Ziua Logo
  Nr. 1551 de miercuri, 4 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dupa moartea tragica a lui Stefan Vrabioru, rapidistii au ajuns la Riga marcati de decesul lui Dinu Dragan "Fibra" printre giulesteni Fara Bogdan Andone Sabau s-a antrenat 100 de suporteri la Londra Antrenament pe "Daugava"
DURERE LA PATRAT
-- Peste toate necazurile giulestenilor, Mircea Lucescu spera sa intoarca rezultatul meciului tur cu Skonto * Foarte probabil, Nelu Sabau va juca la Riga * Din delegatia Rapidului face parte, printre altii, si vicepresedintele FRF, Dan Petrescu * Partida va incepe la ora 21.00 si va fi transmisa in direct de TVR
Pentru Rapid, returul cu Skonto Riga din turul doi preliminar al Ligii Campionilor poate insemna, pe langa o calificare asteptata de toata suflarea Giulestiului, trecerea peste nenorocirile abatute asupra clubului din Grant in ultimele zile. A fost, mai intai, decesul tragic al fotbalistului ploiestean Stefan Vrabioru. A urmat stingerea din viata a directorului administrativ Dinu Dragan. Pe scurt, doua evenimente care au marcat echipa lui Mircea Lucescu prefateaza returul cu letonii de la Skonto Riga, poate cel mai important meci al sezonului pentru campioni.
Din delegatia Rapidului, formata din 53 de persoane, plecata ieri de pe aeroportul Otopeni, la ora 14.40, cu cursa charter RO 7001, fac parte si "seful arbitrilor" Dan Petrescu, invitat de George Copos, si Alexandra, fiica principalului actionar al clubului de langa sine. Ajunsi pe Otopeni la ora 14.00, giulestenii au parut marcati, dar convinsi ca pot invinge un adversar cotat, fara indoiala, mai slab. De acest fapt este convins si antrenorul Mircea Lucescu, de care se leaga toate sperantele suporterilor: "Putem intoarce rezultatul!"
Poate pentru unii surprinzator, Bogdan Andone nu a fost inclus in lot. Motivul? Evolutia slaba in meciul tur cu Skonto. De asemenea, lipsesc presedintele Dinu Gheorghe si directorul sportiv Paul Cazan, ramasi acasa pentru a se ocupa de inmormantarea lui Dinu Dragan.
Inaintea zborului care a durat doua ore si jumatate, bucurestenii au efectuat in cursul diminetii un ultim antrenament la Pro Rapid, la care a participat si Nelutu Sabau. Aflat in urma cu pregatirea, fostul dinamovist va fi introdus in teren, foarte probabil, in repriza a doua. "Experienta lui Sabau poate decide", spunea Lucescu, care-si pune mari sperante si in Bolohan, cel mai afectat jucator al alb-visiniilor. De fapt, pentru a-l face pe Bolohan sa treaca mai repede peste decesul lui Vrabioru, din delegatie face parte si prietena sa, capabila sa-i ridice moralul rapidistului.
Suporterii echipei din Giulesti sunt convinsi ca Rapidul se va califica si va intalni, in al treilea tur preliminar, Chelsea Londra. In acest sens, 100 de fani condusi de Constantin Mincea si-au depus deja cereri la ambasada Marii Britanii pentru eliberarea vizelor. Suporterii Rapidului au incercat sa faca deplasarea si la Riga, dar operatiunea de obtinere a vizei era ceva mai complicata, in capitala Letoniei fiind prezenti doar cunoscutii "Butelie" si "Bondu'".
Formatia feroviara, cazata la hotel "Radisson", a efectuat aseara, la ora 21.00, antrenamentul oficial pe stadionul "Daugava", din Riga, prilej pentru Mircea Lucescu de a pune la punct ultimele detalii ale meciului din aceasta seara. In ceea ce-l priveste pe Lucescu, antrenorul Rapidului a fost oprit pe aeroportul Otopeni de un student negru, din Sudan. Suporter dinamovist, studentul la Medicina va incuraja Rapidul in acest campionat, fiind sfatuit de Lucescu sa repare sistemul sanitar din Romania.
Ovidiu DRAGAN 
A r h i v a
  FIECARE CU GASCA LUI, DOMNILOR !    
  PROTEST, NU DESCONSIDERARE    
  Sandu Boc - patru rapoarte    
  Amical pentru sarb    
  11 stranieri pentru amicalul cu Cipru    
  Sparlea a trecut in turul doi la San Diego    
  Camelia Potec a adus primele medalii de aur din 1987 Incoace    
  Trei jucatoare de la nationala au fost bagate in spital de o toxiinfectie alimentara    
  Ion Curca va fi retras in administrativul CNSB    
  Laura Badea se marita!    
  Bani pentru Patinoar    
  Romania si-a demonstrat superioritatea in fata Olandei si Germaniei    
  Avionetele au preluat conducerea raliului    
  "Cainii rosii" vor razbunare    
  Otelul intr-o noua prezentare    
  Lacatus revine acasa    
  Dudu Georgescu nu poate sta pe banca    
  Goana dupa puncte    
  Un meci trist    
  Victimele Otelului    
  Rangers vrea sa termine treaba    
  Suporterii laziali au ars portretele lui Vieri    
  Rennes se gandeste deja la Juventus    
  Arsenal l-a luat si pe Henry    
  38 de etape de suspendare    
  Rezultatele partiale ale analizei urinei lui Vrabioru exclud existenta substantelor dopante conventionale    
  "Medicul Popovici trebuia sa fie la meci!"    
  Colegiul Medicilor a stabilit ca Vrabioru putea fi salvat daca salvarea era dotata corespunzator    
  Intrebari fara raspuns in "cazul Vrabioru"    
 Top afisari / comentarii 
 Fane Spoitoru a fugit din Canada (212 afisari)
 Boala "limbii albastre" face ravagii in Bulgaria (72 afisari)
 Extrase din catalogul licitatiei (31 afisari)
 Avionetele au preluat conducerea raliului (29 afisari)
 Pentru elucidarea enigmei deseurilor radioactive de la Telega este necesara interventia Politiei (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00935 sec.