Ziua Logo
  Nr. 2363 de sambata, 23 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Maiorul Eftemie Baltoi l-a lovit pe subofiterul Marius Stoienescu
Politia din Severin are coloana subreda
-- Batausul a fost pedepsit cu avertisment, incasatorul cu doi ani interdictie de a fi ridicat in grad!!!
Ieri v-am prezentat un caz de abuz deosebit de grav savarsit de cativa politisti si judiciaristi apartinand Politiei din Turnu-Severin. Asa cum reiese din textul nostru - confirmat apoape in totalitate de seful Politiei Judetene Mehedinti, col. Doru Dumitrescu - un profesor de sport, Cezar Stoienescu, a fost batut de politisti in doua reprize: prima, in mijlocul noptii de 28 februarie, iar cea de-a doua, in cursul zilei de 1 martie, in vazul lumii dar si in camerele de interogatoriu ale Politiei, batai care s-au soldat cu ruperea piciorului drept al profesorului. Profesorul Stoienescu a omis sa ne spuna, de frica sau ca sa isi protejeze rudele, ca fratele sau, care este politist la Pasapoarte si a incercat sa-l salveze din ghearele judiciarilor, a fost pedepsit disciplinar de sefi si acuzat de Baltoi ca l-a lovit pe el si pe alti sapte politisti, asa cum a lasat sa se inteleaga colonelul Doru Dumitrescu!!!
Politistul Stoienescu, fratele profesorului, a fost lovit de maiorul Baltoi
Va reamintim persoanele implicate in cazul profesorului Cezar Stoienescu: plutonierul Radu Liviu, cel care l-a batut pe Stoienescu in noaptea de 28 februarie; cinci judiciaristi; maiorul Eftemie Baltoi, seful judiciarului si rusinea Politiei severinene, cel care l-a tinut pe Stoienescu in camera 44 din sediul Politiei timp de 10 ore, desi stia ca acesta are piciorul rupt. Mai mult, Baltoi a incercat sa-l incarcereze pe Stoienescu, tentativa politistului bataus fiind deturnata de medicul lt.col. Daniel Potopea; Potopea, doctorul care si-a facut datoria si l-a trimis la spital pe Stoienescu, unde s-a constata ruptura de menisc de la piciorul drept.
Dar iata ce s-a intamplat in ziua de 1 martie 2002 in sediul Politiei din Turnu-Severin, dupa ce profesorul Cezar Stoienescu, avand piciorul drept lovit, a fost introdus in camera 44 si fortat sa declare ca l-ar fi ultragiat pe plutonierul Radu Liviu. In timp ce era plesnit si "sfatuit" sa scrie "adevarul", cei cinci judiciaristi care il anchetau ii aruncau vorbe de genul "ce, ma, esti bogat, o sa ai tu bani sa platesti". In acel moment fratele profesorului, subofiterul Marius Stoienescu, a ajuns la sediul Politiei impreuna cu doi martori care au asistat la bataia incasata de Cezar de la politistii lui Baltoi in fata barului King. Va reproducem in rezumat plangerea penala inaintata de subofiterul Marius Stoienescu impotriva maiorului Eftemie Baltoi.
"La data de 01.03.2002, orele 15.10, intrucat aflasem faptul ca fratele meu STOIENESCU CEZAR in noaptea aceleasi zile fusese agresat de Pl. RADU LIVIU din cadrul Politiei mun. Dr. Tr. Severin, in mod nejustificat a fost ridicat abuziv de lucratori din cadrul Biroului politiei judiciare sub pretextul ca se afla in urmarire generala, m-am deplasat impreuna cu numitele FILIP COSTINA si CIUNGU CRISTINA - ambele din mun. Dr. Tr. Severin in camera nr. 44 din cadrul Politiei mun. Dr. Tr. Severin unde se afla acesta. (...) Cand am ajuns la etajul 3 in dreptul biroului cu nr. 44, am intrebat politistii care erau postati in dreptul usii daca acolo este fratele meu, iar acestia au fost evazivi si m-au trimis sa vorbesc cu seful lor Mr. BALTOI EFTEMIE. Am deschis usa si am vazut ca in interior se afla fratele meu plin de sange pe fata, iar 4-5 lucratori de politie, ce se aflau in interiorul biroului, s-au opus patrunderii mele in incapere, lucru care mi s-a parut anormal si m-a determinat sa insist pentru a afla ce rani are, cine l-a agresat, de ce este urmarit general, pentru ce fapta a fost retinut si daca are sau nu nevoie de avocat. In aceste momente a aparut Mr. BALTOI EFTEMIE, care a adoptat o atitudine necuviincioasa, in sensul ca pe un ton neprincipial le-a ordonat subalternilor sa ma scoata afara. Imediat acesta a luat initiativa prinzandu-ma de maini si izbindu-ma de zidul opus usii. Realizand faptul ca Mr. BALTOI EFTEMIE intentiona sa ma loveasca, l-am prins in brate. Subalternii acestuia au intervenit impingandu-ma spre capatul holului, unde si-a facut aparitia Lt. col. NITA STEFAN (adj. sef pol. mun. Dr. Tr. Severin).
In acel moment eu i-am dat drumul din brate Mr. BALTOI E. si m-am adresat Lt. col. NITA STEFAN, sa-mi permita sa iau legatura cu fratele meu, care era batut, plin de sange, intrucat observasem ca nu-si putea folosi un picior si s-ar fi putea sa aiba nevoie de doctor.
Dupa cateva momente a intervenit din nou Mr. BALTOI E., care m-a luat spunandu-mi ca sunt retinut pentru infractiunea de ultraj, conducandu-ma spre celalalt capat la holului, afirmand ca ma baga la beci, totodata, ordonand subordonatilor sa-i aduca catusele pentru a ma incatusa. Eu am replicat ca nu este legal ceea ce face, moment in care acesta si-a iesit din fire si mi-a aplicat trei lovituri cu pumnul:
- una in buza inferioara;
- una in pometul obrazului stang;
- una in zona tamplei din partea stanga a capului, cauzandu-mi leziuni care au necesitat 7-8 zile de ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal nr. 164 din 4.03.2002, pe care-l anexez in xerocopie.
In continuare Mr. BALTOI E. mi-a spus ca regreta ca nu are pistolul asupra sa, deoarece m-ar fi impuscat, dupa care m-a introdus cu forta in biroul cu nr. 40, incapere prevazuta cu gratii, unde m-a pus sub paza si m-a lipsit de libertate pentru circa 2-3 ore. Precizez ca Mr. BALTOI E. mi-a ridicat telefonul mobil, dupa ce m-a pus sub paza nepermitandu-mi sa-mi anunt seful meu, ce se afla la etajul 1 in aceeasi cladire, familia sau un aparator, spunand ca pleaca sa-mi intocmeasca formele de retinere pentru a ma introduce in arest.
Timp de circa 2-3 ore, Mr. BALTOI E., in repetate randuri, mi-a solicitat sa dau declaratie cu privire la faptul ca l-am ultragiat, iar eu am refuzat spunandu-i ca nu cunoaste legea si nu este abilitat pentru a ma ancheta. Urmarea faptului ca si-a facut aparitia seful meu Lt. col. STANOMIR ION, caruia i-am aratat ca am fost retinut abuziv si agresat fizic, aratandu-i semnele de violenta de pe fata, am fost lasat sa plec impreuna cu acesta, ocazie cu care mi s-a inapoiat si telefonul mobil, la ordinul acestuia. (...) Trebuie avut in vedere si faptul ca initial, inclusiv procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti a fost indus in eroare la modul cum s-au desfasurat evenimentele, ceea ce a dus la emiterea unui mandat de arestare preventiva de cinci zile cu numele fratelui meu, pentru ca ulterior acesta sa fie pus in liberate deoarece s-a constatat ca in realitate nu se face vinovat de comiterea infractiunii pentru care a fost ridicat cu forta de lucratorii din subordine Mr. BALTOI E., la ordinul acestuia".
Avertismente si pedepse mici pentru politistii batausi
Dar sa nu credeti ca sefii maiorului Baltoi sunt niste politisti ageamii si nu stiu sa-si protejeze pielea. Nu. Pentru a se spala pe maini de mizeria din parohia lor, sub pretextul ca sunt impartiali, au solicitat un control direct de la Minister care sa ancheteze cazul respectiv in loc sa intreprinda ei o ancheta preliminara! Asa cum ne-a declarat seful Politiei municipiului Turnu-Severin, lt.col. Alexandru Draghici (de numai 30 de zile in functia respectiva), cei care l-au maltratat pe profesorul Cezar Stoienescu si l-au ultragiat pe fratele lui, subofiterul Marius Stoienescu, au primit urmatoarele pedepse: Plt. Radu Liviu, nu are dreptul sa fie ridicat in grad timp de un an; Judiciarii, lt. Constantin Crang, lt. Eugen Lojigan, plt. mj. Victor Jujea, plt. Mihai Grigorie si plt. Ion Liciu - avertisment; Maiorul Eftemie Baltoi, a fost atentionat prin mustrare scrisa. Aceste pedepse au fost dictate de "Grupul de Control al MI". Cu alte cuvinte, daca esti politist cu pile si rupi in bataie un civil sau ii "daruiesti" unui politist cativa pumni in fata primesti drept pedeapsa un avertisment. Daca nu esti "pilos", vei fi pedepsit drastic, asa cum s-a intamplat cu subofiterul Marius Stoienescu care a fost "altoit" cu amanarea in grad pe timp de doi ani. Merita sa va mai spunem ca Marius Stoienescu a actionat in conformitate cu punctul 3 din Codul Deontologic al Functionarului MI.
Mihai PALSU 
A r h i v a
  Vantu blocat in Romania    
  Rezolutia "Stanoiu"    
  BNR a solicitat falimentul BRS pentru ca nu-si mai platea clientii    
  Cinci pesedisti cercetati pentru acte de coruptie    
  Procurorul Anticoruptie va fi coordonat de procurorul general    
  Guvernul pregateste organizarea Parchetului National Anticoruptie    
  Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt    
  Vicepresedintele PPCD Vlad Cubreacov a fost rapit la Chisinau    
  Vlad Cubreacov    
  Inainte de intalnirea cu Putin, Voronin a primit indicatii de la Birstein    
  Comunistii lui Voronin vor sa ne blocheze drumul spre NATO    
  Comunistii lanseaza noi provocari    
  Un cetatean roman a fost batut cu bestialitate de Politia Ungheni    
  Anticomunistii continua demonstratiile    
  Prezentatorii de la TVM au dat in judecata conducerea televiziunii    
  Monstrul din Transilvania    
  Eram ca niste frati, solidari intru durere    
  Mihai Grigorie, ridicat in grad pentru ca stie sa dea cu pumnul    
 Top afisari / comentarii 
 DUBLUL MALEFIC (173 afisari)
 200 de agenti israelieni arestati in SUA, inainte si dupa 11 septembrie 2001 (36 afisari)
 Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (24 afisari)
 Sase tricolori pentru aurul italian (24 afisari)
 Eram ca niste frati, solidari intru durere (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01299 sec.