Ziua Logo
  Nr. 1643 de vineri, 19 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Reforma in MI
BCCOC se restructureaza dar ramane cu aceleasi servicii
-- Rezultatele restructurarii Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei vor fi doar o restrangere a atributiilor * Generalul Muresan recunoaste ca schema dupa care functioneaza IGP este supraevaluata
Restructurarea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei nu a fost inca finalizata, dar au fost luate in calcul mai multe variante, a explicat ieri in cadrul briefing-ului de la Ministerul de Interne, sercretarul de stat, general de divizie dr. Mircea Muresan. BCCOC a fost infiintata in anul 1993, in urma unor recomandari din partea Uniunii Europene, ONU si ale INTERPOL, pentru a contracara evolutia crimei organizate. Initial, BCCOC a fost in subordinea Inspectoratului General al Politiei, dar, ulterior, aceasta unitate a fost resubordonata, din punct de vedere operativ, conducerii Ministerului de Interne. Deoarece s-a constatat ca toate structurile din MI sunt supraevaluate si au aparut multe paralelisme functionale intre structurile si compartimentele existente, reforma are ca scop reducerea functiilor administrative si de conducere, in favoarea cresterii functiilor din structurile operative. Astfel, s-a ajuns cu reforma si la celebra unitate BCCOC. Generalul Mircea Muresan a precizat ca, deocamdata, la nivel de propuneri, pentru BCCOC s-a vorbit de trecerea din cadrul acesteia in cadrul Directiei Politiei Criminale (judiciarul) a celor care se ocupa de furturi, adoptii ilegale, prostitutie si proxenetism. Compartimentul de cercetari penale al brigazii va fi transferat la Directia Cercetari Penale, laboratorul de analiza al brigazii va fi absorbit de Institutul de Criminalistica, iar din cadrul IGP, va fi transferat la BCCOC, Serviciul Arme, Explozivi, Substante Toxice. Important este faptul ca restructurarile nu vor impune micsorarea numarului de angajati, ci trecerea lor dintr-o unitate in alta. De retinut ar fi ca pana in prezent nu a inceput restructurarea si in IGP. Generalul Muresan a precizat ca la nivel de aparat central al IGP, acesta are acum 2.200 de lucratori, care functioneaza dupa o schema supraevaluata.
Faza finala a restructurarilor va fi analizata in Colegiul MI
In prezent, reforma se afla in faza de discutii care se poarta cu secretarul de stat Liviu Popescu. Abia dupa ce se va hotari o forma finala a restructurarilor, propunerile vor fi analizate in Colegiul MI. O alta propunere avansata a fost aceea a infiintarii Oficiului National de Refugiati si Azilanti care ar fi posibil sa aiba autonomie proprie, sau sa fie subordonat IGP. In planul de reforma a fost propusa si varianta ca Directia Generala de Pasapoarte, impreuna cu Directia Straini si Directia de Evidenta a Populatiei sa se uneasca intr-o singura structura, care se va numi Directia Generala de Evidenta Informalizata a Persoanei, evident in subordinea IGP. In concluzie, generalul Muresan a explicat ca in BCCOC vor ramane totusi aceleasi structuri operative, dar cu atributii restranse. Este posibil ca o parte dintre oamenii care lucreaza la compartimentele restructurate sa fie mutate la IGP, iar restul sa se ocupe numai de cazurile deosebite, de infractionalitatea transfrontaliera, sau de diverse retele mafiote cu ramificatii internationale.
Elena TOMULESCU 
A r h i v a
  Duminica Orbului II    
  Summit-ul de la Istanbul e dominat de criza cecena    
  KGB a regizat rasturnarea regimurilor comuniste din Europa de Est    
  Bumerangul Europlakat    
  Sala Brancusi din Palatul Parlamentului va gazdui "Retrospectiva George Apostu"    
  MI vrea sa amendeze Legea privind linistea si ordinea publica    
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii au eliberat un recuperator acuzat de tentativa de omor (96 afisari)
 Bumerangul Europlakat (46 afisari)
 KGB a regizat rasturnarea regimurilor comuniste din Europa de Est (39 afisari)
 Sanitas cere modificarea legii pentru salariile asistentilor medicali (28 afisari)
 BCCOC se restructureaza dar ramane cu aceleasi servicii (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.