Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Comunicat InterAgro
In numele celor peste 35.000 de cultivatori de tutun din tara noastra, InterAgro regreta decizia Guvernului de a anula articolul 10 din Ordonanta de Urgenta nr. 186/2001 (prin care producatorii de tigari care folosesc anual tutun din productia interna beneficiau de o reducere a platii accizelor cu 40%) la propunerea si insistenta ministrului Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, dupa ce a fost deja aprobata de Camera Deputatilor, si isi exprima convingerea ca actualul Executiv va putea gasi solutii pentru relansarea activitatii acestora. De asemenea, InterAgro isi exprima convingerea ca legislativul Romaniei isi va mentine punctul de vedere, asa cum a fost el formulat in momentul aprobarii de catre acesta a OUG 186/2001.
Anularea absurda a unei Ordonante deja aprobate si, in cazul in care va fi trecuta prin Parlamentul Romaniei, ne pune in situatia regretabila si jenanta ca toate gratuitatile oferite producatorilor de tutun de catre InterAgro sa fie retrase, iar contractele deja semnate, sa fie anulate. Totodata pretul tigarilor romanesti urmeaza sa fie crescut cu peste 25 - 30%, InterAgro nemaiputand indeplini una din conditiile asumate prin contract cu reprezentantul Guvernului Romaniei, de mentinere a unor preturi reduse la tigaretele romanesti si implicit protectia sociala a paturilor de fumatori cele mai sarace ale populatiei. Nu putem spune decat ca "Patriotul Basescu" si-a atins scopul folosind acest pretext SNTR pentru atacuri politice dar distrugand o societate nationala de importanta deosebita pentru marea masa de fumatori.
Pretinsa solutie economica "miraculoasa" se salvare a SNTR dovedeste incompetenta si reaua credinta a domnului Basescu, care vorbeste de vanzare pe bucati a SNTR fara sa vorbeasca de problemele sociale - locurile de munca ale celor 3700 de angajati ai SNTR si inca circa 2000 de persoane sezoniere plus circa 35.000 de familii de cultivatori de tutun. Are de gand domnul Basescu sa aplice aceeasi solutie la acesti oameni cu cea aplicata la cainii vagabonzi din Bucuresti?
InterAgro nu a preluat SNTR "ca sa stinga lumina" asa cum incearca sa sugereze in afirmatiile sale Traian Basescu, ci sa mentina societatea ca un intreg. Un lucru pe care il omite Traian Basescu este faptul ca acciza ca impozit pe produsul de lux este de 48,8% din pretul de vanzare al unui pachet de Carpati si de 43% dintr-un pachet de Snagov, in timp ce la multinationale din Romania este de 35 - 37%. De asemenea, Traian Basescu omite sa spuna ca, desi SNTR este scutit de aproximativ 1400 miliarde de lei, va plati pentru suma reesalonata peste 1600 miliarde de lei. InterAgro respinge cu fermitate elucubratiile domnului Traian Basescu referitoare la pretinsa coruptie care ar fi insotit procesul de privatizare al SNTR.
InterAgro confirma faptul ca doi senatori ai PRM - Mihai Lupoi si Patru Nicolae - au solicitat presedintelui Ioan Niculae suma de 10 miliarde de lei pentru editarea ziarului "Tricolorul". Putem crede ca refuzul nostru sta la baza atacurilor permanente ale presedintelui PRM la adresa grupului de firme "InterAgro".
Biroul de presa InterAgro 
A r h i v a
  Din toamna vom plati rate lunare egale la intretinere    
  Guvernul va discuta saptamana viitoare noi masuri pentru accelerarea privatizarii    
  Mafia panotajului stradal sfideaza autoritatile    
  Sindicatele profesorilor se pregatesc de greva    
  Nastase vrea sa fereasca Ministerul Apararii de coruptie    
  Guvernul a trimis scrisoarea suplimentara de intentie la FMI    
  Premiera nationala in transplantul de maduva    
  Guvernul a suspendat Fondul Roman de Orientare si Dezvoltare a Agriculturii si Padurilor    
  Sindicalistii resiteni vor relua protestele    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00884 sec.