Ziua Logo
  Nr. 2281 de miercuri, 12 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Dosarul uneia dintre cele mai complexe retele transnationale de prostitutie a fost finalizat
Filiera "Glynis" in boxa acuzatilor
-- Romancele care acceptau sa-si vanda trupul erau trecute ilegal frontiera, calauzite pana in Grecia si distribuite patronilor de cluburi de noapte din Salonic * Capii retelei aveau apartamente de "noapte" in Bucuresti, un hotel la dispozitie in apropierea Vamii Giurgiu si calauze tocmite dinainte!
Procurorii bucuresteni au finalizat ancheta in cazul uneia dintre cele mai prolifice retele transnationale de traficanti de carne vie, ale carei "creiere" sunt doi greci - Nicolaos Glynis si Sotiris Kyriakopoulos - si o romanca, Mihaela Mircea, concubina a altui cetatean elen, si anume Ntardis Lampros. Acestia racolau tinere din Romania si Republica Moldova si le vindeau patronilor de baruri de noapte din Salonic si Atena. In numai doi ani, 1999-2000, reteaua "Glynis" a traficat in Grecia peste o mie de tinere din Romania si Moldova. Tentaculele retelei au fost taiate in urma cu patru luni, cand ofiterii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti au primit informatii de la politistii de frontiera ca la hotelul Cosmo din Giurgiu se afla cazate cinci fete care urmau sa fie trecute fraudulos peste granita si sa fie calauzite pana in Grecia, ca sa se prostitueze.
Calauzele faceau reduceri pentru grupuri
Din cercetarile Parchetului reiese ca, la audieri, cele cinci tinere, Zorina Contiu, Iuliana Draghiceanu, Gabriela Ivan, Loredana Avadanii si Loredana Sabau, au aratat ca fusesera contactate de persoane pe care nu le stiau decat dupa porecle: Boris, Mihaela si Nicolos. Acestea le-au promis ca le vor asigura servicii serioase in Grecia, nici pomeneala de prostitutie. Totodata, viza si transportul pana in Grecia ramanea in sarcina "binefacatorilor". Ulterior, fetelor li s-a spus ca trebuie sa plateasca o parte din banii castigati si li s-a dat de inteles ca veniturile cele mai consistente le vor avea de pe urma prostitutiei. Cu o zi inainte sa fie reperate in zona de granita de la Giurgiu, fetele au innoptat la Bucuresti, intr-un apartament de-al lui Lampros, zis Boris. Aici, l-au auzit pe Glynis vorbind la telefon cu o calauza. Pretul care urma sa fie platit pentru fiecare persoana trecuta ilegal peste frontiera era de 350 de dolari. Deosebit de interesant este ca, in cazul in care grupul depasea 40 de fete, capii filierei "beneficiau" si de o reducere de 50 de dolari, pentru fiecare tanara. A doua zi, Glynis le-a cumparat fetelor costume si incaltaminte sport si, in plus, le-a dat si cate 300.000 de lei pentru a-si cumpara de mancare pe drum. In aceeasi dimineata, pe 5 iulie, fetele au fost transportate la Giurgiu si cazate la hotel, unde au si fost gasite de catre politisti.
Ramificatiile
In legatura cu filiera "Glynis", procurorii au subliniat in rechizitoriul care a fost inaintat la Tribunalul Bucuresti ca grecii si Mihaela Mircea au fost ajutati si de alte persoane intermediare, cu privire la care s-a deschis un dosar separat. Este de mentionat ca unul dintre invinuiti - Daniel Nicolau si-a atras si tatal in afacere, Constantin Nicolau, care a insotit fetele cu trenul pana la Gara Giurgiu. O alta martora, Mihaela Otto, a povestit ca a apelat la Sotiris sa o trimita in Grecia la munca si ca acesta i-a recomandat o calauza pe nume "Dani". Cand a realizat ca, de fapt, "Dani" incearca sa o introduca in Grecia, ascunsa intr-un camion, alaturi de 22 de prostituate de la Chisinau, Mihaela Otto a renuntat si a revenit la Bucuresti. De altfel, o alta martora a declarat ca Sotiris promitea diverselor fete ca le va angaja ca ospatarite, contra 850 de dolari, la unul dintre restaurantele lui din Grecia. Insa, la Salonic, tinerele din Romania erau puse sa faca cu totul altceva. Sa-si vanda trupul.
Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Scandalul regionalizarii    
  Memorandum catre Parlament pentru constructia regionala a Romaniei    
  Nastase pune la zid Memorandumul    
  Formula de stat regional este una nefericita    
  Niste gunoaie ale intelectualitatii romanesti    
  Trebuie sa acceptam dezbaterea politica pe orice tema    
  O idee absolut absurda    
  Iliescu sa se implice in dezbaterea privind regionalizarea    
  Pleava din SINTOFARM    
  Drogurile ajung in puscarii prin gura pestilor prajiti    
  Inspectorii Parchetului General propun cercetarea lui Moca pentru delapidare    
  Talibanii s-au retras intr-o singura baza    
  Cel mai important sef militar taliban a fost capturat    
  China a cerut repatrierea uigurilor capturati in Afganistan    
  Au trecut trei luni de la atentatele teroriste    
  Iliescu a identificat si latura pozitiva a evenimentelor din 11 septembrie    
  Generalul Dostam sprijina procesul de pace    
  Agentul CIA a fost inmormantat la Arlington    
  SUA si ONU isi coordoneaza actiunile din Afganistan    
  1000 de cadavre langa aeroportul din Kandahar    
  Israelienii au distrus sediul Fortei F 17 din Beit Jala    
  Urmatoarea tinta: Somalia    
 Top afisari / comentarii 
 Theodor Denis Dinulescu a pus la cale o cacealma pentru posteritate "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" (28 afisari)
 Cornel Radu Constantinescu a incetat din viata (20 afisari)
 Suciu a cumparat 1000 de fiole de Fortral cu retete false (17 afisari)
 Explozie cu sase raniti la Cretesti, Ilfov (15 afisari)
 Scandalul regionalizarii (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00684 sec.