Ziua Logo
  Nr. 1566 de duminica, 22 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Clasa politica reactioneaza scarbita de santajul ordinar al Sarpelui cu ochelari Ioan Vida Simiti, deputat PNTCD :Miroase a santaj Iuliu PAcurariu, deputat PD:Parchetul ar trebui sa se autosesizeze, daca nu Legea Ticu va rezolva problema Valeriu Tabara, presedintele PUNR:Informatiile fostului sef al SRI se vor intoarce impotriva sa Teodor MeleScanu, presedintele ApR:Nu sunt speriat de dosarele lui Magureanu
Politicienii cer Parchetului sa se autosesizeze in cazul lui Magureanu
-- Afirmatiile pe care fostul sef al SRI le-a facut la Giurgiu incalca Legea Sigurantei Nationale
Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, acum lider al PNR, a afirmat miercuri, la Giurgiu, ca se va folosi de informatiile pe care le are de cand era la conducerea SRI. Virgil Magureanu a facut insa abstractie de faptul ca atat Legea Sigurantei Nationale, cat si Legea privind organizarea si functionarea SRI interzic divulgarea si folosirea informatiilor secrete dupa parasirea functiei. Clasa plitica a reactionat prompt la afirmatiile lui Magureanu
Deputatul PNTCD de Cluj, Ioan Vida Simiti, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, ca Virgil Magureanu ar da dovada de lipsa de fair-play politic, in cazul in care ar folosi informatiile pe care le detine de pe vremea cind era la conducerea SRI, impotriva adversarilor sai politici. Vida Simiti este de parere ca "utilizarea unor informatii in campania electorala miroase a santaj, iar Magureanu ar lupta cu niste arme pe care numai el le are, insa daca le va folosi pentru a nu repeta greselile altora, nu este nimic grav".
Presedintele PD Cluj, deputatul Iuliu Pacurariu, a declarat, ieri, ca spera ca Procuratura sa se autosesizeze in legatura cu declaratiile lui Virgil Magureanu, referitoare la folosirea informatiilor pe care le detine si sa declanseze o actiune penala impotriva acestuia, informeaza Mediafax. Pacurariu a afirmat ca, in cazul in care Magureanu ar folosi informatiile pe care le detine de pe vreme cand conducea SRI, acesta ar incalca Legea Sigurantei Nationale. Daca Procuratura nu se va autosesiza in legatura cu aceasta declaratie, Pacurariu a afirmat ca Legea "Ticu" va rezolva problema, pentru ca demnitarii vor fi obligati sa isi publice dosarele de fosti colaboratori ai Securitatii, in cazul in care le detin.
Presedintele PUNR, Valeriu Tabara, a declarat ca informatiile pe care le va folosi Virgil Magureanu in campania electorala nu vor avea efectul scontat si "se vor intoarce impotriva lui", anunta Mediafax. "Declaratia lui Magureanu miroase a santaj politic ordinar, iar informatiile oricum vor compromite adversarii politici", a mai declarat Valeriu Tabara. In opinia liderului PUNR, Magureanu ar trebui sa puna informatiile pe care le detine la dispozitia organelor de drept si nu sa le foloseasca in interes personal.
Teodor Melescanu, presedintele ApR, a comentat ieri, la Satu Mare, declaratia facuta de Virgil Magureanu, referitoare la faptul ca intentioneaza sa foloseasca informatii de la SRI in campania electorala. Liderul ApR considera ca doar anumiti oameni vor avea acces la aceste dosare pe care le vor folosi selectiv pentru a-si realiza anumite interese. Melescanu a subliniat faptul ca in cazul in care "se va ajunge la accesarea dosarelor Securitatii, multe dintre partidele care fac astazi foarte mult zgomot, veti vedea ca au o concentrare mare de colaboratori pe metru patrat".
Anca HRIBAN 
A r h i v a
  Secretul Triunghiului Bermudelor    
  Andrei Marga are solutii de restructurare a PNTCD    
  Asociatia Nationala pentru Dovedirea Abuzurilor Dolj cere judecarea in libertate a lui Tibi Patru    
  ONU estimeaza numarul mortilor in seismul din Turcia la 40.000    
  "Cristo" sau "Cristi" este potentiala victima romana a seismului de la Istanbul    
  Noile grile de program ale Pro TV, Acasa si Pro Fm au fost lansate ca la Hollywood    
  Soprana Mariana Nicolesco va sustine un concert cu doua opere din Mozart    
  "Maria Callas - La Divina" i-a incantat pe finlandezi    
 Top afisari / comentarii 
 Patronul de la GAMA S.A. Galati a dat bir cu fugitii (46 afisari)
 Ritli se intoarce la Steaua (41 afisari)
 Cei patru sportivi fugari au putine sanse de a primi azil politic in Australia (35 afisari)
 Secretul Triunghiului Bermudelor (26 afisari)
 400 de cazuri de conjunctivita in Bucuresti (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.