus ca observatorul Mircea Dridea si-a schimbat parerea de la o zi la alta, ajungand sa faca un raport suplimentar in care a subliniat ca unii jucatori de la Ceahlaul nu au jucat la adevarata lor valoare. "Cum poti masura non-combatul? Cu rigla, cu ceasul?", a punctat imediat Cornel Dinu, tragand un semnal de alarma asupra consecintelor negative care vor urma deciziei FRF.
Dragomir: "Stefan mi-a spus ca nu se poate opune lui Dinamo"
Pana la prima interventie telefonica a presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, misterul parea sa invaluiasca modalitatea in care Executivul FRF a decis ca meciul cu pricina se plaseaza in "umbra" non-combat-ului. In stilu-i caracteristic, Mitica a plasat rapid cateva bombite, precizand ca in stenograma sedintei de la FRF au fost prinse doua declaratii incendiare, care puncteaza faptul ca un conducator de la FC Dinamo si o alta persoana din conducerea celor doua cluburi au vorbit despre aranjament. Desi C. Ex. stabilise sa fie pastrata confidentialitatea discutiilor din timpul sedintei, Mitica Dragomir a deschis "Cutia Pandorei", facandu-l pe Procuror sa-si intre in "mana". Dinu i-a raspuns boss-ului LPF ca nu poate tainui unele probe, "daca acestea exista", si ca respectivul caz nu este doar de domeniul sportiv, ci intra in acest fel sub incidenta Codului Penal. Imediat a prins firul si Prunea, care l-a tot fortat pe Dragomir sa vorbeasca: "Spuneti din seara asta tot ce stiti!". Fortat de imprejurari, mai ales ca si Pinalti a intervenit din nou si a punctat faptul ca Dragomir poate spune ca el i-a spus ca va fi un aranjament cu Dinamo, aducand si martori "dintre angajatii sai de la LPF", Corleone a revenit pe fir si a facut dezvaluiri incendiare. Iritat, Mitica a subliniat faptul ca Mircea Sandu a declarat in Executiv ca exista doua declaratii care confirma blatul de la Piatra Neamt. In plus, Corleone a mai spus ca, "la o masa, Gigi Stefan mi-a spus ca nu trebuie sa-i incurce pe cei de la Dinamo. De aceea, l-am chemat inainte de meci si l-am rugat sa nu faca ceva necurat. I-am spus ca toata lumea, de la presedintele tarii pana la presedintii Camerelor, mi-a spus sa terminam cu mascarada din fotbal. I-am spus, Gigi, te rog, vorbeste cu jucatorii si joaca!". Afirmatiile lui Dragomir au fost confirmate si de presedintele AFPR, Alex Radulescu, prezent la sedinta C. Ex. in calitate de observator fara drept de vot, dar si de Prunea, care a spus ca Mircea Sandu ar fi aflat ce se va petrece la Piatra Neamt de la unul dintre conducatorii FC Dinamo si de la un fotbalist al ros-albilor, la meciul din Supercupa Romaniei. Alex Radulescu a explicat, trecand peste "politica pumnului in gura dictata de Comitetul Executiv", ca interventia Nasului a fost o "influentare a votului", mai ales ca a fost facuta inaintea verdictului.
Deschideti sertarul cu probe!
Cum, necum, gustul amar al balciului din fotbalul romanesc a ramas si va ramane multa vreme de acum inainte. Daca decizia de joi a FRF este acoperita de regulament, asa cum sustine Dragomir, ramane de vazut in valul de procese care a fost deja anuntat atat de fotbalistii sanctionati, cat si de conducerile celor doua cluburi care au fost puse la colt. Insa, trecand peste tot haosul creat, se impune ca Procuratura sa intre pe firul de la Piatra Neamt, mai ales ca afirmatiile din timpul emisiunii de la OTV au lasat sa se inteleaga, foarte clar, ca exista unele probe care imping cazul in domeniul penalului. Iar Dumitru Dragomir si Mircea Sandu sunt obligati sa prezinte "probele de la sertar", pentru ca familia fotbalului romanesc sa fie curatita de uscaturi. Chiar cu riscul ca Dinamo si Ceahlaul sa suporte toate repercusiunile! Pe de alta parte, daca, asa cum sustine Cornel Dinu, "este vorba doar de un santaj de-al lui Mitica", atunci organele abilitate trebuie sa sanctioneze prompt afirmatiile, daca acestea au fost, intr-adevar, aruncate in eter fara acoperire.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Piturca nu renunta la lupta anti-blat    
  "Dinamo - vinovata de trucarea unui meci"    
  Mascarada federala continua    
  Protest al suporterilor dinamovisti    
  Procurorii cer caseta "Onesti"    
  Rapid astepta decizii mai dure    
  "Hagi este la dispozitia Turciei"    
  Poloistii veterani pleaca in Noua Zeelanda    
  Anglia ne-a pus din nou la colt    
  Sase tricolori pentru aurul italian    
  Se cunoaste programul complet    
  DIVIZIA B - ETAPA A 18-A    
  Extensiv - Steaua la Pitesti    
  Steaua si-a lansat site-ul oficial    
  Patrascu si Sava, goluri in "amicale"    
  Pe urma "cainilor rosii"    
  Dinamo cauta revansa la Timisoara    
  DIVIZIA A - ETAPA A 18-A    
 Top afisari / comentarii 
 DUBLUL MALEFIC (173 afisari)
 200 de agenti israelieni arestati in SUA, inainte si dupa 11 septembrie 2001 (36 afisari)
 Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (24 afisari)
 Sase tricolori pentru aurul italian (24 afisari)
 Eram ca niste frati, solidari intru durere (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01044 sec.