Ziua Logo
  Nr. 1602 de duminica, 3 octombrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Tinerii fruntasi taranisti comenteaza scrisoarea FORS Vlad Rosca, membru supleant al BCCC, seful DAPL Alexandru Popescu, presedintele Organizatiei de Tineret a PNTCD, secretar de stat la MTS Lucian Silaghi, prefect de Bihor Marius Bostan, secretar general adjunct al OT a PNTCD, director in DAPL Laurentiu Dumitrascu, secretar general adjunct al PNTCD, deputat de Valcea
Atacul taranist la adresa premierului Vasile a fost pus la cale de un apropiat al lui Ciorbea
-- Diversiunile nu merita comentate
Asociatia FORS (Fundatia Forumul pentru Stiinta si Reforma) a cerut, joi, printr-o scrisoare remisa redactiei noastre prin fax-ul Biroului de Presa al PNTCD, premierului Radu Vasile sa raspunda la cateva intrebari acuzatoare. Documentul este semnat de presedintele FORS, Dan Sachelarie, membru PNTCD si consilier al presedintelui Camerei Deputatilor, Ion Diaconescu. Intrebarile acuzatoare ale FORS nu ar fi starnit nemultumirea unor taranisti, daca acestea nu ar fi fost transmise de la Biroul de presa al partidului din care face parte Radu Vasile, partid care i-a declarat intregul sprijin. Ezitarile reprezentantilor Biroului de Presa, refuzul de a dialoga al purtatorului de cuvant al taranistilor, Remus Opris, cunoscut adversar politic al lui Radu Vasile, si un comunicat al aceluiasi Birou - care asigura legatura dintre PNTCD si mass-media - in care se balbaia o neglijenta, au dat nastere suspiciunilor.
FORS adreseaza acuzator intrebari premierului Vasile in care ii cere acestuia sa spuna care este strategia de dezvoltare economica a tarii, care este idealul national al tarii in anul 2000 si ce tip de societate se construieste in Romania. Mai mult, FORS spune: "Mai reprezinta Radu Vasile idealurile fortelor democratice care l-au ales?". La inceputul acestei veri, Asociatia a depus o cerere de inscriere in Conventia Democrata. Redam comentariile catorva dintre tinerii fruntasi taranisti, pe marginea comunicatului FORS.
Acest comunicat este ciudat. Este greu de crezut ca a fost transmis din sediul PNTCD, chiar de la Biroul de Presa. Nu pot sa cred ca personalitatile enumerate ar fi putut semna un document atat de penibil. Diversiunile nu merita comentate.
Un atac din partea unui fost membru al Guvernului Ciorbea
Nu este surprinzator atacul pentru ca vine din partea unui fost membru al Guvernului Ciorbea. Multe din intrebarile puse nu tin de Radu Vasile, ca prim-ministru. Probabil toti cetatenii Romaniei sunt interesati de idealul national din anul 2000 sau ce tip de societate se construieste in Romania. In statutul PNTCD sunt cuprinse valorile pe care acest partid le sustine in politica romaneasca si toate se circumscriu ideilor crestin-democrate. Ca reprezentant al Guvernului Ciorbea, Sachelarie ar fi trebuit sa stie ce greutati au fost preluate si ca Guvernul Vasile nu face decat sa insanatoseasca societatea imbolnavita de guvernarile comuniste si pedeseriste.
Intrebari punem toti, dar putini dau raspunsuri
Dan Sachelarie a gasit o maniera total nepotrivita pentru a-si face cunoscut FORS. Intrebari ne punem cu totii, putini suntem insa cei care oferim raspunsuri credibile. Din pacate, presedintele FORS nu face parte din aceasta a doua categorie.
Cred ca Sachelarie isi bate joc de semnatarii documentului
E un atac murdar la adresa premierului. Ma intreb pe ce palier al "societatii ierarhizate cu criterii" se afla "cercetatorul" Sachelarie? Cred ca i-a pacalit pe distinsii fondatori, si-si bate joc cu intrebari stupide de reputatia lor. Dupa o asemenea pozitie, acest forum al oamenilor de stiinta are sanse sa fie premiat de "Academia Catavencu".
Oamenii lui Ciorbea vor sa-si scoata parleala
Este vorba de un set de sase intrebari existentiale pe care membrii Guvernului Ciorbea si le-au pus si la care nu au gasit raspuns. Acum vor sa-si scoata parleala si sa afle raspunsuri de la Radu Vasile, pentru ca stiu ca premierul este si profesor si e om bun la suflet. Sunt convins ca premierul o sa le dea lectii.
Anca HRIBAN 
A r h i v a
  Corleone vrea sa conduca fotbalul pe linie de PDSR    
  Mihai Cuptor a inselat SC UNICOM Holding SA cu 160.502 dolari    
  O femeie de 60 de ani a fost asasinata la Cluj    
  Doua grupari de cartier, inarmate cu bate, lanturi si buzdugane, s-au luat la bataie din cauza unei brichete    
  Peste 100 de politisti si jandarmi i-au evacuat pe ortodocsii adunati in curtea bisericii din Ardud    
  Nostradamus - Epistola catre Henric al II-lea    
  Miliardarul rus Mihail Hodorkovski - denuntat de CIA    
  O scurgere de radiatii a transformat Tokaimura intr-un oras-fantoma    
 Top afisari / comentarii 
 Nostradamus - Epistola catre Henric al II-lea (195 afisari)
 Mihai Cuptor a inselat SC UNICOM Holding SA cu 160.502 dolari (171 afisari)
 O femeie de 60 de ani a fost asasinata la Cluj (33 afisari)
 Doua grupari de cartier, inarmate cu bate, lanturi si buzdugane, s-au luat la bataie din cauza unei brichete (27 afisari)
 O scurgere de radiatii a transformat Tokaimura intr-un oras-fantoma (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.