Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Guvernul va discuta saptamana viitoare noi masuri pentru accelerarea privatizarii
-- Printre ele se afla instituirea administrarii speciale la societatile la care s-a demarat privatizarea si diversificarea metodelor de vanzare * Competenta instantelor de judecata in privatizare va fi restransa
Instituirea administrarii speciale in perioada de privatizare, diversificarea metodelor de vanzare a societatilor si restructurarea datoriilor acestora in vederea privatizarii lor sunt principalele masuri care vor fi incluse intr-o Ordonanta de Urgenta privind accelerarea privatizarii, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Ovidiu Musetescu. "Proiectul de act normativ, care ar putea fi supus aprobarii Guvernului saptamana viitoare, contine, pentru prima data, o prevedere potrivit careia instantele de judecata pot face numai judecati de legalitate nu si de oportunitate. Astfel va fi evitata hartuiala in justitie care este paguboasa pentru toata lumea", a explicat seful Autoritatii pentru Privatizare. Restructurarea datoriilor societatilor la bugetul de stat se va realiza in momentul vanzarii societatii, urmand ca datoriile la energie sa fie restructurate dupa privatizare. Aceste facilitati vor fi acordate, insa, de la caz la caz. Specialistii APAPS mai propun introducerea, alaturi de vanzarea de actiuni, a majorarii de capital si a transferului cu plata sau cu titlu gratuit al activelor cu caracter social. In plus, se are in vedere ca societatile comerciale neatractive sa fie vandute la un pret simbolic. In vederea urgentarii procesului de privatizare, vor fi simplificate anumite proceduri, iar anumite termene vor fi scurtate. Noul proiect de act normativ propune o procedura simplificata de selectare a agentilor de privatizare, respectiv licitatia restransa, la care vor fi invitate numai firmele de consultanta preselectate de APAPS. Procesul de divizare sau de fuziune va fi scurtat de la aproximativ 100 de zile cat prevad reglementarile legale actuale, la 40 de zile, potrivit noilor dispozitii propuse.
Pana la sfarsitul lunii martie, APAPS ofera la privatizare 36 de societati comerciale, alte 24 de societati aflandu-se in perioada de depunere a ofertelor sau de negocieri. Printre societatile care vor fi scoase la privatizare in perioada mentionata se numara Alro Slatina, Alprom Slatina, Cost Targoviste, CET Govora, Chimcomplex Borzesti, Rocar Bucuresti, Nitramonia Fagaras si Rodipet Bucuresti.
Andreea CALOMFIRESCU 
A r h i v a
  Din toamna vom plati rate lunare egale la intretinere    
  Mafia panotajului stradal sfideaza autoritatile    
  Sindicatele profesorilor se pregatesc de greva    
  Nastase vrea sa fereasca Ministerul Apararii de coruptie    
  Comunicat InterAgro    
  Guvernul a trimis scrisoarea suplimentara de intentie la FMI    
  Premiera nationala in transplantul de maduva    
  Guvernul a suspendat Fondul Roman de Orientare si Dezvoltare a Agriculturii si Padurilor    
  Sindicalistii resiteni vor relua protestele    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00728 sec.