Ziua Logo
  Nr. 2363 de sambata, 23 martie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt
-- Inspectorii au evidentiat matrapazlacuri ale prim-procurorului Mircea Serban * El si adjunctul Pauna Nicolae au fost eliberati din functie
Conducerea Parchetului General a anuntat, ieri, ca Mircea Serban, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, a fost eliberat din functie, deoarece controlul efectuat de procurorii inspectori a evidentiat ca in institutie exista un climat de munca tensionat, procurorii si chiar personalul auxiliar suspectandu-se si acuzandu-se reciproc. Si adjunctul acestuia, Pauna Nicolae, a fost avut aceeasi soarta.
Iata motivarea Parchetului General: "Aceasta atmosfera de lucru, total necorespunzatoare si cu consecinte negative directe asupra desfasurarii activitatii specifice, a fost determinata si de stilul defectuos de conducere a unitatii. Un impact negativ asupra climatului de munca din Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt l-a avut si faptul ca la nivelul unitatii a fost solutionat dosarul nr. 744/P/2000 privind pe Vintea Georgeta, activitatile infractionale ale acesteia desfasurandu-se la Directia Sanitara Neamt, unde consilier juridic era Serban Veronica, sotia primului procuror Serban Mircea".
Gratieri pe contrabanda si amanari dubioase in instanta
Fapte grave de coruptie, evaziune fiscala si alte infractiuni, cu pagube de zeci si chiar sute de miliarde de lei, savarsite in judetul Neamt de fratii Craciun Vasile si Marius, au fost constatate si preluate pentru cercetare de Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Savarsirea faptelor a fost posibila si datorita faptului ca, desi anterior atat Craciun Vasile, cat si Craciun Marius fusesera condamnati la pedepse privative de libertate, acestea nu au fost executate.
Parchetul General a evidentiat faptul ca Marius Craciun a beneficiat in 2000 de gratierea individuala, prin decret prezidential, a unei pedepse de 3 ani inchisoare aplicata pentru infractiunea de contrabanda, iar fratele acestuia a avut acelasi noroc.
Pe de alta parte, Craciun Vasile a obtinut amanari succesive de executare a pedepsei timp de aproape doi ani in care procurorii de sedinta au manifestat "superficialitate si lipsa de rol activ".
Procuror beat si procuror-sluga
Toate aceste circumstante sunt anchetate in cadrul dosarului penal nr. 38/P/2002 al Sectiei de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate din Parchetul CSJ. Verificarile au evidentiat si alte deficiente in activitatea conducerii Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt. Astfel, procurorul Lavric Elena, din dispozitia si sub coordonarea prim-procurorului Serban Mircea, a instrumentat timp indelungat si fara o justificare pro-cedurala, cauze ce nu erau de competenta acestei institutii. In ce-l priveste pe procurorul Zaharia Alexandru, de la acelasi Parchet, a provocat, beat fiind, un conflict cu mai multi cetateni straini, intr-un loc public, evenimente ce au avut loc in noaptea de 7/8 ianuarie 2002.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  Vantu blocat in Romania    
  Rezolutia "Stanoiu"    
  BNR a solicitat falimentul BRS pentru ca nu-si mai platea clientii    
  Cinci pesedisti cercetati pentru acte de coruptie    
  Procurorul Anticoruptie va fi coordonat de procurorul general    
  Guvernul pregateste organizarea Parchetului National Anticoruptie    
  Vicepresedintele PPCD Vlad Cubreacov a fost rapit la Chisinau    
  Vlad Cubreacov    
  Inainte de intalnirea cu Putin, Voronin a primit indicatii de la Birstein    
  Comunistii lui Voronin vor sa ne blocheze drumul spre NATO    
  Comunistii lanseaza noi provocari    
  Un cetatean roman a fost batut cu bestialitate de Politia Ungheni    
  Anticomunistii continua demonstratiile    
  Prezentatorii de la TVM au dat in judecata conducerea televiziunii    
  Monstrul din Transilvania    
  Eram ca niste frati, solidari intru durere    
  Politia din Severin are coloana subreda    
  Mihai Grigorie, ridicat in grad pentru ca stie sa dea cu pumnul    
 Top afisari / comentarii 
 DUBLUL MALEFIC (173 afisari)
 200 de agenti israelieni arestati in SUA, inainte si dupa 11 septembrie 2001 (36 afisari)
 Decapitari la varf in Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt (24 afisari)
 Sase tricolori pentru aurul italian (24 afisari)
 Eram ca niste frati, solidari intru durere (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00843 sec.