Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Dascalii nu se multumesc cu 5% in plus la salariu
Sindicatele profesorilor se pregatesc de greva
-- Liderii celor patru federatii vor stabili programul comun pentru protestele din 28 februarie si 11 martie
Liderii celor patru federatii sindicale din educatie se vor intalni la inceputul saptamanii viitoare pentru a stabili modul de desfasurare a grevelor anuntate pentru 28 februarie si, respectiv, 11 martie, a anuntat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). "Trebuie sa stabilim, in cadrul aliantei sindicale, modalitatea de realizare a celor doua actiuni de protest, pentru ca, potrivit protocolului semnat miercuri, 20 februarie, de liderii celor patru federatii sindicale din invatamant, de acum vom lua numai decizii comune", a mai spus Cornea.
Pentru greva de avertisment, profesorii vor intrerupe lucrul pe durata celor doua ore, nu vor predea si nici nu-i vor asculta pe elevi in acest interval. Luni sindicatele vor stabili daca elevii trebuie sa vina la scoala pe durata grevei din 28 februarie.
Referindu-se la modificarea coeficientilor de ierarhizare a salariilor din invatamant, aprobata de Executiv saptamana aceasta, presedintele FSLI a afirmat ca este nemultumit de nivelul cresterilor salariale, mai ales ca respectivele majorari vor fi acordate numai cadrelor didactice, nu si personalului nedidactic sau auxiliar. Sindicatele cerusera, printre altele, o majorare a salariilor cu un procent care sa acopere atat inflatia de anul trecut, cat si pe cea estimata pentru anul in curs.
In aceste conditii, aproape 75.000 de oameni nu vor primi nici un leu, ceea ce este inechitabil, considera Cornea. El a adaugat ca, prin majorarile salariale solicitate de sindicatele din invatamant, nu ar fi afectat bugetul de stat, pentru ca profesorii au cerut "numai ceea ce li s-a promis prin legislatia in vigoare". (Mihaela JITEA)
Pruteanu crede ca ministrul Andronescu ar trebui sa demisioneze
Senatorul PSD de Bistrita-Nasaud, George Pruteanu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu, ar trebui sa demisioneze daca nu rezolva problema tichetelor de masa ale profesorilor. Pruteanu a spus ca, din acest punct de vedere, Guvernul nu isi respecta cuvantul dat la ultimele negocieri cu sindicatele din invatamant. "Profesorilor li s-a umplut paharul. Ma simt crispat si jenat pentru ca fac parte din partidul care nu si-a tinut cuvantul", a declarat George Pruteanu. Senatorul PSD crede ca indexarea de salarii pe care Guvernul le-a promis-o profesorilor nu va acoperi contravaloarea tichetelor de masa. "In cazul in care nu rezolva aceasta problema, ministrul Ecaterina Andronescu ar trebui sa-si dea demisia de onoare", a declarat senatorul.
De asemenea, Pruteanu si-a exprimat nemultumirea pentru ca nici statutul personalului didactic nu este respectat. "Am reusit sa introduc atunci, la votarea legii, un amendament cu sporul de ruralitate pentru profesorii care accepta sa lucreze in scolile de la tara. Nu ne-am referit nici la domiciliu, nici la alte aspecte, dar nici acest lucru nu este respectat, ceea ce ma intristeaza si mai mult", a conchis Pruteanu. (Mediafax)
A r h i v a
  Din toamna vom plati rate lunare egale la intretinere    
  Guvernul va discuta saptamana viitoare noi masuri pentru accelerarea privatizarii    
  Mafia panotajului stradal sfideaza autoritatile    
  Nastase vrea sa fereasca Ministerul Apararii de coruptie    
  Comunicat InterAgro    
  Guvernul a trimis scrisoarea suplimentara de intentie la FMI    
  Premiera nationala in transplantul de maduva    
  Guvernul a suspendat Fondul Roman de Orientare si Dezvoltare a Agriculturii si Padurilor    
  Sindicalistii resiteni vor relua protestele    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.