Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
O familie din cartierul bucurestean Militari traieste o adevarata drama
S-a sinucis de frica exmatricularii
-- Primele declaratii indica un conflict intre elevul de 13 ani si un cadru didactic * Profesorii scolii afirma ca problema era chiar familia Dragoi, din cauza ca parintii fusesera despartiti * Profesorii spun ca baiatul avea un comportament exemplar * Inspectoratul Scolar Bucuresti nu stia de acest tragic eveniment nici macar la 15 ore de la sinucidere
Un elev in varsta de 13 ani s-a spanzurat, joi seara, in locuinta parintilor sai din cartierul Militari. Cauzele tragicului eveniment nu au fost stabilite inca, deoarece toti cei apropiati victimei au cate o varianta a motivului care l-ar fi determinat pe copil sa se sinucida. Cert este ca Adrian Catalin Dragoi a fost gasit mort de catre mama sa, in jurul orei 22.45, in apartamentul familiei, situat in strada Paralutelor nr.3, din sectorul 6 al Capitalei. Baiatul se spanzurase cu cureaua de la pantaloni, pe care o legase de patul supraetajat de la el din camera. Imediat dupa anuntarea nenorocirii, o echipa complexa formata din procurori criminalisti si legisti s-a deplasat la domiciliul victimei, unde au constatat decesul si au demarat cercetarile.
In mod surprinzator, primele informatii cu privire la motivul sinuciderii lui Catalin erau legate de un conflict pe care acesta il avea cu una dintre profesoarele scolii 198. Potrivit primelor informatii, se pare ca baiatul era ingrozit de eventualitatea unei exmatriculari, amenintare facuta de una dintre profesoarele sale. Motivul acestei masuri extreme era, se pare, spargerea unor geamuri.
"Era un baiat care avea nota zece la purtare"
Profesorii scolii 198 din cartierul Militari, acolo unde invata Catalin, sunt consternati de moartea elevului lor. Unul dintre profesori, Carmen Lungu a declarat reporterilor ZIUA: "Este o adevarata nenorocire ceea ce s-a intamplat. Atat pentru scoala noastra, care a pierdut un elev foarte prietenos si sociabil, cat si pentru familia lui. L-am cunoscut pentru ca a fost elevul meu, si va spun ca era un elev care avea nota zece la purtare. Imi pare teribil de rau". Despre posibilitatea ca baiatul sa fi fost amenintat de un cadru didactic al scolii cu exmatricularea, profesoara Lungu a precizat: "Nici nu poate fi vorba de asa ceva. Nu stiu de unde a aparut aceasta informatie si nici nu stiu ca vreun profesor sa fi amenintat vreun elev cu exmatricularea, mai ales ca aceasta masura este imposibila, deoarece invatamantul este obligatoriu pana in clasa a opta. De asemenea, nu s-a spart nici un geam in scoala. Nu stiu cine a putut scorni o asemenea poveste. Va dati seama ca pentru un elev cu nota zece la purtare este imposibil ca un profesor sa-i spuna asa ceva".
"Copilul avea probleme in familie"
Fosta profesoara a lui Catalin ne-a dezvaluit ca situatia familiara a baiatului nu era stralucita. "Copilul avea probleme in familie. La inceputul acestui trimestru, la invatatura mergea mai prost. Baiatul suferea. Uneori era batut". Profesoara Carmen Lungu nu a putut sa ne spuna exact ce probleme avea copilul, dar si-a exprimat parerea ca situatia scolara era influentata de faptul ca parintii sai fusesera despartiti. "Stiu ca tatal sau plecase de acasa pentru un timp, si de curand se intorsese".
Conducerea Inspectoratului Scolar Bucuresti nu aflase, ieri, in jurul orelor 15.00 de tragedia elevului scolii 198. Abia dupa doua ore, unul dintre adjunctii inspectorului general ne-a declarat ca inspectorul de sector stie ceva si ca este vorba despre anumite probleme pe care copilul le avea in familie, "ceva legat de mama lui care-l batea". Directorul general al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Daniela Nedelcu, a refuzat dialogul cu reporterii ZIUA, secretara acesteia sustinand ca este intr-o sedinta importanta. Nici conducerea scolii nu era in masura sa dea prea multe date despre ultimele ore de scoala la care participase Catalin. "Acum, (n.r. - ora 15.40) doamna directoare s-a dus sa discute cu colegii lui. Nu stim deocamdata amanunte", ne-a declarat profesoara Carmen Lungu.
Cel mai probabil, nimeni nu va afla ce s-a petrecut in mintea pustiului de 13 ani atunci cand a luat hotararea sa se omoare. Ca in mai toate cazurile tragice, zvonurile sunt contradictorii. Un exemplu il constituie acela conform caruia Catalin, in seara fatidica fusese pus sa invete o poezie de catre mama sa. Ceva mai tarziu, aceasta l-a verificat, dar Catalin nu a fost in stare s-o recite. Baiatul a revenit din sufragerie, de unde mama sa il ascultase, in dormitor pentru a invata mai bine lectia. Acolo si-a pus capat zilelor. Mama baiatului a refuzat sa vorbeasca cu reporterii ZIUA, izbucnind in plans la telefon.
Petre NITEANU Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Vadim deturneaza fondurile guvernamentale    
  Exmatricularea e interzisa in primii opt ani    
  Romania ar putea retrage MIG-urile de la aplicatia NATO    
  Operatiunea "Brambura la Moscova"    
  Cea mai mare pierdere de patrimoniu dupa cutremurul din 1977    
  Salvati Muzeul Satului!    
  Joita Tanase: "Nimeni nu e batut in cuie. Nici eu!"    
  Jurnalistul Daniel Pearl a fost decapitat    
  Sapte dosare penale la Avioane Craiova    
  Strangulata in propria casa    
  Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde    
  Prinsi la furat in casa generalului Bucse    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.