Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Anchetatorii trag de timp pentru a acoperi fraudele si ilegalitatile comise de afaceristul Claudiu Ciuciureanu
Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde
-- El este una si aceeasi persoana cu demolatorul fermei de taurine "Boving", din Barcanesti, care producea carne pentru populatie si pentru export * Parchetul Curtii de Apel Ploiesti trage mata de coada in dosarul penal in care e implicat Ciuciureanu
De doi ani de zile, Claudiu Ciuciureanu, personaj dubios si afacerist de "carton" care a preluat fraudulos, prin fals si uz de fals, unitatea zootehnica de protocol pentru cresterea taurinelor de la Barcanesti, scapa ca prin urechile acului de anchetele penale indreptate de catre actionarii de drept ai fermei impotriva faradelegilor comise de acesta. Unul dintre motive il constituie - asa cum afirma Gheorghe Savu, administratorul fermei "Boving" din Barcanesti - faptul ca Ciuciureanu si-a angajat ca aparator pe senatorul de Prahova Antonie Iorgovan.
Intre timp, Claudiu Ciuciureanu, care a scapat, deocamdata, de raspundere penala gratie jocurilor facute la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Prahova (n.n. - despre care ZIUA a scris si anul trecut, pe larg), a devenit presedinte al Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate. El obtinuse certificat de investitor in zona defavorizata Filipestii de Padure, unde nu a avut insa niciodata activitate, fapt dovedit de catre inspectorii Directiei de Control Financiar-Fiscal Prahova. Din nota de constatare a acestei institutii reiese ca Ciuciureanu si sotia sa, in calitate de administratori ai SC PRINCIPAL CONSTRUCT Filipestii de Padure, au obtinut certificatul de investitor cu utilaje sustrase, inchiriate sau cumparate in parte de la ferma din Barcanesti, fara stirea actionarilor. Iar prejudiciul adus statului roman se ridica, in urma cu un an, la 1,8 miliarde lei. Tot in calitate de investitor, Ciuciureanu a primit din partea statului suma de 240 miliarde lei, despre a caror folosinta nu a fost luat la puricat niciodata.
Parchetul General a descoperit "bubele" Parchetului Curtii de Apel Ploiesti
Gramada de documente care dovedeste faradelegile facute de Ciuciureanu se regaseste in dosarul 63/2000, in care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti dadusera solutia de neincepere a urmaririi penale. La aceasta ora, Parchetul General a infirmat solutiile de acest tip date in dosarele in care este implicat acest afacerist. La Parchetul Curtii de Apel Ploiesti au fost restituite doua dosare penale in care Ciuciureanu fusese scos basma curata. Prin ordonanta nr.73/4 iunie 2001 a Parchetului CSJ, s-a solicitat conexarea acestor dosare si dispunerea de urgenta a doua expertize, tehnica si contabila. Fara nici o motivatie, insa, procurorul Giluela Deaconu, careia i-a fost repartizata cauza spre solutionare, se face ca uita de numirea unui expert si asupra activelor "sterpelite" de Claudiu Ciuciureanu din patrimoniul fermei nu a fost pus, nici pana astazi, sechestru asiguratoriu. In tot acest timp, ferma din Barcanesti, care putea produce carne pentru populatie, este adusa la stadiul de ruina, iar sutele de miliarde date lui Ciuciureanu de la buget sunt "rulate" in slujba altor interese decat ale economiei nationale sau ale zonelor defavorizate.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  Vadim deturneaza fondurile guvernamentale    
  S-a sinucis de frica exmatricularii    
  Exmatricularea e interzisa in primii opt ani    
  Romania ar putea retrage MIG-urile de la aplicatia NATO    
  Operatiunea "Brambura la Moscova"    
  Cea mai mare pierdere de patrimoniu dupa cutremurul din 1977    
  Salvati Muzeul Satului!    
  Joita Tanase: "Nimeni nu e batut in cuie. Nici eu!"    
  Jurnalistul Daniel Pearl a fost decapitat    
  Sapte dosare penale la Avioane Craiova    
  Strangulata in propria casa    
  Prinsi la furat in casa generalului Bucse    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00906 sec.