Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Scandal in culisele atletismului de 24 de karate dupa a cincea reuniune din "Golden League"
Gabi Szabo a invins si la Zurich
-- Violeta Szekely s-a impus la 1500 m, stabilind cea mai buna performanta mondiala a anului, in timp ce Monica Dinescu s-a clasat a doua la inaltime * Tot patru pentru un milion de dolari
Miercuri seara la Zürich, in cadrul celei de-a cincea reuniuni programte in "Golden League", cel mai scump circuit Grand Prix IAAF, dotat cu fabulosul premiu de un milion de dolari, Gabriela Szabo a castigat din nou cursa de 3000 m, fiind cronometrata in 8:25,03, ceea ce reprezinta cel mai bun rezultat mondial al anului. Aceeasi performanta a reusit-o si Violeta Beclea Szekely, pe distanta de 1500 m, cu 3:59,31. Monica Dinescu a trecut peste stacheta ridicata la 2,01 m, din a doua incercare insa, clasandu-se pe locul secund, dupa ucrainiana Inga Babakova, care s-a ridicat din "prima" la inaltimea respectiva. Celalti trei atleti ramasi neinvinsi, alaturi de Gabi Szabo, dupa primele patru etape, Marion Jones (SUA, 200 m; 22,10), danezul de origine kenyana Wilson Kipketer (800 m; 1:43,01) si Bernard Barmasai (Kenya, 3000 m obstacole; 8:05,16) au iesit la randul lor victoriosi, in asa fel incat cursa pentru un milion de dolari a ramas, in continuare, o afacere in patru! Ultimele doua concursuri sunt programate in zilele de 3 septembrie, la Bruxelles, respectiv, 7 septembrie, la Berlin.
Meeting-ul elvetian a fost perturbat, insa, de un scandal care poate capata proportii nebanuite. Mai exact, conform unei stiri Mediafax, care citeaza AFP, Bernard Barmasai a recunoscut ca i-a cerut compatriotului sau Christopher Koskei sa-i cedeze victoria in cursa de 3000 m obstacole. Kenyanul a declarat ca l-a vazut pe compatriotul sau pe unul din ecranele uriase ale stadionului, incercand sa-l depaseasca si l-a rugat sa incetineasca, oferindu-i victoria in aceasta proba. Victorie absolut necesara lui Barmasai pentru a se mentine intre cei patru Asi "tentati" de uriasul Jack-pot. Cu toate ca practica este cunoscuta printre sportivi, este prima oara cand un atlet o si recunoaste oficial. Un purtator de cuvant al Federatiei Internationale de Atletism Amator (IAAF) a marturisit ca Barmasai ar putea fi descalificat, dar ca, in orice caz, trebuie efectuata o ancheta.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv    
  Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor    
  Bondrea ramane in picioare    
  Nemtenii innopteaza la Tazlau    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Parma trimisa in corzi de Rangers    
  Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.