Ziua Logo
  Nr. 2215 de miercuri, 26 septembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
STIRI
-- Al. Nicolae sta patru etape
Arbitrul asistent Alexandru Nicolae a fost suspendat de catre Compartimentul Disciplina din cadrul CCA pentru patru etape. Tusierului de la meciul Univ. Craiova - Rapid (2-2) i s-a reprosat anularea unui gol valabil marcat de giulesteanul Florin Bratu in minutul 84 al intalnirii. (B.G.)
Lucescu invoit pana maine
Portarul bacauan Razvan Lucescu, care nu a jucat in ultimele doua partide ale echipei sale, este invoit pana maine de conducerea administrativa si tehnica a clubului moldovean. Nu este exclus insa ca la mijloc sa fie vorba de un diferend intre portar si antrenorul Mircea Rednic, presedintele Gheorghe Chivorchian declarand insa ca "Razvan Lucescu este jucatorul nostru si este invoit pana joi, zi in care se va intoarce la Bacau". (MIG)
Lidia Simon va patrona crosul de la Targu-Jiu
Campioana mondiala de la Edmonton in proba probelor, maratonista Lidia Simon va patrona, in aceasta dimineata, la Targu-Jiu, un cros organizat in colaborare cu autoritatile din judetul Gorj. Conform organizatorilor, cel putin o mie de elevi sunt asteptati sa alerge alaturi de Lidia Simon prin centrul orasului, inspectorul scolar general Nicolae Mergea declarand ca toti elevii de la scolile gimnaziale si de la liceele din Targu-Jiu sunt asteptati sa fie prezenti la competitie.
Tofan si Munteanu nu vor juca in meciul cu Sportul
Catalin Tofan si Cristi Munteanu, cei doi jucatori ai Otelului care, siliti de fostul lor coleg Bukvic, au efectuat sambata un tur al spitalelor din Pitesti, nu vor evolua nici in partida de vineri, in care galatenii vor intalni, acasa, pe Sportul Studentesc. "In ziua meciului abia imi vor scoate firele, iar doctorul mi-a spus ca exista riscul ca plaga sa se redeschida, chiar si in cazul in care voi evolua cu un bandaj pe cap. Si, decat sa mai stau dupa aceea inca doua saptamani, mai bine nu risc", a declarat Tofan, care nu intrase nici ieri in programul de pregatire al echipei. Cum leziunea lui Munteanu a fost mai mare, e putin probabil ca acesta sa poata evolua, chiar daca sansele unei recidive in cazul sau sunt considerabil mai mici. (AKH)
Pugilistii juniori forteaza medaliile continentale
Delegatia romana care participa in aceste zile la Europenele de juniori a reusit sa-si asigure deja o medalie, prin Ovidiu Checiches, care a urcat in semifinalele categoriei mijlocie mica, urmand ca vineri sa boxeze pentru a schimba stralucirea bronzului. Chiar daca pugilistii nostri au avut parte de o tragere la sorti nefavorabila, la care s-a adaugat si tendentiozitatea unor arbitri, emeritul Relu Auras era convins ca tricolorii vor trece si peste aceste dezavantaje. Aseara, dupa inchiderea editiei, doi juniori romani au urcat pe ringul din Sarajevo in cadrul sferturilor de finala, Ionut Gheorghe (60 kg) intalnindu-l pe valorosul ucrainean Pashukinor, in vreme ce Florin Stan (81 kg) l-a avut ca adversar pe "colosul" din Azerbaidjan, Ali Muradov Ruslan. In aceeasi faza, Petrisor Cananau (67 kg) are ghinionul sa boxeze pentru un loc in semifinale tocmai cu laureatul continental. In alta ordine de idei, Auras a mai punctat faptul ca vicepresedintele FR Box, Rudel Obreja, a fost inclus in Comisia Tehnica a competitiei, "un pas pozitiv pentru boxul romanesc". (T. RIST)
Hocheistii romani au parasit cupele europene
Echipele de hochei pe gheata Progym Gheorghieni si HC Miercurea Ciuc au ratat calificarea in turul secund al Cupei Continentale, clasandu-se pe locurile trei in grupele inaugurale. Progym a evoluat in grupa A, ale carei partide au avut loc in Turcia, inregistrand doua infrangeri, cu Polis Ankara (3-0), si cu Kazzinc Torpedo (6-1), si o victorie, cu Partizan Belgrad (12-1). HC Miercurea Ciuc a jucat in grupa D, meciurile fiind gazduite de Ungaria, ciucanii invingand doar echipa croata KHNL Zagreb, cu scorul de 6-5, in vreme ce in fata Dunaferr a cedat cu 1-2, iar in fata Acroni Jesenice cu 2-6. (T. RIST)
Voleibalistele tricolore dau ochii cu laureatele olimpice
Situata pe locul trei al Grupei A din cadrul Campionatului European din Bulgaria, reprezentativa feminina de volei a Romaniei va evolua in aceasta seara impotriva galonatei echipe a Rusiei, laureata la JO. Cu doua victorii si o infrangere la activ, elevele antrenorului Costinel Stan si-au asigurat deja calificarea in primele opt selectionate continentale, Romania invingand clar Grecia, luni seara, cu scorul de 3-0 (26-24, 25-15, 29-27). Chiar daca o eventuala victorie, azi, impotriva Rusiei este considerata ca "un vis frumos", tricolorele mai aspira, totusi, la un loc in cvartetul continental, desi infrangerea din fata Bulgariei atarna ca o piatra de moara. Ieri, Costinel Stan a renuntat la antrenamentul din ziua libera, dorind ca tricolorele sa fie in plenitudinea fortelor la meciul cu Rusia. (T. RIST)
A r h i v a
  Vladoiu s-a intors la FC Arges    
  Ion Marin, in excursie de adio    
  Piturca da prima sansa elvetienilor    
  Alin Stoica revine pe "Santiago Bernabeu"    
  Milanezii vor sa viziteze Castelul Bran    
  Stoica provoaca dureri de cap englezilor    
  Baschetul feminin sub lupa federala    
  Marian Simion nu s-a decis sa treaca la profesionism    
 Top afisari / comentarii 
 Bomba termobarica (267 afisari)
 Cozi la casti de pompieri in New York (29 afisari)
 Comandourile aliatilor (22 afisari)
 Flacari la Rafinaria Darmanesti (10 afisari)
 Rocada aliantelor (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00960 sec.