Ziua Logo
  Nr. 2281 de miercuri, 12 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Camera a abilitat Guvernul sa emita ordonante, dupa o sedinta furtunoasa
Serban Mihailescu catre deputatii PNL: "Ciocu' mic!"
-- De mult timp sedinta din plenul Camerei Deputatilor n-a fost atat de animata ca ieri. Motivul l-a constituit dezbaterea proiectului de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Tactica opozitiei a fost de tergiversare a discutiilor pentru a evita acordarea votulului final la acest proiect si la celelalte trecute pe ordinea de zi, pe considerentul ca sunt antidemocratice, cu referire directa la articolul care prevede vanzarea imobilelor proprietate privata a statului aflate in administrarea Regiei Administrarii Protocolului de Stat (RAAPPS). Puterea, prin parlamentarii PSD si prin ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului Serban Mihailescu, s-a luptat din greu ca sa-si atinga scopul. Ceea ce s-a si intamplat, ordonanta fiind votata.
Dezbaterile au fost atat de animate incat Serban Mihailescu a avut o iesire, considerata de colegii sai, necontrolata: "Va rog frumos, ciocu' mic, ca n-aveti dreptul sa va plangeti", adresandu-se parlamentarilor PNL. Deputatul liberal Puiu Hasotti i-a urmat la tribuna: "Sunt convins ca domnul Mihailescu regreta cele spuse ca doar nu suntem in Piata Matache Macelaru, ci in Parlamentul Romaniei". Mihailescu si-a cerut scuze de la tribuna dupa ce si un reprezentant al PRM i-a spus ca prestatia sa este sub demnitatea unui demnitar.
Vanzarea unor imobile ale RAAPPS, marul discordiei
La tribuna s-au perindat pe rand deputatii Emil Boc (PD) si Vasalie Mois (PRM) care au aratat ca, prin intermediul ordonantei, vor putea fi vandute imobilele RAAPPS si acest lucru ar insemna o incalcare a prevederilor Constitutiei. Ei au apreciat ca textul ordonantei "are o tenta clientelara". In replica, ministrul Serban Mihailescu a precizat ca imobilele apartinand RAAPPS dateaza in proportie de 95% de peste 30-40 ani, Regia avand 3000 de salariati, iar prin reglementarea propusa de Guvern ar fi rezolvate probleme legate de imobilele mari, precum Casa Presei Libere si spatiile de pe strada Valter Maracineanu. Mihailescu a precizat ca Regia mai are 204 locuinte din care 30 sunt de protocol. "Nu se va vinde nici o locuinta de protocol si va asigur ca nici unul dintre ministrii Cabinetului Nastase nu va beneficia de vanzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS", a spus Mihailescu.
Iritat de atatea discutii, Serban Mihailescu le-a promis de la tribuna parlamentarilor ca "va da publicitatii lista cu fundatiile domnului Constantinescu si fundatiile PNL care au inchiriat spatii de la RAAPPS pana in 2010". In replica, deputatul liberal Andrei Chiliman a spus ca PNL nu detine nici un spatiu la adresele mentionate de Mihailescu si a cerut publicarea in Monitorul Oficial a tuturor spatiilor RAAPPS care au fost inchiriate.
Bogdana PAUN 
A r h i v a
  Legea accesului la informatii, la mana functionarului secretoman    
  Romania isi merita locul in UE    
  Curtea Constitutionala se pronunta asupra dreptului romanilor cu dubla cetatenie de a detine demnitati    
  PNTCD ameninta ca iese in strada    
  PNL se razboieste cu deputatul PSD Filip Georgescu    
  Parlamentul in sedinta comuna    
  Candidatii la UE vor fi evaluati in functie de meritele proprii    
 Top afisari / comentarii 
 Theodor Denis Dinulescu a pus la cale o cacealma pentru posteritate "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" (28 afisari)
 Cornel Radu Constantinescu a incetat din viata (20 afisari)
 Suciu a cumparat 1000 de fiole de Fortral cu retete false (17 afisari)
 Explozie cu sase raniti la Cretesti, Ilfov (15 afisari)
 Scandalul regionalizarii (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03505 sec.