Ziua Logo
  Nr. 2363 de sambata, 23 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Circ oltenesc
Pesedistii din Turnu Severin nu dau doi bani pe Justitie
-- Directorul Olaru a fost redemis in secret de Consiliul Local dupa ce a fost repus in drepturi printr-o hotarare a Curtii de Apel * Mai mult, consilierii au dat afara ziaristii de la conferinta si, nu in ultimul rand, au vrut sa confiste reportofonul unui consilier PNL * In urma refuzului consilierului Mariana Hoanca de a preda aparatul, aceasta a fost data afara pe usa prin vot profund democratic
Scandal ca la gradinita, in sedinta ordinara a Consiliului Local din Turnu Severin de joia trecuta. De fapt, derularea evenimentelor s-a transformat mai degraba intr-un circ PSD. Mai precis, la aceasta sedinta, cei 16 consilieri pesedisti, cei 5 peremisti, cei 3 penelisti si cu cel pedist au votat democratic sedinta inchisa sub motivul ca ordinea de zi cuprinde numai subiecte de interne. Zis si facut. Ziaristii au fost trimisi sa fumeze pe hol. Numai ca ordinea interna a cuprins si demiterea lui Ion Olaru, directorul Casei de Cultura a Municipiului Turnu-Severin, ceea ce nu are nimic de a face cu chestiunile de ordine interioara reclamate de consilieri.
Problema nu este ca directorul a fost demis pe sest, ci ca Olaru mai fusese demis o data si repus in functie printr-o hotarare a Curtii de Apel. Adica au comis o ilegalitate cat Primaria, in incercarea de a forta demiterea acestuia.
Evident, interesul PSD nu este sa-l demita pe Olaru ci sa-si puna omul sau in fotoliu, un oarecare protejat al deputatului de Mehedinti, Nicolicea. Dar ca sa fie circul intreg, consilierii au incercat sa confiste si reportofonul consilierului PNL, Mariana Hoanca si, in urma refuzului vehement al acesteia de a preda obiectul personal, au votat profund democratic sa o dea afara din sedinta.
Mariana Hoanca a declarat pentru Ziua asa: "De cele mai multe ori luarile mele de pozitie in timpul sedintelor sunt transcrise gresit in stenograme. Asa ca imi iau tot timpul reportofonul cu mine pentru a inregistra propriile spuse, nu sa-i inregistrez pe colegii mei. De data aceasta s-a intamplat o chestie de gradinita. Alin Nistoran (PSD), presedintele de sedinta si viceprimarul Pisoi (PSD) mi-au cerut reportofonul, pentru ca nu cumva sa dau in vileag cu probe minciuna colegilor mei pesedisti ziaristilor de pe hol. Am refuzat, nu exista nici o lege care sa permita asa ceva, si s-a spart sedinta. In consecinta, s-a votat si am fost trimisa pe hol, democratic, alaturi de ziaristi".
Intr-un comunicat de presa remis redactiei reporterii publicatiiilor locale sustin ca, fiind o sedinta de lucru cu caracter ordinar, s-a incalcat in mod grav libertatea presei, Legea administratiei publice locale si Constitutia Romaniei. Comunicatul este semnat de reprezentantii publicatiilor "Obiectiv Mehedintean", "Gazeta de Sud", "Jurnalul de Oltenia", "Oglinda Mehedintiului", "Obiectiv Mehedintean" si "Severpress" si ai posturilor de radio "Radio Sud", "Radio Galaxi", "Radio Sud Severin", directorul "Terra Grifonis" si de consilierul municipal Mariana Hoanca. (Rene PARSAN)
A r h i v a
  Romanii vor avea prioritate sa infieze romani    
  Nastase propune vanzarea pe un euro a intreprinderilor cu capital de stat    
  BNR unifica rezervele minime obligatorii la 22%    
  Acordul cu FMI permite acordarea a doua transe simultan    
  Performantele lui Oprescu l-au uluit pe Nastase    
  Facultatea de Medicina Veterinara a primit acreditarea din partea Consiliului Europei    
  Firmele RICOP incep sa se insanatoseasca    
  Pretul biletelor de tren nu va mai fi majorat de la inceputul lunii aprilie    
  Executivul inventeaza o firma de inchis mine    
  Locato intra in RAAPPS    
  Creste somajul    
  Guvernul forteaza incasarea banilor pentru energie    
 Top afisari / comentarii 
 DUBLUL MALEFIC (173 afisari)
 200 de agenti israelieni arestati in SUA, inainte si dupa 11 septembrie 2001 (36 afisari)
 Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (24 afisari)
 Sase tricolori pentru aurul italian (24 afisari)
 Eram ca niste frati, solidari intru durere (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.