Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Liga Campionilor se apropie cu pasi repezi de faza grupelor Romanii au avut rezultate bune Arestati la Moscova
Parma trimisa in corzi de Rangers
-- Hagi a incununat victoria Galatei la Viena * Ovidiu Stanga a fost unul dintre cei mai buni la Chisinau * Valencia si Boavista au obtinut victorii in deplasare * Echipa lui Dan Petrescu e pe cale de a razbuna Rapidul, inscriind de trei ori in ultimul sfert de ora al meciului cu Skonto * Victoria lui Spartak in fata lui Partizan a produs 140 de arestari in randul suporterilor moscoviti * Fiorentina a castigat meciul cu Widzew dar l-a pierdut pe Batistuta
Unul dintre rezultatele cele mai surprinzatoare ale acestei prime manse a turului al treilea preliminar al Ligii campionilor a fost cel inregistrat la Glasgow, unde localnicii de la Rangers au reusit sa ia o optiune serioasa pentru calificare invingand cu 2-0 pe italienii de la Parma. Jucand mai bine de o ora cu un om mai putin, dupa eliminarea lui Fabio Cannavaro, parmegianii se gasesc pentru prima oara in istoria lor din cupele europene, in situatia de a avea de recuperat o diferenta de doua goluri pentru returul de pe "Ennio Tardini". La Viena, Galatasaray, cu Hagi si Gica Popescu in formatie, a reusit o evolutie foarte buna, reusind sa se impuna cu un categoric 3-0, scor ce pare sa nu puna in dubiu echipa calificata, chiar daca mai este de disputat si returul de la Istanbul, peste doua saptamani. Dupa ce au condus la pauza prin golurile reusite de Hakan Unsal si Fatih, la doar doua minute diferenta, Gica Hagi a stabilit scorul final in prelungirile dictate de arbitru. La Chisinau, Ovidiu Stanga, revenit in echipa de baza a lui PSV Eindhoven, fiind unul dintre cei mai buni de pe teren. Campionii republicii din stanga Prutului, Zimbru Chisinau, au reusit din nou un rezultat surprinzator - dupa eliminarile lui Saint-Patrick's si Dinamo Tbilisi -, ei terminand neinvinsi partida cu fosta campioana a Europei.
Si, findca veni vorba de romani angrenati in aceasta competitie, trebuie sa spunem ca, in general, echipele compatriotilor nostri au avut evolutii bune. Valencia lui Adrian Ilie - care a fost titular, dar a jucat doar pana in minutul 65, cand i-a lasat locul lui Juan Sanchez - s-a impus in Tara Sfanta. Elevii lui Hector Cuper au castigat cu 2-0 meciul cu Hapoel Haifa, golurile fiind reusite de nelipsitul Claudio Lopez si de Farinos, valencienii luand o optiune serioasa pentru accederea in grupele Ligii Campionilor, alaturi de Barcelona, Real Madrid si, probabil, Mallorca, autoarea unui 0-0 pe terenul lui Molde. Boavista lui Ioan Timofte a obtinut si ea un rezultat linistitor pentru calificare, portughezii castigand cu 2-1 pe terenul vice-campioanei Danemarcei, Brondby. Timofte a fost din nou creierul echipei sale, pasele sale excelente punand in dificultate echipa gazda. "Tim" a si dat, de fapt, o pasa magistrala in urma careia Moriera a inscris golul victoriei, in minutul 75. Skonto Riga, echipa care a eliminat Rapidul din Europa, nu a facut o operatiune prea buna la Londra, in fata echipei altui roman, Dan Petrescu. Desi au jucat in inferioritate numerica aproape o ora, letonii au rezistat asalturilor lui Chelsea pana in ultimul sfert de ora, cand au primit trei goluri. Dan Petrescu a fost titular pe postul de mijlocas dreapta, fiind inlocuit in minutul 79 de Goldbaek. MTK Budapesta, echipa romanului Ilea, a obtinut si ea un rezultat bun pe terenul campioanei Croatiei, Croatia Zagreb. Romanul a fost titular, el fiind inlocuit in minutul 61 de Preisinger. Dan Potocianu si echipa sa Servette Geneva nu au reusit sa castige insa infrangerea cu 1-2 pe terenul campioanei Austriei, Sturm Graz, ii da dreptul sa spere cu indreptatire la calificarea in grupele Ligii Campionilor. Potocianu nu a evoluat nici macar un minut pe stadionul "Arnold Schwarzenegger" din Graz.
La Moscova, Spartak a reusit sa se impuna cu 2-0 in fata campioanei Iugoslaviei. Daca, pe teren, nu prea au fost dubii, in tribune s-au inregistrat destule incidente. Politia moscovita a arestat, dupa joc, circa 140 de suporteri ai lui Spartak, ei fiind acuzati de "huliganism minor". La Firenze, Echipa lui Trapattoni a reusit sa se impuna cu 3-1 in fata vicecampioanei Poloniei, Widzew Lodz. De remarcat si "performanta" lui Adani care, dupa ce a deschis scorul pentru "i viola", a marcat, in propria poarta, si golul de onoare a fostei adversare a Stelei din grupele Ligii Campionilor. Dar, in afara de bucuria victoriei, antrenorul Fiorentinei s-a ales si cu o mare bataie de cap dupa aceasta partida. El nu-l va putea utiliza, timp de doua saptamani, pe fotbalistul a carui statuie se afla in fata stadionului din Firenze. Gabriel Batistuta s-a accidentat in timpul acestui meci la genunchi.
Andrei BESUTIU 
A r h i v a
  FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv    
  Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor    
  Bondrea ramane in picioare    
  Nemtenii innopteaza la Tazlau    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Gabi Szabo a invins si la Zurich    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.