Ziua Logo
  Nr. 1670 de miercuri, 22 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Secretarul de stat al MTS: "Scandalul din gimnastica capata nuante de complot indreptat impotriva elitei sportive din Romania"
Ioan Dobrescu: "Conducerea ministerului nu se identifica cu astfel de atacuri!"
-- Cazul "Corina Ungureanu versus FR Gimnastica" devine o palma pe obrazul lui Octavian Belu
A facut valva mare conflictul de mentalitate iscat prin mass-media neaosa de aparitia Corinei Ungureanu in Playboy. Dintr-o data, unii s-au erijat in aparatori vehementi ai valorilor occidentale, neaparat democratice, altii in viceversa. Putini au fost cei care s-au limitat in a "promova" stirile aparute pe agentii. Fosta gimnasta, componenta a echipei feminine care a devenit pentru a patra oara consecutiv campioana mondiala, si-a primit "portia de satisfactie", fiind aplaudata la scena deschisa cu ocazia Galei Campionilor. Pe de alta parte, Octavian Belu, antrenorul care a stat la baza victoriilor romanesti de atata amar de vreme, desi supus focului incrucisat a avut intelepciunea sa puna punct acestei dispute. Cu toate ca nu i se putea reprosa decat ca in loc sa spuna "rabdare", i-a scapat cuvantul "decenta". S-au mai pus paie pe foc cu o declaratie, dezmintita ulterior de Corina Ungureanu, conform careia tanara "play-mate" ar fi amenintat echipa de antrenori cu dezvaluiri care de care mai picante si conducerea FRG care a dovedit cat de usor este de "prins". In acest fel, reclama pentru revista cu numarul trei a costat mai nimic! Cand toata lumea era convinsa ca scandalul nu mai este de actualitate, patimi, ascunse pana acum cu dibacie, au iesit la iveala cu virulenta. Conflictul a facut inconjorul lumii, iar cele mai lovite se simt celelalte gimnaste. Antrenorii lor. Traditia performantelor romanesti in domeniu, care cam incurca lumea buna si bogata, sportul devenind o mare afacere, unde Estul ia inca potul cel mare.
MTS pune piciorul in prag
Este momentul in care conducerea MTS, prin vocea lui Ioan Dobrescu, a considerat ca este cazul sa intervina. In exclusivitate, pentru ZIUA-Sport, secretarul de stat ne-a declarat: "Pana acum, am incercat sa pastram balanta echilibrata. Numai ca de cateva zile, lucrurile au scapat de sub control! Conducerea ministerului nostru nu se identifica cu asfel de atacuri sub centura. Ba din contra, a venit momentul sa se spuna lucrurilor pe nume. Dupa ultimele articole aparute in presa, ma bate gandul ca avem de-a face cu un complot indreptat impotriva scolii romanesti de gimnastica, domeniu care ne-a adus atatea satisfactii. Echipa de antrenori, adica Octavian Belu si Mariana Bitang este cea mai valoroasa din performanta romaneasca, in acest moment. Poate nu intamplator, toate acestea se intampla acum, inainte de Olimpiada! Consider ca defaimarea modelelor este periculoasa. Din cate cunosc, asta era o practica folosita de adevaratii comunisti. Sunt surprins ca FR Gimnastica nu a reactionat in nici un fel! In ceea ce priveste conditiile mizere in care lucreaza aceste fete, este o chestiune incorecta fata de MTS. Noi am facut tot ce este posibil sa sporim gradul de confort. Sa nu se uite ca banii pentru renovarea salii de la Deva noi i-am dat. Celelalte probleme tin de Ministerul Educatiei Nationale. Totusi, imi pun o intrebare fireasca. Cui servesc aceste speculatii? In nici un caz sportului romanesc!"
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Liderii secolului    
  Targul de la Montevideo    
  "Ne vedem la vara!"    
  Fair-play de General    
  Halagian vrea ajutor de la Padureanu    
  Fiorentina interesata de "tineretul" Gloriei    
  Ionela Tarlea: "Sunt fericita ca lumea nu m-a uitat!"    
  Shaq a fost amendat de NBA    
  Irvine nu s-a prezentat la Craciunul ferraristilor    
  Serbare cu usile inchise    
  Sperante albaneze pentru Extensiv    
  Minidivizia A in Italia    
  Rivaldo a fost incoronat Regele Europei    
 Top afisari / comentarii 
 "Un fel de par-par-par si cu asta basta!" (177 afisari)
 Iliescu a creat o baie de sange pentru a-si legitima puterea (81 afisari)
 Ioan Dobrescu: "Conducerea ministerului nu se identifica cu astfel de atacuri!" (78 afisari)
 CEC a incheiat cu Net Consulting un contract pentru achizitionarea de imprimante Tally (56 afisari)
 Rivaldo a fost incoronat Regele Europei (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00825 sec.