Ziua Logo
  Nr. 1645 de luni, 22 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Politia nu-l scapa din maini pe demascatorul lui Razvan Temesan si al afacerilor pe care acesta le facea la BANCOREX in slujba PDSR
Grigore Maimut e anchetat si in Afacerea MEGAPOWER
-- Directia de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare din IGP a inceput urmarirea penala impotriva lui Maimut pentru neglijenta in serviciu * Lui i se imputa suma de 100.000 de dolari * In Afacerea Megapower, PDSR a vehiculat 18 milioane de dolari * Cel care-l vaneaza acum pe Maimut e Dumitru Sorescu, adjunctul DCCEF, cel care a fabricat impreuna cu Temesan dosarul pe baza caruia a fost arestata Ana Capetti * Maimut il acuza si pe Liviu Popescu, adjunctul ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu
Ofiteri ai IGP, coordonati de Dumitru Sorescu, adjunctul Directiei de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare, au inceput urmarirea penala impotriva lui Grigore Maimut, intr-un nou dosar, "pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu in perioada octombrie 1997 - august 1998, care in calitate de administrator unic al SC MEGAPOWER EUROPE SRL si MEGAPOWER CORPORATION, prin actiunile si inactiunile sale ce vizau angajarea patrimoniala a societatii, a determinat producerea unui prejudiciu de 100.000 dolari SUA in dauna MEGAPOWER EUROPE SRL". Reamintim ca Maimut este arestat intr-o alta cauza, fiind acuzat in dosarul "Bancorex-SANCA". Aceeasi directie a IGP il cerceteaza in stare de libertate pe Cornel Moldovan "pentru savarsirea de abuz in serviciu in dauna avutului public, constand in aceea ca, in luna decembrie 1992, cu ocazia infiintarii, organizarii si functionarii societatii romano-americane MEGAPOWER CORPORATION, prin incalcarea normelor contractuale, a atributiilor si a dispozitiilor legale, a determinat folosirea defectuoasa a sumei de 11.773.880 dolari SUA, avand drept consecinta alocarea de fonduri suplimentare pentru redresarea societatii, dar falimentarea acesteia nemaiputand fi evitata".
Replica Politiei la memoriul lui Maimut
Referitor la acest nou dosar de urmarire penala, Grigore Maimut ne-a declarat, prin intermediul avocatului Paul Varzaru: "Nu e de mirare ca Maimut e tarat in aceasta afacere. E consecinta faptului ca memoriul adresat comisiei Bancorex, publicat si de cotidianul ZIUA, incepea cu afacerea MEGAPOWER si cu implicarea fostului ministru de Interne Doru Ioan Taracila. Iata cat de prompta a fost reactia Politiei, care a redeschis dosarul MEGAPOWER. Daca va aduceti aminte, dupa ce a ajuns in port Containerul MEGAPOWER, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a cerut SRI si IGP sa deschida ancheta. In februarie-martie, CSAT a dat un comunicat in care se arata, negru pe alb, ca referitor la activitatea desfasurata de Grigore Maimut la MEGAPOWER CORPORATION - urmare a sesizarii penale depusa de Omniasig si Financiara SA - nu s-au constatat fapte de natura penala. Deci, intr-un comunicat oficial al CSAT. La fel, a existat si un control al Garzii Financiare, care nu a constatat nereguli de natura penala. Asadar, contrar comunicatului CSAT si controlului Garzii Financiare, Politia redeschide afacerea MEGAPOWER, pornind urmarirea impotriva lui Maimut. Este o noua gafa a politistilor, ce va avea un rasunet mai mare decat tentativa de omor a colonelului Gheorghe Chitu, in momentul arestarii lui Grigore Maimut. De altfel, Maimut e convins ca redeschiderea dosarului de urmarire penala se datoreaza revenirii lui Dumitru Sorescu in functia de adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare din IGP. Este cunoscuta dusmania pe care i-o poarta Sorescu lui Maimut. Acest Sorescu e cel care a fabricat impreuna cu Razvan Temesan dosarul arestarii Anei Capetti, pe 9.06.1996. De altfel, nu numai Sorescu e cel care doreste sa-l infunde definitiv pe Maimut. Grigore Maimut crede ca aceste presiuni i se datoreaza si lui Liviu Popescu, adjunctul actualului ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, cel care a avut ideea de a-l premia pe colonelul Gheorghe Chitu pentru modul cum l-a arestat pe Maimut, adica pentru ca a vrut sa-l omoare".
(Bogdan COMARONI) 
A r h i v a
  Operatiunea "Twinning"    
  Proiectele PHARE aflate in derulare fac parte din campania de "twinning"    
  Un individ acuzat de doua talharii s-a trezit ca a mai comis alte zece    
  Valutistii brasoveni spun ca Politia le-a cerut ajutorul impotriva bandelor din Noua    
  Mircea Criste cere reabilitarea a zece fosti detinuti politici    
  Un roman din Exil a masluit un articol ZIUA de pe Internet    
  Un valutist din Oradea a fost atacat de doi indivizi inarmati care voiau sa-i fure masina    
 Top afisari / comentarii 
 Grigore Maimut e anchetat si in Afacerea MEGAPOWER (47 afisari)
 Un roman din Exil a masluit un articol ZIUA de pe Internet (36 afisari)
 SOCIETATEA ACUMULATORUL A DEVENIT MAI PUTERNICA DATORITA STRATEGIILOR APLICATE DE ACTUALA ECHIPA DE CONDUCERE (II) (35 afisari)
 Mircea Criste cere reabilitarea a zece fosti detinuti politici (26 afisari)
 Valutistii brasoveni spun ca Politia le-a cerut ajutorul impotriva bandelor din Noua (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.