Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Alex Radulescu, presedintele AFPR, acuza conducatorii de club de invarteli atunci cand vine vorba de protectia fotbalistilor
Asigurari la misto
-- Presedintii sunt acuzati ca intocmesc actele doar pentru a primi licenta de functionare de la LPF, dar si in acest caz apeleaza la polite colective si iau spaga de la diferite societati din domeniu * Seful sindicatului fotbalistilor vrea o negociere cu toate partile implicate pentru a reglementa problema asigurarilor * Dolha primeste 60.000 de lei pe luna de cand s-a accidentat si nu mai poate juca
Tragica disparitie a tanarului portar craiovean Cristi Neamtu a dezvaluit o noua fata murdara a conducatorilor de club, dar si faptul ca regulamentele dupa care se conduce fotbalul romanesc raman in continuare strambe. Pentru a obtine licenta si a putea participa in campionat, gruparile din Divizia A sunt obligate sa prezinte la LPF un document prin care sa ateste ca jucatorii sunt asigurati la o societate de profil, care ii poate despagubi in cazul accidentarilor temporare, a acelora care pun capat unei cariere sau, ca in cazul de fata, a decesului pe terenul de fotbal. Regulamentul insa nu specifica o suma minima pe care o primeste un fotbalist sau familia lui intr-o astfel de situatie, astfel incat cluburile pot face asigurari pe sume derizorii fara probleme.
"N-au bani de asigurari, dar au pentru arbitri si blaturi!"
"Presedintii fac o asigurare la misto si se duc la Liga sa ia licenta", ne-a declarat ieri Alex Radulescu, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Romania. "Iar pentru asigurarea asta mica mai iau si spaga de la societatile respective", si-a continuat acuzele seful sindicatului fotbalistilor. Alex Radulescu anunta ca luptele sindicatului pe care il conduce, alaturi de Florin Prunea, Ionut Lupescu si Razvan Lucescu, se vor inteti dupa acest tragic eveniment, in sensul unor asigurari decente pentru fotbalistii romani. "Am propus Ligii crearea unui plafon minim si maxim, la aceeasi societate de asigurari, le-am cerut sa negociem niste sume. Dragomir si Vali Alexandru au fost de acord, dar nu vor domnii presedinti. Ei iau spaga de la firmele de asigurari cu care lucreaza. Fac o singura polita pentru toata echipa, in loc sa le faca nominal pentru fiecare jucator, banii ii primeste clubul si, de multe ori, nu mai ajung la jucatori. Ei spun ca n-au bani, dar de arbitri si de blaturi au!", spune Alex Radulescu. "Cluburile au inceput sa angajeze oameni care se pricep la astfel de invarteli", a continuat acuzatiile presedintele AFPR.
Dolha primeste 60.000 de lei pe luna
Radulescu apreciaza ca sumele actuale pe care le primesc jucatorii Craiovei sunt rezonabile (7500 in caz de deces si 15.000 de dolari in caz de accident care il scoate pe fotbalist definitiv din fotbal) in comparatie cu majoritatea cluburilor din Divizia A. "Dolha primeste 60.000 de lei pe luna de cand este accidentat!", a anuntat Radulescu, in ciuda declaratiilor conducatorilor giulesteni, care au anuntat ca Rapid are cele mai mari polite de asigurarea din fotbalul romanesc. Proiectul propus de AFPR prevede ca un club sa plateasca 300 de dolari pe an pentru un jucator, fotbalistul alte 300 de dolari, iar in cazul acesta despagubirile s-ar ridica la aproape 10.000, respectiv 20.000 de dolari. Totusi, sindicatul fotbalistilor militeaza pentru o renta viagera a celor accidentati, "asa cum primeste Gabi Balint 1000 de dolari pe luna de la Burgos, unde s-a accidentat. Se face o singura polita pentru toata echipa si apoi fise individuale, fotbalistii putand plati mai departe, o suma mai mica, si dupa ce se lasa". Toate aceste proiecte au fost discutate la intalnirea reprezentatilor sindicatului cu sefii Ligii, care, la randul lor, vor aduce la cunostinta cluburilor doleantele AFPR. In cazul in care gruparile din DA nu vor accepta sa negocieze, se anunta greva in prima etapa.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Florin Prunea: "11.000 de dolari ia un arbitru la un singur meci"    
  Neamtu s-a intors acasa    
  Cine minte?    
  Condoleante de la Blatter    
  Nici o sansa de supravietuire    
  Ziua e in "sferturi"    
  Contra vrea un Milan mai agresiv    
  Goluri amicale pentru Sava si Mutu    
  Victorie doar pentru Inter    
  Sportul a pierdut cu o echipa din C2    
  FC Brasov va reveni mai devreme din Siria    
  Weekend fotbalistic la TV    
  Rusii ameninta cu boicotarea Olimpiadei    
  Germania, lider in topul pe natiuni    
  Putin stie de jocurile de culise din CIO    
  Roxana Luca in Top 24 la patinaj artistic    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.