Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Accidentul de masina in care au fost implicati vedeta TeleEurobingo Show si logodnica sa Cristina Duca ridica prea multe semne de intrebare
Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul?
-- Cei doi nu purtau centurile de siguranta * Mihai Mitoseru a fost gasit in masina, iar Cristina Duca la 25 de metri de autoturism * Ea a fost descoperita dupa 10 minute de cautare * In declaratia unor martori, Mitoseru a spus ca el conducea masina * Un martor "cheie" o pozitioneaza pe logodnica lui la volan, cu opt kilometri inainte de accident * De ce nu a luat-o Mitoseru si pe Cristina cu elicopterul?
E cunoscut deja faptul ca pe data de 2 iulie a.c., Mihai Mitoseru, vedeta TeleEurobingo Show, si logodnica sa, Cristina Duca, au fost implicati intr-un groaznic accident de circulatie, in urma caruia Cristina si-a pierdut viata, iar Mitoseru a suferit rani grave la membrele inferioare. In acea dupa-amiaza fatala, cei doi se aflau intr-un automobil Daewoo Matiz si se deplasau spre Bucuresti pe DN3A. Conform cercetarilor preliminare ale Politiei, in dreptul comunei Dragos-Voda, din cauza vitezei excesive, autoturismul a parasit soseaua, s-a rasturnat de cateva ori si s-a oprit in afara carosabilului.
Dupa mai multe saptamani de cercetari, politistii nu au reusit inca sa stabileasca cine a condus automobilul si nici daca vreo defectiune tehnica a fost cauza accidentului.
Indicii contradictorii cu privire la identitatea soferului
Pana acum, nici politistii nu pot spune cu certitudine cine conducea autoturismul. Seful Inspectoratului de Politie Calarasi, colonelul Gabi Sisman, a declarat reporterilor ZIUA: "Deocamdata se desfasoara cercetarile prealabile si nu putem spune cu certitudine cum s-a desfasurat accidentul, dar in mod cert, la sfarsitul anchetei, analizand toate probele administrate, vom stabili cu exactitate cine a fost soferul si din ce cauze s-a produs accidentul. Cu toate acestea, pana in prezent, noi avem indicii care sustin teoria ca tanara Cristina Duca ar fi fost la volan".
Printre probele pe care le au la dispozitie politistii calaraseni se numara pozitia victimelor dupa rasturnarea masinii, declaratiile celor care l-au scos din masina pe Mitoseru si au luat-o de pe camp pe Cristina Duca, precum si mai multe declaratii a celor care i-au intalnit pe cei doi, atat inainte de accident, cat si dupa producerea lui.
Parintii Cristinei Duca scot in evidenta ceea ce s-a petrecut la Spitalul Lehliu, atunci cand Mihai Mitoseru a fost adus de la locul accidentului. Tatal Cristinei a sustinut, cu doua zile in urma, ca politistii au o declaratie a doctorului Gheorghe Brancovici care a auzit cum la intrebarea pusa de politist lui Mitoseru, cu privire la cine conducea Matiz-ul, acesta ar fi raspuns ca el se afla la volan. Politistii sustin insa ca aceste declaratii au fost date in stare de soc si ca nu reprezinta o proba indubitabila in acest caz. Pe de alta parte, familia Duca, in baza declaratiilor facute de soferul autoturismului Tico care l-a dus pe Mitoseru la spital, sustine ca logodnicul Cristinei a fost suficient de costinent dupa accident, deoarece a scos lucrurile din masina avariata, a sunat acasa si la prieteni si l-a ajutat pe soferul Tico-ului sa incarce lucrurile in autoturismul care urma sa-l duca la spital. Conform unor surse din cadrul Politiei, la dosarul cauzei, care se afla in prezent la expertul tehnic, exista declaratia unui individ din comuna Drajna, de la care Cristina Duca a cumparat o sticla de suc. Acesta a afirmat ca la volan se afla femeia si nu Mihai Mitoseru. Deocamdata, numele acestui martor-cheie e tinut secret de politisti.
De ce s-a intors Mitoseru din drum?
Cristina Duca a fost transportata cu o Dacie catre Spitalul din Calarasi si a plecat cu aproximativ zece minute inaintea lui Mitoseru. In mod suspect, niciunul dintre cei care au participat in primele clipe de dupa accident la ajutorarea victimelor nu a putut afirma daca Mitoseru s-a interesat de Cristina sau daca a stiut ca e moarta. Mihai Mitoseru a urmat Dacia Cristinei pana la un moment dat, cand i-a solicitat soferului sa intoarca si sa se indrepte spre spitalul din Lehliu. Motivatia acestui gest ne-a fost explicata de soferul Tico-ului: "A spus ca era mai aproape!"
Familia Cristinei Duca a fost anuntata abia la trei ore de la accident, iar parintii au gasit-o la morga Spitalului Calarasi, in jurul orelor 19.00. Ei au sustinut cu tarie ca fata lor murise de scurt timp, pentru ca trupul ei era inca cald. "Cand am ajuns acolo, medicul, care era beat, ne-a intrebat cu ce ne ocupam, parca asta era important" - a declarat tatal Cristinei. Totusi, e foarte dubios ca Mitoseru a lasat-o pe logodnica sa sa fie transportata spre Calarasi, iar el s-a intors din drum spre a lua elicopterul de la Lehliu. Tocmai Cristina ar fi avut nevoie de elicopter in situatia sa deosebit de critica.
Daewoo poate reface pe calculator accidentul
Intrebat de reporterii ZIUA daca este posibil ca pasagerul din dreapta sa fie proiectat in afara habitaclului in timpul unui astfel de accident, unul dintre inginerii compartimentului tehnic al uzinelor Daewoo-Craiova, Gheorghe Ivascu, ne-a declarat: "Nu este exclusa ipoteza ca dupa asemenea rasturnari, pasagerii sa fie aruncati din automobil. Asta tinand cont ca nici una din victime nu purta centura de siguranta. Firma noastra a executat crash-test-uri, dar manechinele poarta intotdeauna centura, iar impactul este frontal, lateral si din spate cu un zid de beton fix. Aceasta scena insa nu este prevazuta in testele standard, dar uzinele din Coreea dispun de softul necesar unor simulari diverse, printre care si rasturnari. Numai ca ne sunt necesare datele expertizei tehnice pentru a stabili care sunt datele exacte ale imprejurarilor". Oricum e foarte probabil ca logodnica lui Mitoseru sa fi stat pe scaunul din dreapta si sa fi fost proiectata prin parbriz, la 25 de metri, in vreme ce Mihai, daca se afla la volan, sa fi fost oprit de volan. Totusi, Mitoseru nu prezinta urmele obisnuite ale impactului cu volanul, contuzii situate la nivelul pieptului. Cert e ca va fi foarte greu sa se raspunda la intrebarea: cine conducea autoturismul?!
Ioan Radu BUDEANU
Petre NITEANU 
A r h i v a
  Razboiul siglei    
  Liberalii afirma ca au ramas singuri in CDR    
  Taranistii sustin ca PNL a parasit spiritual Conventia    
  Noua CDR va cuprinde UFD si va absorbi ANCD    
  Mai exista CDR?    
  Fruntasii PNTCD il zoresc pe Isarescu    
  PDSR si PSDR isi cauta calea comuna    
  Vacaroiu stia    
  S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu    
  Cosmarul Concorde poate dura 18 luni    
  Raliul Paris - Istanbul a facut o victima la Constanta    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01358 sec.