Ziua Logo
  Nr. 1670 de miercuri, 22 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Rechizitoriul unei Revolutii furate de fostii studenti de la Moscova
Iliescu a creat o baie de sange pentru a-si legitima puterea
-- El a lansat diversiunea teroristilor si a ordonat inarmarea civililor neinstruiti * Iliescu a semnat condamnarea Ceausestilor, abuzand de functia de presedinte al CFSN pe care inca nu o detinea * Iliescu si Barladeanu l-au huiduit pe Coposu inca din 22 decembrie 1989
Falsul razboi de la Televiziune a fost intretinut in special de Ion Iliescu, cel care a panicat natiunea cu zvonul prezentei teroristilor (descrisi ori ca mercenari arabi, ori ca trupe de Securitate fidele lui Ceausescu). Acelasi Iliescu a chemat populatia Capitalei sa vina sa apere Televiziunea de teroristi. Cei care au venit, si n-au fost deloc putini, au cazut sub gloantele civililor si militarilor din Televiziune. Ion Iliescu a fost unul dintre cei care a ordonat ca lumea din televiziune sa primeasca arme. Este de necombatut proba maiorului Mihai Ciocodei, fost ofiter MApN la UM 0673 Bucuresti, cel care a fost trimis de grupul lui Iiescu la Autobaza Porumbaru, de unde a adus o autospeciala plina cu pistoale si pusti mitraliera. Maiorul Ciocodei, in raportul sau cu nr. 0278841 din 25.01.1990, inaintat sefului sau, col. Florian Grefu, a relatat cu lux de amanunte modul in care armele au fost impartite la TVR, pe fondul unor zvonuri alarmiste si mincinoase emise de grupul Iliescu, cum ca la diferite etaje ale cladirii ar avea loc conflicte armate. Ofiterul Ciocodei a marturisit: "Iliescu a cerut sa distribui arme si sa aparam Televiziunea!" Nici un procuror militar nu a folosit aceasta proba pana in prezent. Civilii neinstruiti care aparau Televizinea primisera ordin sa traga in oricine se apropia. Asa au fost ucisi si raniti sute de tineri. Baia de sange i-a dat lui Ion Iliescu legimitatea de care avea nevoie. Pana in prezent nu a fost identificat nici un terorist, procurorii militari avansand concluzia ca acestia nu au existat in fapt. In perioada 22 - 29 decembrie 1989, cand Iliescu a vehiculat psihoza teroristilor, au murit 927 de romani, majoritatea impuscandu-se reciproc de teama ca celalalt e terorist.
Iliescu l-a impiedicat pe Coposu sa intre in Televiziune
Un fapt rusinos pentru Iliescu s-a consumat tot in seara zilei de 22 decembrie 1989, la Televiziunea Romana, unde marele senior Corneliu Coposu s-a prezentat pentru a vorbi natiunii in numele miilor de detinuti politici, torturati de comunisti si tinuti zeci de ani in temnitele ceausiste. Grupul Iliescu-Barladeanu l-a huiduit pe Coposu si i-a interzis accesul in cladire tipand: "Sa plece, sa plece!" Prin acest gest, Iliescu si-a manifestat fatis ostilitatea fata de cei care au luptat impotriva regimului comunist.
Asasinarea Ceausestilor, martorii legaturilor lui Iliescu cu KGB
Elena si Nicolae Ceausescu au fost arestati in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, la cateva ore dupa ce au fugit cu elicopterul de pe cladirea CC-ului spre Targoviste. Desi arestarea s-a produs pe 22, ea a fost ascunsa opiniei publice pana in data de 25 decembrie noaptea, cand la TVR s-a difuzat filmul mascaradei judiciare de la Targoviste, din care au fost cenzurate scenele in care apareau complicii lui Ion Iliescu, respectiv completul de judecata si martorii asistenti din partea CFSN (Virgil Magureanu, uns ulterior director SRI; mr. Mugurel Florescu - numit in scurt timp general; gen. Victor Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu), precum si scena executarii efective a dictatorilor.
Procesul de la Targoviste este urmarea unei mistificari comise de Ion Iliescu care, in calitate de simplu cetatean, in data de 24 decembrie 1989 a semnat in fals in calitate de "presedinte al CFSN" (calitate dobandita abia in 26 decembrie), act prin care a ordonat constituirea Tribunalului Militar Exceptional, care sa-l judece si condamne pe Ceausescu. Procesul s-a desfasurat fara sa se respecte nici cele mai elementare drepturi procesuale ale sotilor Ceausescu. In realitate moartea dictatorilor a fost decisa dinainte, militarii din Garnizoana Targoviste avand ordinul expres sa-i ucida la primul foc de arma auzit. Marturiile acestora au si fost depuse in mai multe dosare penale, aflate pe rolul CSJ. Cele peste doua zile, in care grupul Iliescu a tinut secreta arestarea Ceausestilor, au permis perpetuarea in tara a unui teatru de razboi civil, soldat cu mii de morti si raniti. Ceausescu a fost cel care l-a tras pe linie moarta pe Iliescu, inainte de 1989, pentru ca il suspecta de legaturi cu sovieticii. ZIUA a prezentat in anii trecuti un document al UM 0110 Anti-KGB (unitate secreta dirijata direct de Ceausescu), care se ocupa de filajul celor suspectati de legaturi cu rusii. Atat Iliescu, cat si Barladeanu figurau pe lista celor filati.
Iliescu a vrut sa mentina regimul comunist, cu el in locul lui Ceausescu
Sub presiunea revolutionarilor, Iliescu a fost obligat in ianuarie 1990 sa semneze in calitate de presedinte al CFSN trei decrete privind scoaterea in afara legii a PCR, constituirea unei Comisii Nationale pentru rezolvarea sesizarilor si doleantelor cetatenilor si decretul privind organizarea in 28 ianuarie a referendumului privind reintroducerea pedepsei cu moartea (pedeapsa abrogata de Iliescu printr-un simplu decret, imediat dupa asasinarea Ceausestilor, la gandul ca lui sa nu i se intample o asemenea nenorocire in caz ca va fi dat jos de alte forte politice). La 12 ianuarie 1990, in Piata Victoriei, la un impresionant miting, cunoscut sub numele "inaltarea pe tanc", Iliescu, Petre Roman, Dumitru Mazilu, Dumitru Dinca, Gelu Voican si altii s-au suit pe un tanc si au vorbit multimii despre idealurile Revolutiei, acreditand ideea ca s-a instaurat democratia pentru ca s-a dat liber la pluripartidism. La vederea lui Iliescu lumea a inceput sa strige: "Fara comunisti!" Iliescu, pierit de frica, a fost tras repede jos, iar Dumitru Mazilu a continuat: "Vreti sa-l schimbam pe Iliescu? Il schimbam!" In Piata, s-a cerut cu insistenta legiferarea Punctului 8 de la Timisoara, adica interzicerea accesului la functiile publice a fostilor nomenclaturisti. La nici cinci zile dupa scena de pe tanc, Iliescu a abrogat cele trei decrete date tot de el, inclusiv pe cel cu scoaterea PCR in afara legii, deschizand drumul spre politica fostilor comunisti, in pofida idealurilor Revolutiei.
(va urma)
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Ceausescu a dorit sa fuga cu elicopterul spre Intreprinderea "23 August"    
  Piata Universitatii a fost ocupata aseara in amintirea evenimentelor de acum zece ani    
  Rusii si americanii au jucat teatru pe spinarea Romaniei in decembrie 1989    
  Regele si Regina au depus o coroana de flori in Piata Universitatii    
  Constantinescu a aprins luni noaptea o lumanare la Troita din Cimitirul Eroilor    
  Iliescu a fost huiduit    
  Jandarmeria comemoreaza eroii de la Otopeni    
  Regele a oferit romanilor Dineul mileniului    
  "Un fel de par-par-par si cu asta basta!"    
 Top afisari / comentarii 
 "Un fel de par-par-par si cu asta basta!" (177 afisari)
 Iliescu a creat o baie de sange pentru a-si legitima puterea (81 afisari)
 Ioan Dobrescu: "Conducerea ministerului nu se identifica cu astfel de atacuri!" (78 afisari)
 CEC a incheiat cu Net Consulting un contract pentru achizitionarea de imprimante Tally (56 afisari)
 Rivaldo a fost incoronat Regele Europei (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01162 sec.