Ziua Logo
  Nr. 1631 de vineri, 5 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Profituri grase pe perioada mandatului de ministru Ministrul e administrator si la o firma din Craiova Berceanu decoreaza un apartament duplex in centrul civic
Radu Berceanu demoleaza industria (IV)
-- ului
Ziarul ZIUA a publicat in numerele trecute o radiografie sumara a dezastrului din marile unitati dirijate de Ministerul Industriei si Comertului, dezastru cauzat in principal de ministrul PD Radu Berceanu, preocupat mai putin de problemele industriei si mai mult de altele, legate probabil de calatoriile in strainatate sau de afacerile personale, care se dovedesc de-a dreptul infloritoare in ultimii ani. Conform datelor oferite de Oficiul Registrului Comertului, ministrul PD Radu Berceanu apare ca actionar unic sau majoritar in trei societati private (Parky SRL, Parky-Sucursala Craiova SRL si AVI SRL).
Parky SRL, firma de suflet a lui Radu Berceanu, a fost infiintata in anul 1993, cu sediul in Bucuresti, Strada Vigilentei nr. 1. Aici, demnitarul PD detine suta la suta din actiuni. Obiectul de activitate al societatii este comertul cu diverse bunuri si constructiile metalice (domeniu in care Berceanu este vestit pe piata). La Registrul Comertului nu sunt oferite nici un fel de date despre profilul societatii din ultimii ani.
Nu la fel se intampla la firma principala a ministrului Industriei si Comertului - AVI SRL, infiintata in anul 1994, cu sediul in Bucuresti, Strada Zapada Mieilor, nr. 16-18. Obiectele de activitate sunt constructiile metalice si fabricarea de produse din cauciuc si fibre de sticla. Administratorul acestui SRL, in care Berceanu detine 99,97 la suta din actiuni, este un anume Daniel Nedelcut. Cifra de afaceri pe anul 1998 a SC AVI SRL este impresionanta: peste 3,9 miliarde lei, din care profitul net este de 1,9 miliarde lei. Ca sa fie mai clar pentru toata lumea, in conditiile in care cei mai multi intreprinzatori privati apeleaza la contabilitati duble sau la angajari fictive pentru a supravietui fiscalitatii excesive, SRL-ul lui Berceanu scoate profituri de peste 50%, adica mai mult decat dobanzile de la banca, daca tinem cont ca dupa ce plateste salariile, impozitele si celelalte cheltuieli, ii ramane un profit curat de doua miliarde lei, la patru miliarde rulate. Sa tot faci afaceri cu ministrul Industriei.
O alta firma a deputatului PD de Dolj este un pui al SC Parky SRL, numit SC Parky-Sucursala Craiova, cu sediul in Strada Electroputerii, nr. 2 din Banie. Si aici, Radu Berceanu este actionar majoritar, alaturi de firma mama. Societatea lui Berceanu are declarate nu mai putin de 84 de obiecte de activitate, care cuprind mai toate tipurile de activitati industriale sau de comert specifice profilului Ministerului Industriei si Comertului. De la fabricarea de tamplarie metalica, placi, folii, tuburi de plastic sau metal, saltele, mobilier si altele pana la comertul cu piese auto, combustibili, produse chimice, ceramica, sticlarie, minereuri, alimentare si tot ce-ti poate trece prin cap. SC Parky SRL-Sucursala Craiova nu are nici un bilant inregistrat la Registrul Comertului pe ultimul an, dar administratorul declarat este Radu Berceanu. Poate ne va lamuri ministrul Berceanu cum se imparte intre minister si SRL, ca sa iasa lucrurile atat de bine pentru el.
O veste de ultima ora ni-l semnaleaza pe ministrul Industriei la blocul E4A, din Bulevardul Unirii, nr. 55, bloc situat in centrul civic, zona renumita pentru preturile exorbitante ale locuintelor. De la o vreme incoace, mai ales spre seara, Radu Berceanu isi tot face simtita prezenta intr-un apartament duplex (intins pe etajele 6 si 7), unde da indicatii unor echipe de maistri cum anume sa decoreze camerele si ce fel de usa blindata sa monteze la intrare. Berceanu descinde la fata locului din luxoasa limuzina Audi A6 Quatro, bleumarin metalizat din dotarea ministerului. Scara de bloc e numai pentru "premianti". Berceanu e vecin cu Procurorul General, Mircea Criste, cu ministrul Sorin Pantis, fosta glorie a Rapidului, Rica Raducanu si alte personalitati. Un apartament duplex, cu cinci camere, doua bai si scara interioara se vinde la pretul de peste 100.000 USD, adica aproape doua miliarde lei (profitul AVI SRL pe anul 1998).
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Privatizarea Fabricii de Zahar Bod s-a dovedit a fi un maldar de falsuri    
  Doi studenti au falsificat 60 de milioane de lei cu un computer si un scanner    
  Hotul de genti "Pisica" a fost prins dupa o urmarire prin tot Bucurestiul    
  Doi botosaneni au fost prinsi la Spitalul de Urgenta cu aparatura medicala furata din Budapesta    
  ZIUA si replica    
  "Sunt fericit ca sunt Vali Sterian si nu mai sunt numarul 62!"    
  Legea Lupu va primi votul final saptamana viitoare    
  Latura civila a procesului mineriadei din septembrie '91 a fost finalizata.    
  Exces de zel in arestarea lui Alexandru Raducan    
  Trita crede ca Muresan ii poate accepta 14 amendamente din 16    
  Colegiul Medicilor din Bucuresti i-a rasplatit moral pe doctorii de la Spitalul de Urgenta Floreasca    
 Top afisari / comentarii 
 Colegiul Medicilor din Bucuresti i-a rasplatit moral pe doctorii de la Spitalul de Urgenta Floreasca (64 afisari)
 Privatizarea Fabricii de Zahar Bod s-a dovedit a fi un maldar de falsuri (62 afisari)
 "Sunt fericit ca sunt Vali Sterian si nu mai sunt numarul 62!" (43 afisari)
 Doi studenti au falsificat 60 de milioane de lei cu un computer si un scanner (38 afisari)
 Doi botosaneni au fost prinsi la Spitalul de Urgenta cu aparatura medicala furata din Budapesta (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.