Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sanctiunile dictate impotriva purtatorilor de fluier si fanion au redevenit un bun national Mircea Sandu a aflat din presa despre suspendarile secrete
Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor
-- Opt nume noi in Lotul A al arbitrilor
Ieri, cu incepere de la ora 11, s-a intrunit Comitetul Executiv al FRF, avand de dezbatut mai multe puncte fierbinti. Dupa aprobarea loturilor pentru "actiunea Cipru" s-a anuntat lista cu promovarile si retrogradarile unor arbitri, propuneri inaintate de CCA. Dupa cum se astepta presedintele acestui organism, Dan Petrescu, toate "mutarile" inaintate de comisie au fost aprobate. Astfel, in lotul A au fost promovati doi "centrali" (T. Lajos - jud. Timis si M. Ezaru - Dolj) si sase asistenti (I. Cojocaru - Bucuresti, A. Damian - Alba, S. Hancu - Brasov, M. Ene - Ilfov, Z. Szekely - Maramures si E. Parvulescu - Sibiu). A fost retrogradat din primul esalon ploiesteanul T. Baroian, care a anuntat cu aceasta ocazie ca renunta la arbitraj. In lotul B au fost promovati 8 "centrali" si 7 asistenti. De asemenea, din lotul C au fost retrogradati cinci arbitri, care nu au avut activitate pe perioada unui an competitional.
La conferinta de presa care a urmat sedintei, Mircea Sandu ne-a comunicat ca a avut o discutie cu secretarul CCA, Mircea Constantinescu, privitoare la criteriile care concura la formarea si promovarea arbitrilor. Presedintele FRF a cerut sa fie scazuta varsta celor care pot deveni "cavaleri ai dreptatii" in teren. Conducatorul fotbalului romanesc a anuntat apoi ca, in continuare, sanctiunile care vor fi dictate impotriva arbitrilor vor fi facute publice. "Daca suspendarile jucatorilor sunt facute publice, de ce sa nu se intample la fel si in cazul arbitrilor? Ce ma intereseaza pe mine ca ii bat nevastele sau ca ii arata prietenii cu degetul pe strada? Dupa sedinta Subcomisiei de Disciplina de luni, am luat ziarele a doua zi, ca sa vad sanctiunile date arbitrilor. Dar am aflat ca sunt secrete!" Mircea Sandu a explicat ca propunerea arbitrilor vizand nepublicarea pedepselor pe care le primesc a fost facuta dupa ce el a parasit sedinta, nestiind cine au fost cei care au aprobat-o! Mircea Sandu a reiterat ideea ca sanctiunile dictate arbitrilor FIFA vor fi comunicate forului mondial.
Mihai BERTIANU 
A r h i v a
  FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv    
  Bondrea ramane in picioare    
  Nemtenii innopteaza la Tazlau    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Gabi Szabo a invins si la Zurich    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Parma trimisa in corzi de Rangers    
  Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00743 sec.