Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Ziua eclipsei s-a incheiat cu marele concert al acestui an Pavarotti a oferit patru bisuri Asistenta de toate genurile Nu s-au inregistrat incidente
50.000 de admiratori l-au ovationat pe Luciano Pavarotti in fata Casei Poporului
-- Marele tenor a cerut ca fanii sai sositi in ultimul moment sa fie lasati sa intre fara bilet * In randul asistentei s-a auzit o rumoare la prezentarea lui Emil Constantinescu, s-a ras la Ion Diaconescu si s-a huiduit la Viorel Lis * Pavarotti a parasit Romania in noaptea de miercuri spre joi
Ziua eclipsei a fost incheiata in mod triumfal cu concertul sustinut de Luciano Pavarotti in Piata Constitutiei din Bucuresti. Peste 50.000 de persoane s-au strans in fata Palatului Parlamentului - locul unde a fost amplasta scena - pentru a-l vedea si asculta pe marele tenor. Spectacolul a inceput la ora 21.10, dar lumea a venit in piata cu o ora mai devreme. Numarul spectatorilor a depasit cu mult asteptarile organizatorilor. Cateva mii de persoane au putut asista fara a fi obligate sa-si cumpere bilete, deoarece maestrul a solicitat permiterea accesului gratuit pentru admiratorii sai, sositi in ultimul moment la spectacol. Fortele de ordine au fost informate si, in consecinta, i-au indrumat pe toti cei care au dorit sa asiste la concert spre dealul din fata Palatului Parlamentului. In scurt timp, primii dintre cei ajunsi in aceasta zona si-au informat, prin intermediul telefoanelor mobile, toate cunostintele despre accesul gratuit la spectacol, iar acestia din urma nu au intarziat sa apara. S-a adunat, astfel, in fata marelui tenor, un public de doua ori mai mare decat cel anuntat initial.
Concertul a fost deschis de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Leone Magiera, cu uvertura la "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart. Programul a fost respectat asa cum fusese anuntat. Interpretii au prezentat toate cele 21 de piese, dintre care opt cantate de Pavarotti, sapte de soprana Carmela Remigio, doua in duet si patru de orchestra. Pavarotti a ales un repertoriu clasic, destul de omogen, cuprinzand, in general, arii din Puccini si Mascagni.
Bisurile oferite, in ordine, de catre Luciano Pavarotti au fost cantoneta "Granada" de Lara, aria "E lucevan la stelle" din "Tosca" de Puccini si cantoneta "O sole mio", compozitor Di Capua, aceasta din urma fiind si cea mai ovationata. Tenorul si soprana Carmela Remigio si-au incheiat concertul cu celebrul duet "Brindisi" din "Traviata" de Verdi, invitand publicul sa cante in locul corului, atragandu-i insa atentia sa nu mai aplaude dupa ce a inceput sa cante orchestra. Concertul a durat doua ore si 20 de minute.
Aplaudat mai timid la inceput, tenorul a sfarsit prin a fi ovationat la scena deschisa, minute in sir. Pavarotti a tinut sa remarce ca la concert a venit lume multa, chiar si presedintele Romaniei, caruia i-a multumit. Cand au fost prezentate pe cele doua ecrane de proiectie oficialitatile, in randul asistentei s-a auzit o rumoare in cazul lui Emil Constantinescu, s-a ras la Ion Diaconescu si s-a huiduit la Viorel Lis. La pauza, presedintele Constantinescu a declarat, otimist, potrivit Mediafax, ca sosirea tenorului in tara noastra in ziua eclipsei inseamna ca "Soarele e bine plasat deasupra Romaniei".
La spectacol au asistat zeci de mii de iubitori de muzica, printre care numeroase personalitati ale vietii politice romanesti: presedintele Constantinescu, insotit de sotia sa, Nadia, premierul Radu Vasile, Ion Diaconescu, Valeriu Stoica, Ion Ratiu, Adrian Nastase, Petre Roman, Gabriel Tepelea, Sorin Frunzaverde. De asemenea, au putut fi vazuti diplomati, reprezentanti ai lumii sportului (Mircea Lucescu, George Copos, Ovidiu Ioanitoaia), VIP-uri din toate domeniile. In Piata Constitutiei au fost prezente toate generatiile de oameni de muzica din Romania, dovedind ca valoarea universala are parte de un privilegiu al ei. La concert au asistat si persoane handicapate fizic, in carucioare, care au beneficiat de gratuitate, la insistentele tenorului.
Evenimentul s-a desfasurat fara incidente, fapt confirmat si de un reprezentant al fortelor de ordine care a fost de parere ca nivelul cultural al celor prezenti si-a spus cuvantul, in zona fiind prezente doar sporadic cateva persoane care "nu au fost atrase de muzica marelui maestru", informeaza Mediafax.
Spatiile de parcare, insuficiente pentru dimensiunile acestui spectacol, au generat improvizatii de moment, autoturismele gasindu-si locuri pe trotuare si chiar pe mijlocul bulevardului Libertatii, unde circulatia a fost oprita pe durata concertului. La terminarea spectacolului, atat cei sositi cu autoturismele, cat si cei care s-au deplasat pe jos nu au fost implicati in accidente rutiere sau de alt gen. "Ca niciodata, nu am avut parte de incidente", au declarat mai multi ofiteri de circulatie care au fost insarcinati cu fluidizarea traficului in zona, la sfarsitul concertului, precizeaza sursa citata.
Luciano Pavarotti, impreuna cu insotitorii sai, a parasit Romania in noaptea de miercuri spre joi in jurul orei 01.30 de pe Aeroportul International Baneasa, cu o cursa charter.
Luana DUSCHKA 
A r h i v a
  MI raspunde acuzatiilor lui Basescu si arata litera legii    
  A inceput "Ancheta Corleone"    
  Dragomir-Corleone pleaca la Tel Aviv    
  Nava Golden Virgo cu 18 romani la bord a esuat intr-un port din Yemen    
  Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate    
  Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte    
  Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere    
  Politistii din Alba, Bistrita, Cluj, Gorj si Harghita au sefi noi    
  Cetateanul roman va beneficia de un "ghiseu unic" de unde isi va putea lua toate documentele abia in 2005    
  Evaziunea fiscala, coruptia si furturile ocupa primele locuri in topul infractiunilor savarsite de romani    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01015 sec.