Ziua Logo
  Nr. 1645 de luni, 22 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
SOCIETATEA ACUMULATORUL A DEVENIT MAI PUTERNICA DATORITA STRATEGIILOR APLICATE DE ACTUALA ECHIPA DE CONDUCERE (II)
-- "Acumulatorul" este una dintre puternicile fabrici producatoare de elemente si baterii acide cu plumb
In ultimii ani au fost realizate foarte multe investitii pentru retehnologizarea si modernizarea principalelor fluxuri (linii de fabricatie) sau a activitatii in general. In anul 1996 valoarea de investitii realizata a fost de 930 milioane lei, din care 693 milioane lei au constat in utilaje pentru productie, realizate prin autoutilitare.
In anul 1997 valoarea de investitii a fost de 1.294 milioane lei, din care 405 milioane lei au fost folosite pentru dotari tehnologice constand din: agregat de termosudura pentru linia de montaj in polipropilena copolimer, redresori de curent pentru liniile de formare a placilor, masini de transport intern pentru deservirea locurilor de munca etc. Suma de 191 milioane lei a fost folosita pentru lucrari de protectia mediului, prin schimbarea tehnologiei de acoperiri galvanice, in conditii fara toxicitate crescuta, dar si pentru lucrari de climatizare.
Restul sumelor au fost investite in lucrari de achizitionare a mijloacelor de transport si calculatoare, precum si lucrari de amenajare si modernizare a unor spatii de productie si administrative.
In anul 1998 valoarea investitiilor a fost de 2.109 milioane lei, din care pentru dotari tehnologice au fost folosite aproximativ 1.300 milioane lei, constand din investitii in decantor de recirculare acid, masini de pastat placi pentru baterii de tractiune, agregate de turnare, gratare pentru baterii stationare si auto, dar si achizitii precum redresorii de curent pentru activitatea de formare placi si baterii.
Suma de 380 milioane lei a vizat lucrarile pentru protectia mediului, acestea constand din sisteme noi de ventilatie si filtrare, precum si amenajarea si dotarea grupurilor sociale (vestiare, grupuri sanitare).
Pe primele noua luni ale anului 1999 s-au realizat investitii de 1.725 milioane lei
Pe primele noua luni ale anului 1999 s-au realizat investitii de 1.725 milioane lei, acestea constand din dotari pentru cresterea capacitatii la formarea bateriilor bloc si lucrari pentru reabilitarea retelei proprii de alimentare cu apa potabila, la acestea adaugandu-se si importantele investitii necesare realizarii unui nou si modern magazin pentru prezentarea si desfacerea produselor, pentru garantie si service.
Programul de investitii cuprinde in continuare lucrari de dotare a liniilor tehnologice, lucrari de protectia muncii si protectia mediului, utilaje noi realizate prin autoutilitare si nu in ultimul rand, instalarea independenta a sistemului INTERNET si introducerea in retea a calculatoarelor.
De asemenea sunt realizate eforturi sustinute pentru aducerea societatii la nivelul standardelor europene de profil. Avand in vedere necesitatea rezolvarii in totalitate a problemelor de mediu, prin dotarea cu utilaje specifice acestui domeniu de activitate, care au deja integrate sistemele de captare si filtrare a noxelor, suma necesara de investitii, pentru ca "Acumulatorul" sa se poata incadra in obiectivele de mediu minim acceptate de legislatia in vigoare, se ridica la cateva milioane USD.
In ceea ce priveste majoritatea materiilor prime, acestea sunt achizitionate din tara, cu exceptia carcaselor pentru elemente stationare si a unor separatori destinati productiei pentru sectorul energetic si sectorul de transport feroviar, precum si a emulsiei P.V.C. pentru realizarea separatorilor.
Dintre principalii furnizori ai societatii Acumulatorul se pot aminti: S.C. Sometra S.A. Copsa Mica pentru plumbul electrolitic, Neferal S.A. Bucuresti pentru aliaje din plumb, Prodplast Bucuresti pentru carcase din PpCo (polipropilena copolimer), Rolast Pitesti pentru carcase din ebonita, Arteca Jilava pentru carcase din ebonita, Oltchim Ramnicu Valcea pentru produse din soda, toate acestea reprezentand cam 90% din necesarul de materii prime pentru productia de baza.
Trebuie remarcat totusi ca politicile post privatizare practicate de unii furnizori, nu sunt favorabile societatii Acumulatorul, creandu-se astfel un fel de dependenta fata de importurile de materii prime de stricta necesitate.
Principalii clienti ai societatii Acumulatorul sunt: sectorul de aplicare si strategie - M.Ap.N., M.I., DACIA SA Pitesti, SC ROMAN SA Brasov, sectorul de transport feroviar prin societatile nou infiintate ale S.N.C.F.R., sectorul energetic, telecomunicatiile.
Unul dintre avantajele societatii Acumulatorul este ca aceasta realizeaza o mare parte din aliajul PbSb dupa tehnologii proprii
Unul dintre avantajele societatii Acumulatorul este ca aceasta realizeaza o mare parte din aliajul PbSb, dupa tehnologii proprii. "Acumulatorul" detine aceasta tehnologie de elaborare a aliajelor, societatea fiind capabila sa produca acumulatoare chiar si in situatii de criza, nu numai in conditii normale.
Pe linia protectiei mediului, in ultimii doi ani s-au realizat din fonduri proprii o serie de masuri in aceasta directie, incepand cu revizuirea sistemelor de ventilatie, cu inlocuirea sistematica a sistemelor de filtrare a aerului evacuat in atmosfera.
Numai in cursul anului 1997 si 1998 cheltuielile inregistrate pentru protectia muncii si protectia mediului au fost de 6,5 miliarde lei, lucru care s-a si reflectat de altfel in reducerea aproape la jumatate a afectiunilor profesionale in anul 1998, fata de anul 1997.
Pe linia protectiei muncii (la locurile de munca) exista inca noxe peste limitele admise datorita specificului activitatii.
Societatea Acumulatorul depune eforturi sustinute si pentru reducerea cat mai mare a acestui aspect, in sensul constientizarii salariatilor expusi la noxe, astfel ca acestia sa-si ia toate masurile de igiena si protectie individuala, cu toate mijloacele care li s-au pus la dispozitie.
In afara de aceasta, fiecare angajat primeste sporuri suplimentare la salariu, atat pentru expunerea la noxe, cat si procentual, in functie de locul de munca.
Pentru o mai buna rezistenta a organismului la noxe, salariatul primeste alimente care insumeaza 3500 de calorii pe zi, prin acordarea unei mese calde si a unui litru de lapte ca antidot si alimentatie suplimentara.
Din punct de vedere al perioadei de odihna, salariatii societatii Acumulatorul beneficiaza de la 6 pana la 12 zile suplimentare de concediu, astfel incat scoaterea din mediu sa fie pentru o cat mai mare perioada de timp, iar durata de expunere la plumb sa devina cat mai mica.
De peste doi ani de zile salariatii de la "Acumulatorul" si-au primit salariile si toate celelalte drepturi la timp
De peste doi ani de zile salariatii de la "Acumulatorul" si-au primit salariile si toate celelalte drepturi la timp, neexistand nici o sincopa din acest punct de vedere.
Una dintre principalele preocupari echipei de conducere de la "Acumulatorul" este aplicarea celor mai eficiente metode si strategii, astfel ca produsele de la "Acumulatorul" sa aiba performante cel putin atat de bune, ca cele ale produselor care vin din afara. La sortimentul "starter" acestea sunt cu 15 - 20% mai ieftine fata de cele straine, la sortimentul bateriilor industriale cu 50%, iar la sortimentul bateriilor stationare, acestea sunt de 2-3 ori mai ieftine.
"Acumulatorul" a marit termenul de garantie atat pentru bateriile auto cat si pentru cele stationare si de tractiune
O dovada in plus a faptului ca societatea Acumulatorul este constienta de calitatea produselor sale a dus la posibilitatea maririi termenului de garantie, astfel ca pentru bateriile auto cu capac general garantia a crescut de la 6 la 18 luni, la bateriile stationare garantia a crescut de la 6 la 30 de luni si la bateriile de tractiune de la 12 la 24 de luni.
Principalele puncte forte ale societatii Acumulatorul, care ar putea atrage un investitor strategic, capabil sa sustina financiar programele de retehnologizare si modernizare ale societatii, sunt fara doar si poate, traditia in fabricarea acumulatoarelor, gradul ridicat de integrare si independenta totala in asigurarea pe plan local cu SDV-uri. De asemenea un aspect important il reprezinta si utilajele pentru productia de baza, prin faptul ca societatea are un atelier propriu de proiectare si executie SDV - Autoutilitare, piese de schimb, care asigura societatea cu utilaje pentru productie, in conditii mai avantajoase de pret. Atelierul propriu de proiectare, cercetare si proiectare tehnologica, laboratoarele de analiza fizico-chimica a materialelor necesare aprovizionarii in vederea receptiei si pentru controlul permanent al parametrilor fizico-chimici de pe fluxul de fabricatie, precum si laboratorul de incercari al parametrilor electrici la produsele finite sunt de asemenea atuuri importante ale societatii Acumulatorul. De asemenea, un alt atu important este si laboratorul toxicologic propriu, pentru monitorizarea atat a conditiilor de munca, cat si a nivelului de absorbtie a noxelor la nivel individual.
Unul dintre aspectele cele mai importante ale societatii Acumulatorul este proprietatea industriala asupra tehnologiilor produselor si a modelelor industriale, detinerea de brevete de inventii si inovatii aplicate in mod curent, ale caror autori sunt salariati ai societatii si de asemenea, independenta totala in asigurarea societatii cu utilitatile aferente procesului de fabricatie (retea de apa potabila proprie, centrala termica, statie oxigen, statie de compresoare, instalatie proprie de epurare ape uzate).
Conducerea societatii Acumulatorul manifesta o preocupare intensa pentru mentinerea si intarirea pozitiei pe care societatea o are pe piata
Ca orice societate cu o politica manageriala ferma, "Acumulatorul" are conturate anumite planuri de viitor. Conducerea societatii Acumulatorul are o preocupare intensa pentru mentinerea si intarirea pozitiei pe care societatea o are pe piata, avand in vedere traditia in domeniu, potentialul tehnic si uman, si nu in ultimul rand, capabilitatea de a realiza orice tip de acumulator plumb-acid sulfuric pentru orice domeniu de activitate.
Iulian RADU 
A r h i v a
  Guvernul va impune regiilor sa scada preturile    
  Alexandru Popescu a fost reales presedinte al tinerilor taranisti    
  Bill Clinton a fost umilit la Atena    
  Liderii occidentali progresisti cauta "a treia cale"    
  Radu Vasile avertizeaza ca presedintia OSCE implica eforturi din partea Romaniei    
  Armata rusa a ajuns la portile orasului Groznii    
  Copilotul presupus sinucigas s-a abandonat de 14 ori in mainile lui Allah    
  Retrocedarea imobilelor naste controverse privind plata pentru consolidarea cladirilor    
  CNSLR - Fratia scoate maine in strada 50.000 de oameni    
  Sindicatele ocupa astazi Iasiul    
  Vamesii sibieni si satmareni se agita    
  ARO a semnat un contract pentru reluarea exportului in Franta    
  ANOSR a suspendat greva generala    
  Medicii si asistentii se vor putea asigura pentru a avea bani ca sa-si plateasca erorile profesionale    
  Firma americana de consultanta META Group s-a lansat oficial pe piata romaneasca    
  LED si BANCPOST au perfectat un sistem de creditare pentru achizitionarea autoturismelor Dacia    
 Top afisari / comentarii 
 Grigore Maimut e anchetat si in Afacerea MEGAPOWER (47 afisari)
 Un roman din Exil a masluit un articol ZIUA de pe Internet (36 afisari)
 SOCIETATEA ACUMULATORUL A DEVENIT MAI PUTERNICA DATORITA STRATEGIILOR APLICATE DE ACTUALA ECHIPA DE CONDUCERE (II) (35 afisari)
 Mircea Criste cere reabilitarea a zece fosti detinuti politici (26 afisari)
 Valutistii brasoveni spun ca Politia le-a cerut ajutorul impotriva bandelor din Noua (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01776 sec.