Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
La inceput a fost compatibilitatea programelor
PDSR si PSDR isi cauta calea comuna
Echipele de negociatori ale PDSR si PSDR s-au intalnit, ieri, la Palatul Parlamentului, pentru a continua discutiile, incepute saptamana trecuta, cu privire la identificarea punctelor comune din programele celor doua formatiuni in perspectiva unei viitoare guvernari social-democrate. Vicepresedintele PDSR, Hildegard Puwak, a declarat, la finalul lucrarilor, ca discutiile s-au axat, in principal, pe aspecte din programele economice si sociale ale celor doua partide, in materie de principii, valori, obiective, prioritati. Ea a subliniat ca in mare parte, programele celor doua partide nu sunt foarte diferite, urmand sa se gaseasca cele mai bune solutii pentru problemele discutate. "Acest lucru nu inseamna, insa, ca nu suntem de acord cu solutiile care se regasesc in prezent in programele noastre", a conchis Puvak.
Presedintele PSDR, Alexandru Athanasiu, a apreciat ca intalnirea de ieri a celor doua formatiuni, a fost de fapt, prima discutie serioasa pe programe intre doua partide care se revendica de la aceeasi doctrina, social-democratia. "Deocamdata am discutat programe pentru ca nu este serios sa te asezi la o constructie politica impreuna, daca nu-ti cunosti partenerul si el nu te cunoaste pe tine", a declarat liderul social-democrat". El a confirmat spusele vicepresedintelui PDSR, adaugand ca au fost parcurse o buna parte din problemele generale ale unui program politic. In acest sens, Athanasiu a dat ca exemplu politicile monetare, fiscale, problema privatizarii, probleme legate de crearea de locuri de munca, investitiile straine. El a recunoscut, insa, ca "desi solutiile sunt asemanatoare , unele chiar identice, au mai ramas unele chestiuni de analizat unde nici unul din programe nu pare sa fi gasit pana acum solutia benefica pentru anii care urmeaza in Romania".
In ceea ce priveste o posibila alianta cu partidul lui Iliescu, Athanasiu a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata pana la mijlocul lunii august, si numai in raport de programe. "Atata vreme cat nu inchidem discutiile asupra programelor, problemele de persoane, de alianta, pre sau post-electorala sunt probleme care ar fi prematur asezate in fata negocierilor", a subliniat liderul PSDR.
Andreea BRATILA 
A r h i v a
  Razboiul siglei    
  Liberalii afirma ca au ramas singuri in CDR    
  Taranistii sustin ca PNL a parasit spiritual Conventia    
  Noua CDR va cuprinde UFD si va absorbi ANCD    
  Mai exista CDR?    
  Fruntasii PNTCD il zoresc pe Isarescu    
  Vacaroiu stia    
  Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul?    
  S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu    
  Cosmarul Concorde poate dura 18 luni    
  Raliul Paris - Istanbul a facut o victima la Constanta    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00747 sec.