Ziua Logo
  Nr. 1631 de vineri, 5 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Cacealmaua "Razvan Temesan" face ravagii prin Palatul de Justitie
Exces de zel in arestarea lui Alexandru Raducan
Miercurea viitoare, in ziua de 10 noiembrie, dupa orele 13, in sala de la parterul cladirii Tribunalului Municipiului Bucuresti, Alexandru Raducan ar putea fi arestat, in timpul sedintei in care se judeca procesul "SANCA-Bancorex". Magistratii implicati in aceasta posibila arestare sunt neobisnuit de discreti. Ei refuza sa comenteze sau sa anticipeze o hotarare deja publica. Discretia lor este explicabila. Alexandru Raducan nu a fost niciodata condamnat. El a fost cercetat si are un proces pe rol. Cercetarea lui s-a facut, pentru un timp, in stare de retinere. La un moment dat, judecatorii au dispus punerea lui in libertate, considerandu-se ca perioada cat a fost retinut a acoperit jumatate din maximumul de pedeapsa pe care ar fi putut-o primi. Dupa aproximativ doua luni, procurorii au recalculat perioada de detentie si au ajuns la concluzia ca au mai ramas cateva zile. In consecinta, ei au contestat hotararea judecatorilor de punere in libertate si au cerut arestarea lui Alexandru Raducan. Instanta de la Curtea de Apel a admis recursul procurorilor. S-a anuntat pe toate canalele mass-media ca Alexandru Raducan urmeaza sa fie arestat, oferind opiniei publice o noua poveste posibil de senzatie si atarnand inca o tinichea de renumele ex-patronului SANCA. Vinerea trecuta, in sedinta de judecata, s-a amanat din nou arestarea, pe motiv ca dosarul lui Alexandru Raducan se afla la alta instanta (adica in cladirea de peste drum).
De la bun inceput a surprins in aceasta poveste - pentru ca numai a justitie nu seamana - excesul de zel al procurorilor, care, sufocati de dosare, cum se vaita ei ca sunt, nu aveau altceva de facut decat sa numere zilele de detentie executate de Alexandru Raducan. Mai mult, sa faca un asemenea recurs, adica sa conteste la Curtea de Apel o hotarare a Tribunalului Municipiului Bucuresti, pentru numai cateva zile. Graba si excesul lor de zel nu au fost motivate de nici un element nou in instrumentarea dosarului si in derularea sedintelor de judecata. Alexandru Raducan s-a prezentat la toate termenele. Nimic din ceea ce a facut, de cand a fost pus in libertate, nu a indicat faptul ca el prezinta pericol public sau ca ar incerca sa influenteze cercetarile.
Bilantul - deocamdata - al pagubei produsa de Bancorex este de doua miliarde de dolari. Lui Raducan i se imputa 50 de milioane. Culmea este ca aceasta acuzatie este adusa de Razvan Temesan, cel care ar putea fi considerat principalul vinovat, sau in orice caz responsabil pentru intregul prejudiciu. Razvan Temesan, aflat in libertate si implicat in procese minore, i-a dat in judecata pe Ana Capetti, Mirela Fako, Grigore Maimut si Alexandru Raducan pentru niste fapte savarsite in primul rand chiar de catre el. Magistratii au jucat si continua sa joace in aceasta hora, provocata de Temesan, comitand o serie de nereguli, care insumate pot conduce catre un abuz judiciar. Ne propunem sa prezentam argumente in acest sens in numerele viitoare ale ziarului.
Horia TABACU 
A r h i v a
  Privatizarea Fabricii de Zahar Bod s-a dovedit a fi un maldar de falsuri    
  Radu Berceanu demoleaza industria (IV)    
  Doi studenti au falsificat 60 de milioane de lei cu un computer si un scanner    
  Hotul de genti "Pisica" a fost prins dupa o urmarire prin tot Bucurestiul    
  Doi botosaneni au fost prinsi la Spitalul de Urgenta cu aparatura medicala furata din Budapesta    
  ZIUA si replica    
  "Sunt fericit ca sunt Vali Sterian si nu mai sunt numarul 62!"    
  Legea Lupu va primi votul final saptamana viitoare    
  Latura civila a procesului mineriadei din septembrie '91 a fost finalizata.    
  Trita crede ca Muresan ii poate accepta 14 amendamente din 16    
  Colegiul Medicilor din Bucuresti i-a rasplatit moral pe doctorii de la Spitalul de Urgenta Floreasca    
 Top afisari / comentarii 
 Colegiul Medicilor din Bucuresti i-a rasplatit moral pe doctorii de la Spitalul de Urgenta Floreasca (64 afisari)
 Privatizarea Fabricii de Zahar Bod s-a dovedit a fi un maldar de falsuri (62 afisari)
 "Sunt fericit ca sunt Vali Sterian si nu mai sunt numarul 62!" (43 afisari)
 Doi studenti au falsificat 60 de milioane de lei cu un computer si un scanner (38 afisari)
 Doi botosaneni au fost prinsi la Spitalul de Urgenta cu aparatura medicala furata din Budapesta (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.