Ziua Logo
  Nr. 1643 de vineri, 19 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Presedintele Organizatiei de Tineret a PNTCD, Alexandru Popescu, vorbeste despre miza Conferintei Nationale, care incepe astazi
Tinerii taranisti se bat pentru suprematie
ZIUA: Ce se va intampla important la Conferinta Nationala a Organizatiei de Tineret a PNTCD care incepe astazi?
Alexandru Popescu: Conferinta Nationala a Organizatiei de Tineret (OT) incepe astazi, la ora 16, cand sunt programati sa vorbeasca liderii marcanti ai partidului. Maine se vor desfasura alegerile pentru un nou Birou National si, desigur, pentru un nou presedinte. Duminica este ziua rezervata discutiilor pe marginea unui Program politic, sau mai curand a unui mandat pentru noul Birou de a elabora un Program politic alternativ pe care sa-l propunem PNTCD si electoratului. La aceasta a sasea Conferinta Nationala vor fi reprezentate toate organizatiile de tineret din tara.
ZIUA: Cati candidati sunt in cursa pentru presedintia organizatiei?
A.P.: Candidatii pentru Biroul National sunt din toate zonele tarii, iar pentru presedintia OT si-au depus candidatura trei persoane: actualul presedinte, adica eu, si deputatii Mihai Gheorghiu si Radu Ghidau. Cel din urma a mai fost candidat acum trei ani, cand 17 organizatii nu au fost prezente cu delegatii complete, iar actualii mei contracandidati au fost organizatorii acelei Conferinte.
Am dorit ca aceasta intrecere sa fie cat mai corecta posibil. Din pacate, pe ultima suta de metri au aparut interventii de toate felurile asupra delegatilor, incercandu-se influentarea votului. Unele interventii au depasit limitele unei campanii electorale, dar care sper ca nu vor avea efecte reale asupra intentiilor de vot. Daca pana acum catva timp alegerile la OT aveau o miza aproape simbolica, cred ca activitatea ultimilor ani a dat mai multa notorietate acestei organizatii, ea manifestandu-se si politic, nu numai ca masa de manevra in cadrul partidului.
ZIUA: In ce a constat concret aceasta activitate?
A.P.: Organizatia de Tineret, nu numai la nivel central, dar si in multe judete, a avut initiative politice importante, iar in unele filiale a obtinut conducerea partidului la nivel judetean sau au reusit sa fie reprezentate in conducerile judetene. De asemenea, prin acei membri tineri ce au capatat responsabilitati guvernamentale, la nivel central sau local, care au fost desemnati in pozitii de decizie politica si manageriala, OT si-a format deja o clasa de specialisti. Ei reprezinta poli de putere si influenta si au un cuvant de spus in luarea unor decizii politice. Acesta nu este numai meritul OT, care a incercat sa promoveze cat mai multi oameni, ci in special al presedintelui PNTCD, Ion Diaconescu, si al premierului Radu Vasile, care nu au ezitat sa accepte propunerile pe care noi le-am facut, reusind sa avem chiar un prefect propus de Tineret.
ZIUA: De ce miza pentru alegerile la OT a crescut atat de mult?
A.P.: In anii '90-'91 s-au inscris in PNTCD zeci de mii de tineri, care - la momentul respectiv - aveau in jur de 20 de ani. Din acestia, cateva mii au ramas activi in politica si, de-a lungul celor zece ani de la Revolutie, au capatat experienta, s-au maturizat politic si isi fac probleme pentru viitorul lor. Nu numai politic, dar si ca cetateni ai Romaniei pentru ca vad si ei starea grea a tarii. Desigur ca, fiind in fruntea unei asemenea structuri, aceasta pozitie da importanta si putere tinerilor respectivi. Din punctul meu de vedere, acestea sunt motivele pentru care miza e acum atat de mare. Mai mult, OT a facut in permanenta strict politica partidului, refuzand sa aiba alte optiuni decat cele ale PNTCD, lucru ce nu a fost vazut cu ochi buni de unii fruntasi taranisti. Am considerat, insa, ca OT trebuie sa fie un factor de de consolidare a decizilor partidului si nu o masa de manevra la dispozitia unui lider sau a altuia.
ZIUA: Este adevarat ca Organizatia de Tineret l-a sustinut permanent pe premierul Vasile?
A.P.: Da, suntem de partea premierului Radu Vasile, lucru interpretat nefavorabil de unii lideri, dar, ma intreb eu, nu acesta este premierul PNTCD? Cine se situeaza in afara politicii PNTCD, noi sau cei care il contesta? Il sustinem pe presedintele Emil Constantinescu. Este presedintele crestin-democrat al Romaniei si este normal sa fim alaturi de el si sa ii dezavuam pe cei care incearca sa acrediteze neintelegeri intre acesti doi lideri ai Romaniei, cand noi stim ca ei sunt preocupati de problemele tarii, care sunt foarte grave.
Anca HRIBAN 
A r h i v a
  "Tezaurul romanesc nu valoreaza cat pagubele pricinuite Rusiei de Romania"    
  Grecii au comemorat rasturnarea dictaturii militare din 1973    
  Luptatorii anticomunisti din munti se simt uitati de societatea romaneasca    
  Mircea Raceanu afirma ca declaratiile antimaghiare ale pedeseristilor Nastase si Pascu dauneaza Romaniei    
  IRA e de acord sa discute despre dezarmare    
  Sanitas cere modificarea legii pentru salariile asistentilor medicali    
  ANOSR a anuntat pentru luni, 22 noiembrie, marsuri in 14 centre universitare    
  Romanii nu se inghesuie sa-si refaca padurile    
  Caminele de handicapati sunt cenzurate    
  100 de sindicalisti din Alba au pichetat Prefectura    
  Liderii de Sindicat de la Aris Arad picheteaza zilnic biroul prefectului    
  Inceputul sfarsitului la ELVILA    
  Leul in friguri    
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii au eliberat un recuperator acuzat de tentativa de omor (96 afisari)
 Bumerangul Europlakat (46 afisari)
 KGB a regizat rasturnarea regimurilor comuniste din Europa de Est (39 afisari)
 Sanitas cere modificarea legii pentru salariile asistentilor medicali (28 afisari)
 BCCOC se restructureaza dar ramane cu aceleasi servicii (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00925 sec.