Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
FRF a anuntat persoanele care au gresit in cazul mortii lui Stefan Vrabioru, din punct de vedere sportiv
Cel mai grav punct de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv s-a referit la concluziile, din punct de vedere sportiv, in cazul "Vrabioru", concluzii intocmite de o comisie federala. Dosarul intomcit la fedratie a fost completat cu toate declaratiile, actele si documentele referitoare la cele intamplate in Giulesti la partida Rapid - Astra. S-au constatat mai multe nereguli si nerespectari ale regulamentului FRF din partea orgaznizatorilor, a medicilor, a directorului sportiv de la Astra, Dan Dorobet si a arbitrului Sorin Altmayer. Pe linie sportiva, au fost dictate urmatoarele sanctiuni:
- echipei Rapid i-a fost suspendat terenul pentru o etapa, clubul din Giulesti fiind amendat cu 50 de milioane de lei;
- medicul formatiei bucurestene, Marian Dumitru, a fost suspendat cinci ani din activitatea medico-sportiva de la orice club, asociatie sau echipa de fotbal si amendat cu 20 de milioane de lei;
- Victor Popovici, doctorul Astrei a fost exclus din activitatea medico-sportiva;
- directorul sportiv al Astrei, Dan Dorobet, a fost suspendat un an si amendat cu 15 milioane de lei;
- arbitrul Sorin Altmayer a fost retinut de la delegari doua etape pentru ca a permis inceperea partidei in absenta unui medic delegat;
FRF va vira sumele incasate din aceste amenzi in contul familie Vrabioru.
Mircea Sandu a mai anuntat ca FRF va sesiza Parchetul si Colegiul Medicilor pentru a demara propriile lor investigatii, pentru a constata daca sunt si fapte de natura penala. "Pentru ca, parerea noastra este ca exista asemenea fapte", a afirmat presedintele FRF.
Mircea Sandu a mai dezvaluit ziaristilor faptul ca deficientele de organizare constatate in Giulesti au fost pedepsite cu sanctiunea minima. Cealalta varianta a sanctionarii prevedea pierderea partidei de catre echipa gazda cu 3-0. De fapt, cei trei membri ai comisiei care a investigat cazul din punct de vedere sportiv (Mircea Sandu, Adalbert Kassai si Dumitru Mihalache) au cerut ca Rapid sa fie pedepsita cu pierderea partidei. Numai ca, atunci cand s-a votat, doar patru membri ai Comitetului Executiv au votat pentru, restul pentru suspendarea terenului.
Presedintele FRF va solicita in scurt timp sprijinul Ministerului Sanatatii si al Tineretului si Sportului pentru a permite prezenta medicilor la partidele de fotbal. De asemenea, intre 6 si 8 septembrie a fost programata o consfatuire a medicilor din Divizia A. In decembrie, sub conducerea doctorului Dragan, presedintele comisiei de specialitate a FRF, se va tine un curs de pregatire de o luna, pentru ca medicii nespecializati in domeniul sportului sa capete aceasta licenta.
Pentru a exclude orice comentarii, FRF a inaintat o cerere catre liga in care solicita luarea in calcul a efectuarii controlului antidoping inaintea partidelor de fotbal. "Destul de sigur ca se va hotari testarea antidoping, poate chiar din etapa urmatoare", a anuntat Mircea Sandu, precizand insa ca nu stie deocamdata daca testarea se va face in toate partidele, sau doar la unele, prin tragere la sorti.
Mihai Bertianu 
A r h i v a
  Mircea Sandu nu este interesat de nevestele arbitrilor    
  Bondrea ramane in picioare    
  Nemtenii innopteaza la Tazlau    
  Ando asteapta sfarsitul ghinioanelor    
  Rocarul a trecut pe langa depunctare    
  Danilescu ramane doar cu Steaua    
  Copos s-a decis sa fie corect cu Arnhem    
  Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata    
  Ion Niculae: "Drogul i l-a dat Copos!"    
  Apreciatul post de televiziune va protesta impotriva deciziei federale de a schimba locul disputarii meciului Rapid - FC Arges    
  Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului    
  Cine ia suta de milioane de la Rapid si Rocar?    
  UN SECOL DE FOTBAL    
  Gabi Szabo a invins si la Zurich    
  Romania joaca finala Mondialelor    
  Ne-am razbunat pe Austria!    
  Succese romanesti in calificarile CM de lupte greco-romane pentru juniori    
  Parma trimisa in corzi de Rangers    
  Panathinaikos cumpara atacant din Norvegia    
  Dieter Nisipeanu si-a marit contul cu 86.400 de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00813 sec.