Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Eveniment tragic la "Master Rally 2000"
Raliul Paris - Istanbul a facut o victima la Constanta
-- Motociclistul francez Bernard Maille nu a respectat indicatiile din cartea cu obstacole a traseului
Sportivul francez Bernard Maille (50 de ani), care participa la Competitia Automobilistica Master Rally 2000, a murit luni seara la Constanta, in urma unui accident rutier care a avut loc in localitatea Lanurile. Maille conducea motocicleta de concurs cu numarul 26 pe un drum de tara si, la cativa metri dupa ce a iesit de pe Drumul Judetean 308, din cauza unei gropi, s-a rasturnat cu motocicleta. "Accidentul s-a produs intr-un loc fara nici un fel de pericole, pe un drum larg ca-n palma si fara nici un fel de obstacole", a declarat Dinu Stolojan, managerul general al societatii Transcarpat OFF-Road TO SA Bucuresti, unul dintre organizatori. Purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere, din Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta, lt. Dogaru, ne-a declarat ca din primele cercetari a reiesit ca Bernard Maille a pierdut controlul directiei si a cazut. Practic, motocicleta a sarit de pe drum si s-a prabusit peste francez. Bernard Maille a fost grav ranit la cap. Potrivit afirmatiilor lt. Dogaru, accidentul s-ar fi produs din cauza oboselii francezului, a vizibilitatii reduse provocate de valul de praf starnit de concurentul care se afla in fata lui, si a vitezei excesive. Nu sunt excluse nici unele probleme de sanatate. Oricum, echipa de cercetare de la fata locului a stabilit ca francezul nu a respectat indicatiile din cartea cu obstacole, pe care o avea la bordul motocicletei.
A doua competitie automobilistica dupa Paris - Dakar
Bernard Maille a fost transportat cu unul din elicopterele care supravegheau cursa la Spitalul Judetean Constanta, unde a murit dupa un sfert de ora. Cauza mortii va fi stabilita cu exactitate dupa efectuarea necropsiei. Sportivul Bernard Maille a intrat in Romania pe 29 iulie a.c., pe la PCTF Nadlac, din judetul Arad.
Accidentul a avut loc intre drumurile judetene 308 si 381. In judetul Constanta, cursa s-a desfasurat pe ruta Cernavoda - Agigea, urmand ca de aici concurentii sa plece spre Turcia. Competitia Master Rally 2000, care se desfasoara pe ruta Paris - Bucuresti - Istanbul, este a doua competitie automobilistica, ca importanta, dupa Paris - Dakar. La manifestatie participa 65 de motociclete, 45 de masini de teren si cinci camioane. Concurentii au parasit deja teritoriul Romaniei, la bordul unui feribot, iar destinatia finala este Samsun, Turcia.
Elena TOMULESCU 
A r h i v a
  Razboiul siglei    
  Liberalii afirma ca au ramas singuri in CDR    
  Taranistii sustin ca PNL a parasit spiritual Conventia    
  Noua CDR va cuprinde UFD si va absorbi ANCD    
  Mai exista CDR?    
  Fruntasii PNTCD il zoresc pe Isarescu    
  PDSR si PSDR isi cauta calea comuna    
  Vacaroiu stia    
  Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul?    
  S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu    
  Cosmarul Concorde poate dura 18 luni    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00769 sec.