Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Operatiunea "Brambura la Moscova"
-- Gen. Toma Zaharia s-a plimbat in Rusia pe banii contribuabililor fara nici o "tinta" * Misiunea sa a fost una de "acoperire" a unor impasuri din conversatia romano-rusa
Delegatia condusa de premierul Adrian Nastase in capitala Rusiei a cuprins pe lista si cateva persoane care n-au avut nici o treaba in preajma Kremlinului, dar si-au clatit ochii, pe banii contribuabililor, pentru o zi. Printre acestia, hodoronc-tronc, gen. Toma Zaharia, prim-loctiitor al ministrului de Interne Ioan Rus. Surse confidentiale ne-au dezvaluit ca generalul a fost luat pentru a fi acolo, in cazul vreunei abateri de la ordinea de zi a discutiilor stabilite intre oficialii romani si rusi, pe tema vizelor si a problemelor transnationale. Cert este, insa, ca gen. Toma Zaharia n-a avut in agenda decat ora plecarii avionului si ora aproximativa a revenirii pe Otopeni. In rest, totul a decurs ca intr-o excursie intrerupta doar de intalnirea cu premierul rus Mihail Kasianov, unde n-a facut altceva decat sa asculte si sa-si roteasca ochii in stanga si-n dreapta. Ce-i drept, pe acolo, filierele de anhidrida nu au surclasat retelele cu armament. Generalul a fost linistit. Avea si de ce.
"Faptuitori neidentificati" in dosarul SINTOFARM
Ieri, procurorul general a subliniat, intr-o conferinta de presa, ca in dosarul SINTOFARM s-a inceput urmarirea penala. Fapt imbucurator. Col. Ioan Slavoiu, de la Sectia Parchetelor Militare, a umbrit informatia, adaugand ca s-o fi inceput urmarirea, "dar fara faptuitori identificati". Conform celor declarate de col. Slavoiu, procurorii militari au purces deja la audierea politistilor, inclusiv a celor eliminati din schema MI de gen. Toma Zaharia. Politistii cu pricina habar n-aveau c-au si fost audiati. Cert este, insa, ca prima persoana care ar fi trebuit chemata la interogatoriu, sotia generalului Toma Zaharia, n-a fost nici pana azi invitata la Sectia Parchetelor Militare pentru a da lamuriri despre comenzile de anhidrida acetica directionate cu "manuta ei" la diverse SRL-uri. Cat despre promenada prin Piata Rosie a generalului Toma Zaharia, credem ca mai potrivita ar fi fost una pe malurile Bosforului, acolo unde kurzii au stocat o gramada de anhidrida numa' buna de rafinat heroina.
Adina ANGHELESCU Gabi MOROIANU 
A r h i v a
  Vadim deturneaza fondurile guvernamentale    
  S-a sinucis de frica exmatricularii    
  Exmatricularea e interzisa in primii opt ani    
  Romania ar putea retrage MIG-urile de la aplicatia NATO    
  Cea mai mare pierdere de patrimoniu dupa cutremurul din 1977    
  Salvati Muzeul Satului!    
  Joita Tanase: "Nimeni nu e batut in cuie. Nici eu!"    
  Jurnalistul Daniel Pearl a fost decapitat    
  Sapte dosare penale la Avioane Craiova    
  Strangulata in propria casa    
  Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde    
  Prinsi la furat in casa generalului Bucse    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.