Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Diseara, de la ora 21 (a Romaniei), Dinamo are o misiune aproape imposibila
Cadou pentru Cornel Dinu
-- Antrenorul lui Dinamo implineste astazi 52 de ani * Partida cu Polonia Varsovia, mansa a doua a turului II preliminar din Liga Campionilor, se joaca la Plock (110 km de Capitala) * Presedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, era asteptat sa soseasca astazi * Dupa 3-4 la Bucuresti, "cainii rosii" spera totusi in calificare
In aceasta seara, de la ora locala 20 (21 la Bucuresti), Dinamo joaca la Plock mansa a doua a meciului cu Polonia Varsovia, in turul II preliminar al Ligii Campionilor. Dupa 3-4 la Bucuresti, "cainii rosii" sunt decisi sa demonstreze ca infrangerea din tur n-a fost decat un accident, chiar daca Polonia a aratat ca este o echipa solida si bine articulata. Delegatia dinamovista a decolat in jurul orei 10,30 de pe Aeroportul Otopeni, cu toate ca Danut Lupu a avut oresce probleme cu pasaportul consular, iar aeronava cu care si-a luat zborul a fost schimbata in ultimul moment, YAK-ul 42 fiind inlocuit cu un IL 18, apartinand companiei ROMAVIA, inchiriat de catre AIROM. Dupa un "flay" de doua ore si jumatate, delegatia a ajuns mai intai la Varsovia, unde Preda a avut o intalnire inopinata cu doi ploiesteni care lucreaza pe aceste plaiuri, si le-a dat cadou cate 100 de marci germane, dupa care lotul a fost preluat de un autocar care i-a lasat pe "caini" la Plock, un orasel situat la 110 km de capitala Poloniei. Aici se va juca si partida din aceasta seara, intrucat stadionul pe care evolueaza de obicei Polonia Varsovia nu este omologat de UEFA pentru meciurile internationale.
Badea vine direct la meci
Imediat dupa ce s-au cazat, jucatorii dinamovisti au avut cateva ore de odihna, dupa care au efectuat antrenamentul oficial pe stadion. Vali Nastase, care va reveni in echipa dupa ce a fost suspendat pentru meciul de la Bucuresti, a aratat o dorinta imensa de victorie, atmosfera de optimism (unul totusi temperat) cuprinzand intreg lotul alb-rosu. Restul delegatiei a avut program liber, dar multi dintre cei prezenti aici au ales sa vizioneze antrenamentul lui Dinamo. Presedintele CA al clubului dinamovist, Nicolae Badea, este asteptat sa soseasca astazi la Plock, el fiind retinut la Bucuresti de afaceri. Badea a marit si primele de joc, in speranta ca Dinamo poate intoarce soarta calificarii in favoarea sa. Mai mult, jucatorii, care regreta enorm ca au inselat asteptarile lui Cornel Dinu, tin sa-i ofere acestuia drept cadou la implinirea varstei de 52 de ani o spectaculoasa calificare in turul urmator, ceea ce ar asigura prezenta in primul tur din Cupa UEFA. Dinu pare decis sa riste, urmand sa trimita in teren o formula ofesniva de echipa, probabil un 3-4-3 elastic, in care Onut ar putea debuta in linia defensiva, iar Fl. Petre ar urma sa devina al treilea atacant, undeva pe stanga, in fata lui Florea. O problema este si folosirea lui Mihali, usor depasit la Bucuresti de viteza adversarilor, Procuroru' putand miza pe Kirita pentru completarea trio-ului din aparare.
Polonia este in forma
Adversara dinamovistilor este dominata de o atmosfera optimista inaintea meciului retur. Sambata trecuta, in etapa a doua a campionatului, Polonia a invins categoric, scor 4-1, cu Stomil Olsztyn. Golurile au fost marcate de Bak, Kazorowski, Golaszewski si Olisadebe, in conditiile in care antrenorul Dariusz Wdowczyk si-a menajat o parte dintre titulari. De altfel, Olisadebe, nigerianul naturalizat polonez, a intrat pe teren abia dupa pauza, ceea ce nu l-a impiedicat sa fie cel bun jucator al Poloniei. "Nu mai avem cum sa pierdem calificarea", a declarat Olisadebe in presa poloneza aparuta astazi. Proaspatul polonez, intrat deja in vizorul unor echipe din Germania, asteapta acum si debutul in nationala tarii de adoptie, lucru care s-ar putea intampla chiar la Bucuresti, pe 16 august, cand Romania va intalni Polonia intr-un meci amical. Altfel, Wdowczyk intentioneaza sa foloseasca acelasi sistem de joc ca la Bucuresti, cu un singur varf, Olisadebe, sprijinit de doi mijlocasi laterali ofensivi, desi in mod normal Polonia joaca meciurile de acasa cu un 3-5-2 eminamente ofensiv.
Echipele probabile
POLONIA: Szczesny - Paszulewicz, Zwirgsdauskas, Pawlak, Koszciuc - Cieselski, Wieszczycki, Bak, Kielbowicz - Kaliszan, Olisadebe.
DINAMO: Preda - Mihali, Val. Nastase, Onut - Bolohan, Haldan, Lupu, Florea - Mihalcea, M. Niculae, Fl. Petre.
Plock, 1 august
Marius GHERGHE, 
A r h i v a
  Bölöni 99% la Nationala    
  Gabi Szabo, membra a comisiei atletilor din AEA    
  Romania la un pas de elita continentala    
  Piturca a lipsit de la festivitatea de prezentare a lotului stelist    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00972 sec.