Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Manchester obtine prima victorie Johan Boskamp a fost demis de la Dinamo Tbilisi HJK Helsinki a invins cu 2-0 pe Sirak Erevan Fotbalistii de la Linfield au fost intoxicati Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia
Miercuri s-au disputat cateva partide contand pentru cea de-a doua etapa a Premier League, prima divizie a campionatului englez de fotbal. Aston Villa a reusit o victorie categorica, 3-0, in fata lui Everton, la Birmingham, reusind sa se instaleze pe prima pozitie a clasamentului, cu maximum de puncte. Castigatoarea "triplei coroane" de anul trecut (campionat, Cupa Angliei si Liga Campionilor), Manchester United, a obtinut prima victorie a sezonului, castigand si ea la scor, 4-0, victima numindu-se Sheffield Wednesday. De remarcat si victoria lui Leeds United pe terenul lui Southampton, gratie hat-trick-ului lui Michael Bridges. Aston Villa - Everton 3-0 (Joachim 9, Dublin 57, Taylor 85), Leicester City - Coventry City 1-0 (Izzet 24p), Manchester United - Sheffield Wednesday 4-0 (Scholes 9, Yorke 35, Cole 53, Solskjaer 82), Southampton - Leeds United 0-3 (Bridges 10, 51, 72).
Antrenorul olandez al echipei Dinamo Tbilissi (Georgia), Johan Boskamp, a fost demis la numai trei luni de la preluarea acestei functii, din cauza infrangerii suferite de formatia georgiana, cu scorul de 0-2, in turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, in fata echipei Zimbru Chisinau (Rep. Moldova). Purtatorul de cuvant al clubului a precizat ca Boskamp se afla la finalul contractului, dar nu a mentionat numele succesorului acestuia. Boskamp, in varsta de 51 de ani, si-a pastrat, totusi, postul de selectioner al echipei nationale de fotbal a Georgiei, pana la finalul contractului, respectiv pana la sfirsitul anului. Locul lui Boskamp pe banca lui Dinamo Tbilisi a fost luat de Otar Korgalidze.
Echipa finlandeza HJK Helsinki a invins miercuri pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia armeana FC Sirak Erevan. Partida a contat pentru prima mansa a turului preliminar al Cupei UEFA. Golurile gazdelor au fost marcate de Rafael in minutul 21 si Ilola in minutul 70. Meciul retur se va disputa pe 26 august.
Jucatorii echipei nord-irlandeze Linfield Belfast au acuzat intoxicatii alimentare cu cateva ore inaintea meciului din Cupa UEFA pe care urmau sa-l dispute aseara cu echipa georgiana Lokomotiv Tbilisi. Doisprezece din cei 18 componenti ai echipei au acuzat stari de rau in urma consumului unor alimente. Antrenorul lui Linfield, David Jefery, a declarat ca niciunul din jucatorii sai nu se aflau la 100% din posibilitati dar UEFA a anuntat gruparea din Ulster ca partida trebuie sa aiba loc daca Linfield va putea trimite in teren 11 jucatori.
Clubul norvegian de prima divizie a fost de acord ieri sa il vanda pe golgeterul sau, Helgi Sigurdsson, echipei ateniene Panathinaikos. Tom Schjelvan, un oficial al lui Stabaek, a refuzat sa dea detalii asupra intelegerii. Transferul urmeza sa fie efectuat dupa ce islandezul Sigurdsson, care se afla la Atena pentru negocieri, se va intelege cu noua sa echipa in privinta conditiilor materiale. "Vom ajunge la o intelegere in cel mult 24 de ore", a spus Schjelvan. Sigurdsson a marcat 14 goluri pana acum si se afla pe pozitia a doua in clasamentul golgeterilor din prima liga norvegiana. Reamintima ca, la un moment dat, Panathinaikos se afla si pe "pista" Raducioiu.
(A.B.) (A.B.) (A.B.) (A.B.) (A.B.) 
A r h i v a
  FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv    
  Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor    
  Bondrea ramane in picioare    
  Nemtenii innopteaza la Tazlau    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Gabi Szabo a invins si la Zurich    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Parma trimisa in corzi de Rangers    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00896 sec.