Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Vadim deturneaza fondurile guvernamentale
-- Tribunul e acuzat de Ilie Neacsu ca toaca banii partidului pe masinile, firmele si avocatii sai * Din sumele alocate de la buget, de circa 1,3 - 1,5 miliarde lei, lunar, la filialele judetene ajung doar cate 5 milioane de lei * De la moartea prim-vicepresedintelui PRM, Valeriu Buzea, in 1999, nimeni din partid, afara de Vadim si Ciontu, nu mai stie cum se cheltuiesc banii * Furia lui CV Tudor contra ordonantei privind scutirea de datorii a SNTR are la baza refuzul lui Ioan Nicolae de a da senatorilor PRM Nicolae Patru si Mihai Lupoi suma de 10 miliarde de lei "sponsorizare" pentru revistele lui Vadim
Scandalul dintre presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor si locotenentii sai a luat o amploare care a adus partidul in pragul unei sciziuni. Dupa ce joi dupa-amiaza, deputatul PRM de Hunedoara a fost exclus din partid in mod nestatutar, in urma unei "lovituri de culise" pusa in practica de fidelii lui Vadim din Biroul Permanent, azi si-a anuntat demisia si deputatul PRM Sever Mesca, motivand ca in acest partid nu mai poate face nimic pentru tara, deoarece "partidul care reprezenta o idee generoasa si patriotica a eseuat intr-o dictatura penibila si periculoasa". Tot ieri, in semn de solidaritate cu Ilie Neacsu, un alt parlamentar, deputatul Stefan Pascut, a demisionat din PRM. La fel a procedat si toata conducerea Filialei PRM Hunedoara. Practic, asistam la un al doilea val de demisii in bloc din PRM, dupa cel de anul trecut, cand 12 parlamentari, in frunte cu Codrin Stefanescu si Lazar Maior, au trecut la PSD in semn de protest fata de politica dictatoriala dusa de fostii securisti din preajma lui Vadim. Ilie Neacsu si Sever Mesca au anuntat ca in cateva saptamani vor scoate pe piata cartea "Vadim intre presedintie si ospiciu", in care vor face dezvaluiri despre liderul PRM, de natura "sa ingrozeasca populatia". Pana atunci, deputatul Ilie Neacsu ne-a acordat un interviu, in care face referiri deosebit de grave la adresa lui Corneliu Vadim Tudor. Redam in continuare declaratiile deputatului.
Vadim se supara pe cine nu "cotizeaza"
"Nu voi face niciodata contestatie impotriva deciziei Biroului Permanent, care a decis ilegal excluderea mea, incalcand statutul PRM, care prevede ca un vicepresedinte nu poate fi exclus decat de Consiliul National. Nu voi contesta pentru ca mi-e sila sa ma lupt cu niste batrani care nu au coloana vertebrala, care sunt niste carpe politice si executa ordine fara sa gandeasca. Am crezut candva ca Vadim poate fi indreptat, dar am ajuns la concluzia ca nu putem face nimic pentru el, nu poate fi tratat nici de medicii americani, nici de calugarii tibetani sau parapsihologi. Vadim a devenit o vietate care cu greu poate fi clasificata in regnul animal. Tot scandalul dintre mine si el are la baza faptul ca recent a fost refuzat de Ioan Nicolae, de la Tutunul Romanesc. Vadim a trimis la biroul lui Ioan Nicolae doi senatori de-ai sai - Nicolae Patru si Mihai Lupoi - sa-i ceara 10 miliarde lei, cu titlu de sponsorizare pentru revistele lui, pentru un ziar nou ce urma scos (n.red. - "Tricolorul"). Nu-i nici un secret, cei doi recunosc faptele. Ioan Nicolae i-a refuzat pe emisari si de aici a inceput totul. A pandit la cotitura si m-a acuzat pe mine ca l-as fi favorizat pe Nicolae votand alaturi de parlamentarii PSD o ordonanta privind reesalonarea datoriilor SNTR, doar pentru a se razbuna.
Bogatasul care vede numai gangsteri
Vadim nu respecta pe nimeni, el n-are mesaje sau proiecte politico-economice, el vede numai hoti. Pe oricine este bogat il numeste mafiot sau gangster, dar pe el nu se vede niciodata. Are vila in Cotroceni, are o vila la Bran de 60.000 de dolari, pe numele sora-sii, si-a mai facut o vila recent la Moeciu, tot langa Bran, numita Vila Papusilor (pentru fetele lui). Are masini straine, si-a cumparat un teren la Vama Veche, la mare, cu ajutorul deputatului PRM de Tulcea Raj Tunaru si se chinuie acum sa-i schimbe regimul din teren agricol in intravilan. Vrea sa-si faca o vila pe malul marii si trage de deputatul de Constanta Geril Eserghiep sa-l ajute cu constructia. Geril s-a laudat ca el este cel care ii plateste lui Vadim concediile de lux din fiecare vara, la vilele de pe litoral - i-a platit vreo 300 de milioane de lei. Acest fapt l-a facut pe deputatul Stoian sa se laude ca si el i-a platit lui Vadim 85 de milioane de lei, aratand si chitantele pentru aceasta. El vorbeste despre altii?
Miliarde disparute
Pai daca cineva i-ar controla vreodata in mod serios firmele sau banii dati de la buget pentru partid, s-ar lasa sigur cu puscaria. De la moartea prim-vicepresedintelui, Valeriu Buzea, generalul, in 1999, nimeni in partid nu mai stie ce se intampla cu banii care sunt alocati de la buget, pentru PRM. Sunt sume foarte mari, circa 1,3 - 1,5 miliarde lei, lunar. Biroul Permanent nu stie nimic de aceste sume. Personal am cerut sa se aloce 60% din banii de la buget catre filialele judetene, cum e normal, dar Ciontu s-a opus si nu ne-a dat decat cate 5 milioane de lei. Vadim si Ciontu nu dau socoteala pentru aceste sume. Am informatii, si pentru acestea am si cerut un control serios, ca Vadim repara masinile sale cu banii partidului. Ca se dau bani pentru firmele lui, pentru ziarele lui, care sunt private, cu toate ca scrie pe ele Partidul Romania Mare. Sunt zvonuri ca si cartile sale au fost tiparite pe banii partidului, ca avocatii lui, la fel, sunt platiti de la partid pentru procesele sale personale, pe care nu le are ca om politic, ci pentru mizeriile din revistele lui. Sunt convins ca daca se va face un control serios se va lasa cu puscaria.
Vadim nu are respect pentru nimeni, un caine valoreaza mai mult pentru el si arunca lunar sute de milioane de lei pentru salam care il da la caini. Pana si de Ciontu, care nu stiu cat va mai rezista, afirma in fata mea: "Prostul asta, pai asta n-are nimic in cap?! Copil orfan cu creierul cat nuca!" Vadim nu stie pe dinafara nici cinci nume de presedinti de filiale judetene, nu suna pe vreunul decat daca are nevoie de informatii pentru revistele lui. El nu sta de vorba cu oamenii simpli. Cina crestina pe care o da este o manifestare baptista, caci el nu e ortodox.
Pericolul Vadim
Ce este mai grav e ca pe fondul nemultumirii crescande a populatiei fata de nivelul de trai, ne putem trezi la alegerile viitoare cu Vadim presedinte sau prim-ministru. Ce sa faca el altceva decat sa bulverseze tara? Ce ministru ar putea lucra cu el la modul cum se poarta cu oamenii - toti cei care nu-i fac pe plac sunt injurati si dati afara din partid abuziv. Sa conduca el tara, el care n-a fost in stare sa tina o firma si o revista si a trebuit sa vanda Fundatia Romania Mare SRL? Noi cei din PRM am avut mereu cele mai bune relatii cu PSD, am colaborat perfect cu ei, dar Vadim a izolat partidul. Reprezentantii nostri nu mai sunt primiti nici la Presedintie, nici la Guvern sau reuniunile internationale. Plus ca Vadim vrea sa desfiinteze presa, sa ramana numai revista lui. Doamne fereste! Veti vedea repede cati oameni vor parasi partidul din cauza lui!"
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  S-a sinucis de frica exmatricularii    
  Exmatricularea e interzisa in primii opt ani    
  Romania ar putea retrage MIG-urile de la aplicatia NATO    
  Operatiunea "Brambura la Moscova"    
  Cea mai mare pierdere de patrimoniu dupa cutremurul din 1977    
  Salvati Muzeul Satului!    
  Joita Tanase: "Nimeni nu e batut in cuie. Nici eu!"    
  Jurnalistul Daniel Pearl a fost decapitat    
  Sapte dosare penale la Avioane Craiova    
  Strangulata in propria casa    
  Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde    
  Prinsi la furat in casa generalului Bucse    
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01175 sec.