Ziua Logo
  Nr. 1559 de vineri, 13 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Federatia Romana de Fotbal lucreaza la "Dosarul Mitica Dragomir". El este cercetat pentru articolele antisemite din publicatia pe care o patroneaza
A inceput "Ancheta Corleone"
-- Dragomir detine importante functii la varful fotbalului romanesc * Federatia internationala i-a cerut presedintelui Mircea Sandu un raport amanuntit asupra legaturilor lui Mitica, zis Corleone, cu grupuri si reviste antisemite * Forul mondial fotbalistic nu tolereaza asemenea manifestari in federatiile afiliate * Dragomir arunca vina pe ziaristul sau * Surpriza etapei: Mitica pleaca taman in Israel
Federatia Romana de Fotbal (FRF) a declansat, ieri, ancheta asupra activitatilor antisemite ale lui Dumitru Dragomir, zis Corleone, drept raspuns la solicitarea imperativa a Federatiei Internationale adresata presedintelui FRF Mircea Sandu. Corleone este presedintele Ligii profesioniste de Fotbal, functie care-l face, automat, si vicepresedinte FRF. Forul mondial al fotbalului fusese sesizat de Liga Anti -Defaimare, cu sediul la New York, in legatura cu aparitia unor articole considerate cu tenta vadit antisemita in revista "Atac la persoana" al carei proprietar si director este Mitica Dragomir. In plus, el este acuzat si de legaturi cu grupuri antisemite din Romania. Mircea Sandu a informat, ieri, Comitetul Executiv despre cererea FIFA. Conducerea fotbalului nostru a dispus crearea unei comisii care se realizeze o ancheta referitoare la orientarea publicatiei conduse de Dumitru Dragomir, precum si la activitatile acestuia. Dovedind expeditivitate, presedintele FRF a afirmat ca doreste ca "Dosarul Corleone" sa fie finalizat in 10-14 zile, pentru a fi trimis la secretariatul FIFA. Mentionam ca rolul FRF este doar de informare a FIFA, forului mondial revenindu-i sarcina de a trage concluzii.
Mircea Sandu ne-a mai informat ca s-a adresat organelor abilitate, cerand informatii despre existenta si activitatile organizatiilor cu caracter antisemit de la noi din tara. Raspunsul primit de conducatorul federatiei este ca in Romania nu ar exista nici o organizatie de acest gen.
Dumitru Dragomir sustine sus si tare ca este nevinovat si arunca vina pe altii. "Sa fie tras la raspundere cel care a scris articolul, nu eu. Eu nu citesc toate articolelel care sunt publicate in "Atac la persoana". Eu nu-mi cenzurez redactorii!", a spus presedintele LPF.
Mihail Antonescu, autorul articolului incriminat de Liga Anti Defaimare, are deja, la Tribunalul Municipiului Bucuresti un dosar pe rol rezultat in urma articolelor antisemite aparute in "Atac la persoana".
Mihai BERTIANU 
A r h i v a
  MI raspunde acuzatiilor lui Basescu si arata litera legii    
  Dragomir-Corleone pleaca la Tel Aviv    
  Nava Golden Virgo cu 18 romani la bord a esuat intr-un port din Yemen    
  Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate    
  Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte    
  50.000 de admiratori l-au ovationat pe Luciano Pavarotti in fata Casei Poporului    
  Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere    
  Politistii din Alba, Bistrita, Cluj, Gorj si Harghita au sefi noi    
  Cetateanul roman va beneficia de un "ghiseu unic" de unde isi va putea lua toate documentele abia in 2005    
  Evaziunea fiscala, coruptia si furturile ocupa primele locuri in topul infractiunilor savarsite de romani    
 Top afisari / comentarii 
 Cauza decesului lui Vrabioru ramane invaluita in mister pana luni dimineata (601 afisari)
 Doua clanuri de tigani s-au razboit pe viata si pe moarte (452 afisari)
 Fabrica de becuri din Fieni a fost prejudiciata cu 170 de milioane de lei (231 afisari)
 Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila supravietuieste din vanzarea copiilor in strainatate (69 afisari)
 Angajatii Companiei Nationale "Apele Romane" SA isi acuza directorul ca doreste sa-si instaleze apropiatii in functiile de conducere (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01149 sec.