Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Lista echipajului
Nava Golden Virgo cu 18 romani la bord a esuat intr-un port din Yemen
-- Marinarii, care navigau sub pavilion Belize, se afla in afara oricarui pericol si sunt cazati la un hotel din Mukala * Vasul a esuat din cauza vantului puternic, care a smuls ancora * Echipajul crede ca va mai dura inca vreo trei zile pana vor fi repatriati
Nava Golden Virgo, aflata sub pavilion Belize, care avea la bord un echipaj format din 18 romani, a esuat, miercuri, in portul Mukala din Yemen. Nava transporta saci de grau pentru Yemen. Contactat telefonic de catre reporterii ZIUA, Mihai Spulber, reprezentantul firmei panameze "Interocean Services" (IOS), care este proprietarul navei, a declarat ca navigatorii au fost nevoiti sa abandoneze nava, acestia fiind in afara oricarui pericol. Marinarii de pe nava Golden Virgo au fost cazati la un hotel din Mukala si se incearca repatrierea lor in cat mai scurt timp, actele necesare fiind deja gata, dar deocamdata nu au primit acceptul autoritatilor yemenite de a parasi portul. Dupa spusele reprezentantului IOS, nava a esuat din cauza vantului puternic, fiind smulsa din ancora si aruncata peste stancile unui dig. Incercarile echipajului de a arunca in apa cea de-a doua ancora a fost zadarnica. Din cauza puternicului impact cu stancile, peretii magaziilor navei au fost sparti si fisurati, iar sala masinilor a fost inundata. Potrivit reprezentantului IOS, nu este exclus ca nava Golden Virgo sa fie taiata si folosita ca fier vechi.
Unul dintre marinarii ce se aflau pe nava, Calu Chivu ne-a declarat prin telefon, din Mukala ca vor mai sta la dispozitia autoritatilor yemenite inca vreo trei zile. Aceasta intarziere se datoreaza si faptului ca in tancurile navei a mai ramas combustibil, autoritatile de la Yemen ferindu-se de poluarea apei. Totodata Calu Chivu, sef electric pe nava Goldon Virgo, a mai precizat ca ei se vor intoarce cu avionul, deoarece nava nu mai poate fi urnita si ca defectiunile nu mai pot fi reparate.
Cei 18 romani de pe nava sunt cazati cate trei in camera si nu se plang de conditiile de acolo. Va prezentam numele celor ce formeaza echipajul de pe nava Golden Virgo : Mihai Constantin, comandant ; Marin Vasile, capitan secund ; Iehupav Vicol, ofiter 2 punte; Stanciu Vasile, sef mecanic; Ciocan Vasile, mecanic 1; Mihut Aurel, ofiter 2 mecanic; Calu Chivu, sef electric; Tudorache Valentin, radio telegrafist; Dumitrache Nicolae, sef echipaj; Grosu Stefanache, timonier; Stefan Marian, timonier; Vidovici Bogdan, timonier; Tudorache Dumitru, strungar; Badea Bogdan, motorist; Apostol Stefan, motorist; Stoica Silviu, motorist; Craioveanu Nicolae, bucatar.
Gabi MOCANU 
A r h i v a
  MI raspunde acuzatiilor lui Basescu si arata litera legii    
  A inceput "Ancheta Corleone"    
  Dragomir-Corleone pleaca la Tel Aviv    
  Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate    
  Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte    
  50.000 de admiratori l-au ovationat pe Luciano Pavarotti in fata Casei Poporului    
  Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere    
  Politistii din Alba, Bistrita, Cluj, Gorj si Harghita au sefi noi    
  Cetateanul roman va beneficia de un "ghiseu unic" de unde isi va putea lua toate documentele abia in 2005    
  Evaziunea fiscala, coruptia si furturile ocupa primele locuri in topul infractiunilor savarsite de romani    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00781 sec.