Ziua Logo
  Nr. 1657 de marti, 7 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Greva trenurilor in tara
BAIA MARE. Liderul sindicatului ceferistilor baimareni, Loghin Setel, ne-a declarat ca, in conformitate cu reglementarile legale, din Statia Baia Mare se asigura o treieme din circulatia trenurilor de calatori si marfa. Astfel, dintr-un numar de 29 de trenuri pentru calatori vor circula doar 16. Ieri dimineata, in gara asteptau aproximativ 15 calatori o legatura convenabila. Acestia nu dezaprobau actiunea ceferistilor, dar erau nemultumiti de intarzierile trenurilor din Baia Mare. (Nicolae TEREMTUS)
CLUJ. Ieri, timp de doua ore, intre 7.00 si 9.00, in Gara Cluj-Napoca nu s-a miscat nici un tren. Afisele noi anuntau "CFR. Greva generala 6 decembrie 1999 ora 7.00" sau "Greva de avertisment. Repetam. Mami, ce foame imi este...". Alaturi de greva generala declansata de Conventia Nationala Solidaritatea, Federatia Miscare Comercial a recurs si ea la o greva de avertisment de doua ore. Astfel, desi o treime din trenuri trebuiau sa circule, acest lucru nu s-a intamplat decat dupa ora 9.00. Ca urmare, casele de bilete si Biroul de Informatii nu au functionat decat dupa avertisment. (Calin POENARU)
GALATI. Peste 360 de salariati ai Depoului Galati au intrat in greva generala. Ei apartin sindicatului mecanicilor de locomotiva si sunt afiliati la Conventia Solidaritatea. Liderul de sindicat Ivan Vasile a declarat ca acest conflict de munca nu se va stinge usor. Administratia i-a solicitat sefului de triaj ca locomotivele sa iasa pe traseu, insa mecanicii au refuzat. Din cele 27 de trenuri care pleaca din Galati au mai ramas doar cate doua perechi, de trenuri personale, pentru directiile Tecuci, Barlad si Buzau. (Dan PAIC)
BRASOV. Activitatea din Gara Brasov a fost paralizata ieri, intre orele 7.00 si 9.00. Liderul Federatiei Sindicatelor Libere Independente ale Mecanicilor de Locomotiva, Romeo Aldea, a declarat ca exista fonduri pentru cresterea salariilor si ca actiunea de protest va continua pana la solutionarea revendicarilor. Directorul Regionalei CF Brasov, Dan Nicolau, a anuntat ca pe perioada grevei, prin regionala Brasov vor circula 14 trenuri internationale, opt trenuri rapide, 14 trenuri accelerate si 112 trenuri personale. (D.C.)
CONSTANTA. Greva feroviarilor a paralizat pe teritoriul judetului Constanta atat activitatea de transport pe calea ferata, cat si traficul din porturile Mangalia si Constanta. Tudor Vlad, director adjunct al Regionalei CFR a declarat, ca, din cele 26 de perechi de trenuri de calatori, programate sa circule pe raza judetului, in jurul orei 12.00, din gara Constanta au plecat numai doua trenuri rapide si un personal. (D.C.)
SUCEAVA. Pe toata durata grevei, din Suceava vor pleca trenurile rapide si cele accelerate spre Bucuresti, va circula acceleratul Suceava-Brasov, precum si trenuri personale spre Putna, Radauti, Pascani si Ilva Mica. Ieri, in gara Suceava, intre 7.00 si 9.00, cateva zeci de calatori au asteptat finalizarea grevei de avertisment a lucratorilor din sectorul miscare-comercial. Prefectul de Suceava, Vasile Ilie, a fost prezent in statia Suceava si a discutat cu liderii sindicali si cu reprezentanti ai conducerii garii. (D.C.)
BOTOSANI. Prin gara Botosani au circulat ieri, doar zece trenuri din cele 20 care ar fi trebuit sa soseasca sau sa plece. Astfel, nu se circula pe ruta Botosani-Dorohoi si Botosani-Veresti-Timisoara, iar doua din trenurile Botosani-Veresti si retur au fost anulate. (D.C.)
BACAU. "Noi asiguram o treime din activitatea de transport calatori, iar la cel de marfa 40%. Calatorii care au avut de asteptat au fost nemultumiti dar suntem hotarati sa continuam actiunea de protest", a declarat liderul sindicatului bacauan Eugen Manciu. (D.C.)
ORADEA. Gara din Oradea a fost ieri pustie. Greva de avertisment de doua ore a angajatilor de la Miscare-Comercial a prins in statia CFR Oradea cinci trenuri. Doar un soldat de la o unitate militara din Marghita s-a aflat la orele amiezii tot pe peron. El ne-a spus ca a fost in permisie la bunici unde n-a auzit de greva feroviarilor si trebuia musai sa ajunga la unitate. (Mariana GAVRILA)
SIBIU. In prima faza au fost blocate patru trenuri personale care urmau sa plece din Sibiu si au fost suspendate trei garnituri care urmau sa soseasca in statie. In cursul zilei, au circulat numai o treime dintre trenurile de marfa si personale. Protestatarii au tinut sa-si ceara scuze fata de calatori, prin afise care au impanzit Gara din Sibiu. (Ciprian TOMA)
SATU MARE. 24 de trenuri personale, adica 12 curse tur-retur, catre directiile Halmeu, Bixad, Baia Mare si Oradea au fost anulate ieri la Satu Mare din cauza grevei mecanicilor de locomotiva. Astazi, nu va porni din gara nici rapidul spre Cluj cu plecarea din Satu Mare la 6.33. Deocamdata, circula trenurile de lung parcurs, catre Bucuresti, Timisoara si retur. (Raul BURA)
BISTRITA. Dupa declansarea grevei generale nu au mai plecat decat trei trenuri personale care transporta in general navetisti. Sindicatul Libertatea a declansat greva de avertisment intre orele 7.00-9.00, iar sindicatul Solidaritatea a intrat in greva generala. (Oana VLAD)
ARAD. Sindicalistii din cadrul sectorului Miscare-Comercial sustin ca in situatia in care revendicarile nu le vor fi aprobate, vor declansa astazi greva generala. La Agentia de voiaj CFR Arad a fost afisata lista trenurilor anulate. Publicul calator a fost anuntat ca greva va fi pe termen nelimitat. (Andrei ANDO)
HUNEDOARA. Cei peste 1700 de angajati ai SNCFR din judetul Hunedoara s-au aflat ieri in greva generala. Lucratorii din sectoarele comercial si miscare s-au aflat ieri in greva de avertisment de o ora. In timpul grevei, in cele 50 de statii CFR hunedorene, dintre care doua sunt importante noduri de cale ferata, nu s-au semnalat incidente. (Alexia SARBU)
RESITA. Conform hotararii luate de sindicate, circula in regim normal, trenurile Rapid 260-261, 692-693, 695-696, Acceleratul 11891-1892, pe relatia Caransebes-Bucuresti sau Timisoara, Personal 9552-9553, 9561-9568, 9571-9572, 9576-9579 tur-retur, pe relatia Caransebes-Resita si Caransebes-Timisoara. Desi calatorii sunt nemultumiti de aceste anulari de trenuri, ei s-au resemnat noului program al trenurilor. (Paula NEAMTU)
TIMISOARA. Ceferistii timisoreni, din Sindicatul Solidaritatea, dar si din Miscare Comercial, au intrat ieri in greva generala. Timisoara a fost singurul oras in care a fost respectata decizia Bucurestiului ca o treime din trenuri sa fie prezente pe traseu. Singurele garnituri care vor fi cu siguranta pe traseu vor fi cele care transporta alimente, combustibil si cele militare. (Dana GALBENU)
ALBA IULIA. Din Gara Alba Iulia, potrivit informatiilor furnizate de seful statiei Ioan Florea, au plecat in cursa doar 15 garnituri de tren, dintr-un total de 50 care trec zilnic. In urma intelegerilor dintre sindicalisti si administratie, in cursul zilei de ieri au fost puse in circulatie urmatoarele perechi de trenuri (tur-retur): 2051 - 2052 Sibiu-Arad; 2301 - 2804 Teius-Hunedoara; 2401 - 2402 - 2403 - 2404 Teius-Cugir; 1621 - 1622 Timisoara-Bucuresti; 1625 - 1626 Cluj-Bucuresti; 1625 - 1626 Cluj-Bucuresti; 1633 - 1634 Sibiu-Cluj-Napoca; 1025 - 1026 Cluj-Napoca-Bucuresti; 837 - 18838 Timisoara-Iasi; 2382 - 2383 Alba Iulia-Savarsin; 2031 - 2032 Razboieni-Arad; 461-472 Bucuresti-Curtici; 346 - 347 si 371 - 372 pe aceiasi ruta; 354 - 355 Cluj-Napoca-Curtici. (Iulian ALBU)
IASI. Activitatea Regionalei Iasi a fost, ieri, paralizata in intervalul 7.00-9.00. Dupa ora 9.00, au circulat doar 93 de trenuri de persoane, din cele 324, cat circulau in regim normal de trafic. Transportul de marfa a fost redus la o treime din capacitate, in trafic ramanand doar 28 de trenuri, care vor asigura aprovizionarea cu produse de stricta necesitate (combustibili, animale vii, alimente, materiale speciale). (Ovidiu MARDARE)
COVASNA: Liderul Sindicatului Liber si Independent al Transportatorilor (SLIT) - Complex Sfantu Gheorghe, Pal Gabor, a declarat ca din cele 101 trenuri care ar fi trebuit sa fie ieri in circulatie, doar 11 au fost oprite, informeaza Agentia Seviris. Gabor afirma ca "ca trenurile care circula pe perioada grevei, nu reprezinta 30% din trenurile care circula in Regionala Brasov, ceea ce reduce sansa ca scopul grevei sa fie atins". Calatorii care au cumparat bilete inaintea inceperii grevei au primit banii inapoi. (D.C.)
A r h i v a
  Basescu sparge greva ceferistilor    
  Greva feroviarilor romani provoaca intarzieri traficului din Ungaria    
  Emil Constantinescu cere aplicarea neintarziata a Legii Dosarelor    
  IGP a trimis la Suceava ofiteri specializati in prinderea criminalilor in serie    
  Un violator le-a indicat politistilor un posibil suspect    
  Burdujeni - cuibul raufacatorilor ocrotiti de legii    
  Murdariile lui Rappaport    
 Top afisari / comentarii 
 Greva trenurilor in tara (210 afisari)
 IGP a trimis la Suceava ofiteri specializati in prinderea criminalilor in serie (32 afisari)
 Burdujeni - cuibul raufacatorilor ocrotiti de legii (28 afisari)
 Basescu sparge greva ceferistilor (21 afisari)
 Batranii de la caminul Agafton din Botosani (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01192 sec.