Ziua Logo
  Nr. 2281 de miercuri, 12 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Imixtiunea politicului in actul de Justitie continua in dosarul tranzactiilor ilegale cu anhidrida acetica. Reactie stupefianta a procurorilor militari in cel mai fulminant dosar de coruptie postdecembrist
Pleava din SINTOFARM
-- Parchetul General se da de gol: "cercetarile vizeaza identificarea persoanelor care au participat - in mod direct - la preluarea, transportul si valorificarea anhidridei acetice" * Adevaratii mahari din dosar, in frunte cu Toma Zaharia, nu sunt pusi la socoteala * Se repeta "Tigareta 2" * Daca procurorii civili nu ar fi avut probe impotriva unor persoane cu grade pe umar, dosarul nu ar mai fi avut ce cauta la Sectia Parchetelor Militare
Pentru prima data in decursul unui an, de cand ZIUA a publicat dezvaluirile in "cascada" legate de afacerea SINTOFARM, opinia publica, inclusiv politisti de pe teritoriul tarii, fac front comun in aflarea adevarului. La emisiunea lui Dan Diaconescu, de luni seara, in care s-a dezbatut pe larg cazul SINTOFARM, telefoanele din partea telespectatorilor au zbarnait continuu, majoritatea considerand ca ZIUA are si dreptate, si curaj sa puna degetul pe rana si sa arate ca "buba" din cauza careia nici pana astazi acest dosar nu a fost solutionat se afla la varful Ministerului de Interne, in persoana loctiitorului lui Ioan Rus, generalul Toma Zaharia. Reamintim ca acesta este primul strangulator al dosarului SINTOFARM, prin eliminarea din structura DCCO a celor patru ofiteri - specializati in combaterea crimei organizate si antidrog - care au lucrat, in paralel cu SRI, servicu de informatii care a colaborat la ancheta la cererea procurorilor civili. Si la redactia ZIUA au sunat, ieri, neincetat, telefoanele. La capatul celalat al firului au fost persoane care si-au dezvaluit identitatea, in special oameni ai legii, care ne-au rugat sa pastram tacerea cu privire la numele lor, dar care ne-au furnizat indicii legate de "spatele" generalului Zaharia care duc catre un pitoresc loc din tara, Tartasesti, unde exista vila acestuia, facuta cu sudoarea fruntii in noptile in care se gandea, probabil, cum sa-si scape sotia din itele retelei traficantilor de anhidrida acetica.
Evulescu si altii au fost audiati, si-atat!
Asa cum aratam, ieri, ZIUA a asteptat raspunsul Parchetului General. Care a fost pritocit o zi intreaga, intre biroul de presa si cabinetul Procurorului General: "In cauza au fost audiate mai multe persoane - printre care si Ion Evulescu - efectuandu-se in continuare verificari cu privire la firmele intermediare implicate in comercializarea substantelor mentionate (n.red.-anhidrida acetica) si solicitandu-se relatii institutiilor abilitate a aviza aceasta activitate. Cercetarile vizeaza si identificarea persoanelor care au participat - in mod direct - la preluarea efectiva, transportul si valorificarea anhidridei acetice". Se mai arata ca in dosar ar fi vorba de 44 de tone de anhidrida comercializata.
Deci, dupa un an de dezvaluiri, in care ZIUA a nominalizat pe cei care au comandat zecile de tone de precursor, au aprobat, au comercializat si au livrat ilegal aceasta marfa, ba mai mult, a publicat numele tuturor persoanelor implicate, numerele de inmatriculare ale unor camioane, locuri unde s-a fabricat la "rece" heroina" precum si numele unor kurzi aflati in filiera, procurorii inca se afla in faza de "identificare". Adica, stiu c-asa e, dar nu e bine sa arate si cine! Se repeta "Tigareta 2". Pigmeii sunt cautati, maharii sunt lasati scapati!
Pe Sorin Toader nu l-a intrebat nimeni nimic
Conform unor informatii de ultima ora, patronul firmei MALBERA - societatea "punte" dintre sotia generalului Toma Zaharia si traficantul de droguri Ion Evulescu - Sorin Toader se afla, inca, in tara, la Tg. Jiu. Nimeni nu l-a intrebat, pana acum, de sanatate. Si probabil el stie ca nu va fi intrebat, altfel ar fi disparut prin cine stie ce paradis fiscal. Ramanem stupefiati de nerusinarea unor institutii ale statului, platite sa apere interesele cetatenilor cinstiti ai acestei tari, in care se gasesc lachei ai politicului din cauza carora Romania este vazuta de Occident ca luminita chioara de la capatul tunelului.
Daca asa a inteles Sectia Parchetelor Militare sa-si bata joc de munca unor ofiteri cinstiti si sa persifleze activitatea jurnalistilor care incearca sa ajute, prin informatiile culese, la realizarea Justitiei, atunci e clar: jocurile sunt facute! Intrucat Parchetul General ne-a solicitat, in sfarsit, sprijinul, vom pune la dispozitia sa toate datele pe care le detinem.
Adina ANGHELESCU Petre NITEANU 
A r h i v a
  Scandalul regionalizarii    
  Memorandum catre Parlament pentru constructia regionala a Romaniei    
  Nastase pune la zid Memorandumul    
  Formula de stat regional este una nefericita    
  Niste gunoaie ale intelectualitatii romanesti    
  Trebuie sa acceptam dezbaterea politica pe orice tema    
  O idee absolut absurda    
  Iliescu sa se implice in dezbaterea privind regionalizarea    
  Drogurile ajung in puscarii prin gura pestilor prajiti    
  Inspectorii Parchetului General propun cercetarea lui Moca pentru delapidare    
  Filiera "Glynis" in boxa acuzatilor    
  Talibanii s-au retras intr-o singura baza    
  Cel mai important sef militar taliban a fost capturat    
  China a cerut repatrierea uigurilor capturati in Afganistan    
  Au trecut trei luni de la atentatele teroriste    
  Iliescu a identificat si latura pozitiva a evenimentelor din 11 septembrie    
  Generalul Dostam sprijina procesul de pace    
  Agentul CIA a fost inmormantat la Arlington    
  SUA si ONU isi coordoneaza actiunile din Afganistan    
  1000 de cadavre langa aeroportul din Kandahar    
  Israelienii au distrus sediul Fortei F 17 din Beit Jala    
  Urmatoarea tinta: Somalia    
 Top afisari / comentarii 
 Theodor Denis Dinulescu a pus la cale o cacealma pentru posteritate "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" (28 afisari)
 Cornel Radu Constantinescu a incetat din viata (20 afisari)
 Suciu a cumparat 1000 de fiole de Fortral cu retete false (17 afisari)
 Explozie cu sase raniti la Cretesti, Ilfov (15 afisari)
 Scandalul regionalizarii (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00938 sec.