Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Iordanescu este presedinte de onoare al Scolii de fotbal "As Doi cocosi" Cinematograf pentru "caini" Liga amendeaza Steaua si Rapidul Rapid protesteaza luni Galeria Rapidului e gata pentru Campina Neagoe a fost operat ieri de menisc Dragomir, 3 ani in Banie Doctorul Popovici a plecat cu echipa la Resita Dan Dorobet face memoriu la FIFA Alistar este suspect de hernie Nemtenii innopteaza la Tazlau
Fostul selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, ocupa functia de presedinte de onoare al Scolii de fotbal "AS Doi cocosi", infiintata, in urma cu o luna de zile, de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal-Tenis, Johnny Sandulescu. Director general al Scolii "AS Doi cocosi" este fostul presedinte al Clubului Universitatea Craiova, Alexandru Boc, care are la dispozitie un buget de 120.000 de dolari pe an. Scoala organizeaza zilnic, intre orele 9-11, la complexul "Doi cocosi", selectii pentru copii cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani. Johnny Sandulescu a declarat agentiei Mediafax ca scopul infiintarii acestei scoli este formarea de tineri jucatori pentru marile cluburi din Romania. El a adaugat ca reprezentantii scolii au stabilit, deja, relatii de colaborare cu cele mai importante scoli de fotbal din Europa si SUA si ca in anul 2000, se intentioneaza organizarea, la Bucuresti, a unui puternic turneu la care sa participe si cateva echipe de juniori din SUA.
Astazi, la ora 11.00, in Complexul Sportiv Dinamo se va inaugura singurul cinematograf in aer liber din Bucuresti. Acesta va functiona in incinta bazinului de inot Dinamo si va fi deschis dupa o festivitate care va debuta cu o conferinta de presa. Initiativa clubului Dinamo se inscrie intr-o ampla miscare de racordare a clubului la modelul occidental de marketing si management sportiv.
Rapid a devenit "ciuca amenzilor". Dupa ce, ieri, FRF a pedepsit clubul giulestean, in aceeasi zi LPF a amendat si ea gruparea giulesteana. Liga a decis ca Rapid trebuie sa plateasca 5 milioane de lei pentru comportarea galeriei la meciul cu Steaua, aceeasi masura fiind luata si impotriva Stelei. De asemenea, ambele cluburi bucurestene au primit si cate un avertisment. LPF i-a suspendat pentru o etapa si i-a amendat cu cu cate 400.000 de lei pe Cocan si Isaila (FC Brasov), eliminati din joc in urma cumulului de cartonase galbene. Cu 5 milioane de lei, plus avertisment, a fost penalizat maseurul Extensivului, Daniel Cretu, ca urmare a incidentului pe care l-a avut cu asistentul Nicolae Stere, la meciul pe care craiovenii l-au disputat acasa, contra Gloriei Bistrita.
Hotararea FRF de a suspenda pentru o etapa terenul Rapidului a nemultumit in mod evident clubul giulestean. "Nu comentam acum aceasta hotarare, o vom face luni", a spus antrenorul Mircea Lucescu, dupa care a continuat: "Acum ne gandim doar la pregatirea ireprosabila a meciului." Lucescu nu s-a putut, totusi, abtine de la o fraza care poate marca inceputul unui nou conflict Rapid - FRF: "E o masura prin care se incearca aruncarea responsabilitatilor in curtea altora."
Decizia federala de schimbare a locului disputarii partidei Rapid - FC Arges nu pare sa afecteze prea mult galeria campioanei. Liderul galeriei rapidiste, Florin Mincea, a declarat ieri: "Mergem oriunde cu echipa. Oricum, nu e drept ca terenul nostru sa fie suspendat, atata timp cat toata lumea a vazut ce s-a intamplat cu Vrabioru. In seara asta (n.r - ieri seara) ma intalnesc cu Sichitiu sa vedem cu ce tren putem sa plecam spre Campina."
Ieri dupa-amiaza, la Bucuresti, atacantul Universitatii Craiova, Eugen Neagoe, a fost operat de menisc de catre Pompiliu Popescu, doctorul echipei nationale. In aceste conditii, Neagoe va lipsi cel putin o luna de zile de la pregatirile Universitatii Craiova. Dupa cum se cunoaste, Neagoe a inscris, din penalty, golul singurei victorii a oltenilor in acest campionat, 1-0 cu FC Onesti.
Fundasul stanga al divizionarei B Midia Navodari, Ionut Dragomir, a semnat ieri un contract cu Universitatea Craiova pe timp de trei ani, cu optiune pentru inca doi ani. Dragomir a mai cochetat in aceasta vara cu Universitatea, a plecat apoi in pregatiri cu Rapid, dar a revenit la Navodari, fiind refuzat de Mircea Lucescu. Dupa cum avea sa spuna antrenorul Marian Bondrea, Dragomir are 50% sanse sa evolueze duminica, in meciul cu Dinamo.
Desi i s-a interzis pentru tot restul vietii sa mai profeseze meseria de doctor sportiv, medicul Astrei, Victor Popovici, a plecat cu echipa Astra la Resita. Motivul este faptul ca sanctiunea dictata de Comitetul Executiv a fost data in timp ce autocarul echipei prahovene plecase deja catre Resita. Directorul sportiv al Astrei, Dan Dororbet, ne-a declarat ca este greu sa gaseasca foarte repede un medic, pe care sa-l trimita la fel de repede dupa echipa.
Suspendat pentru un an din functia de director sportiv al clubului Astra, Dan Dorobet a considerat aceasta sanctiune drept "nelalocul ei, chiar aberanta". El a acuzat Comitetul Executiv de inegalitatea pedepselor dictate Rapidului si Astrei, anuntand ca va face apel la FIFA. Altfel, suspendatul a anuntat ca va fi numit director administrativ, functie care, spre deosebire de cea anterioara, nu-i permite sa stea pe banca de rezerve a Astrei, sa semneze foaia de arbitraj si contracte cu jucatori.
La antrenamentul de miercuri dupa amiaza al Ceahlaului nu au participat patru din jucatorii antrenati de Viorel Hizo. In afara de Atomulesei si Nemteanu, cu accidentari mai vechi, Dumitru Botez si Angelo Alistar, autorul frumosului gol al victoriei din partida cu FC National, au fost menajati. Daca primul a avut probleme la genunchi, cel de-al doilea este suspect de o forma usoara de hernie, neoperabila. Tocmai de aceea, Hizo i-a menajat pe Botez si pe Alistar, insa nu se pune problema ca cele doua piese de baza din angrenajul nemtean sa nu evolueze sambata, la Onesti.
Jucatorii de la Ceahlaul Piatra Neamt au intrat ieri in cantonament in vederea partidei pe care o vor disputa sambata, in cadrul etapei a cincea a diviziei A, la Onesti. Dornici sa-si continue seria de zece partide oficiale fara infrangere, elevii lui Viorel Hizo vor pleca in aceasta dupa amiaza, cu autocarul, din Piatra Neamt, urmand sa innopteze la o cabana forestiera din muntii Tazlaului. Ei isi vor continua drumul spre Onesti (circa 60 de kilometri) maine, dupa ce vor fi mancat de pranz.
(A.B.) (O. D.) (O. D.) (O. D.) (O.D.) (ICU) (ICU) (B.G.) (B.G.) (A.B.) (A.B.) 
A r h i v a
  FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv    
  Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor    
  Bondrea ramane in picioare    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Gabi Szabo a invins si la Zurich    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Parma trimisa in corzi de Rangers    
  Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01168 sec.