Ziua Logo
  Nr. 1550 de marti, 3 august 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Tarek Jabban si Dumitru Ene sunt aproape astrali Astra construieste Craiovenii, cu "Intercity" la mare Universitatea insista pentru Iorga Cartu are probleme cu portarii Rapid - Ceahlaul se joaca maine Suporterii dinamovisti s-au batut cu jandarmii CSM Resita organizeaza o tombola de milioane Oltenii au trimis sase onesteni la doctor Porumboiu vrea sa ramana observator Superstitie resiteana
Astra Ploiesti a incheiat duminica seara stagiul de pregatire de la Poiana Brasov. Jucatorii astrali par a fi depasit cat de cat socul tragicului eveniment in care si-a pierdut viata Stefan Vrabioru, ei jucand sambata dupa-amiaza un joc cu tineretul. In aceste zile, conducerea clubului incearca sa perfecteze transferurile a doi jucatori care au fost testati in aceasta minivacanta: suceveanul Dumitru Ene si sirianul Tarek Jabban. Pentru primul se vor purta astazi discutii cu Eugen Hutu, presedintele NC Foresta, iar pentru al doilea se va discuta cu impresarul jucatorului, Rodion Camataru. Tranzactia este posibila si pentru ca antrenorul Vasile Simionas s-a declarat de acord cu pastrarea sirianului, dar si pentru ca pretul este unul modic: 10.000 de dolari.
Directorul sportiv al Astrei, Dan Dorobet, ne-a declarat ca tribuna I a stadionului a fost finalizata, lucrarile concentrandu-se acum spre peluza dinspre cimitir. Aceasta va fi inchisa pe perioada constructiei, care se preconizeaza sa dureze circa o luna. Un alt proiect care a fost demarat este constructia unui minihotel chiar sub tribuna cea noua, destinat cantonamentelor echipei, si care va fi gata la sfarsitul acestui an.
Lotul Universitatii Craiova va pleca in aceasta dimineata, la ora 6.50, cu "Intercity" pana la Constanta, pentru meciul de campionat cu Farul. "Este o deplasare lunga si trenul reprezinta cea mai buna varianta", spunea vicepresedintele Gheorghe Nedelescu, care a trimis echipa de tineret cu autocarul. Altfel, dupa victoria la limita in fata Onestiului, antrenorul Marian Bondrea si-a bagat jucatorii in sedinta, neexistand nici o problema de efectiv in Banie.
Considerat unul dintre cei mai in forma atacanti din lotul Universitatii, Nicolae Iorga ar putea debuta, maine, sub culorile echipei din Banie. Motivul neintelegerilor dintre Universitatea Craiova si Gaz Metan Medias reprezinta suma foarte mare (aproximativ 100.000 de dolari) ceruta de conducatorii divizionarei B pentru un transfer imediat al lui Iorga. Foarte probabil, pentru ca nu si-a primit ultimele rate din contract cu Gaz Metan, Iorga va fi declarat astazi jucator liber si va fi achizitionat de Universitatea, care va achita grila jucatorului ce nu depaseste 30.000 de dolari.
Desi la meciul de la Galati portarului titular al oltenilor, Vasile Mare i se pot imputa cinci goluri din cele opt inscrise de otelari, Sorin Cartu, a preferat sa-l mentina pe acesta in teren. Dupa incheierea acestei partide, antrenorul lui FC Extensiv a lasat sa se inteleaga ca Gheorghe Stoianov, portarul de rezerva, mai trebuie sa se pregateasca pentru a debuta sub culorile acestui club, si din aceasta cauza nu l-a schimbat pe Mare.
Dupa cum se stie, partida Rapid - Ceahlaul Piatra Neamt, programata initial in etapa a treia, miercuri, a fost amanata pentru 1 decembrie, deoarece giulestenii urmeaza sa joace in acea zi returul cu Skonto Riga, din al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Partida de tineret, insa, se va disputa asa cum era programat, adica maine, de la ora 15.00. Jocul va avea loc pe stadionul "Tehnometal", din cartierul Bucurestii Noi.
Conducerea clubului Dinamo s-a suparat pe suporterii prezenti sambata, la meciul cu Gloria, pentru ca nu s-au deplasat si in Ghencea, pentru a sustine Rocarul. "Lumea nu stie ca ne-am batut cu jandarmii la iesirea din stadionul Dinamo si, astfel, foarte putini suporteri au mai ajuns in Ghencea", ne-a declarat unul dintre sustinatorii "cainilor rosii". Reamintim ca, la meciul cu Steaua, au fost prezenti doar 20 de fani dinamovisti.
Maine, in pauza meciului dintre CSM si Dinamo, organizatorii resiteni vor organiza o tombola inedita. Astfel, in urma unei trageri la sorti, a unor numere, care reprezinta seria biletelor de intrare, din programul meciului, in valoare de 25.000 de lei, posesorii respectivelor tichete vor putea fi beneficiarii unui premiu de un milion de lei, precum si a catorva "speciale", de 500.000 de lei.
Dupa incheirea partidei dintre Universitatea Craiova si FC Onesti, medicul echipei moldave a fost nevoit sa acorde primele ingrijiri unui "lot" de sase jucatori. Astfel, Jercalau, Bilasco, Sabau, Orosz si Cioaba sunt in evidenta doctorului cu multiple contuzii, in timp ce Blid a suferit, tot la aceasta partida, o intindere. Dupa toate probabilitatile, in functie si de perioada de recuperare, toti jucatorii cu probleme au mari sanse sa fie prezenti miercuri in teren, la meciul cu Astra.
La meciul de pe stadionul "Nicolae Paduraru" a asistat, din tribuna oficiala, si fostul arbitru FIFA, vasluianul Adrian Porumboiu. Acesta a declarat ca a venit doar sa vada jocul, ca un simplu cetatean. El a fost, insa, rugat la pauza sa comenteze faza golului inscris de rapidistul Dascalescu, in minutul 25. Porumboiu a refuzat insa, motivand: "Mai am o singura calitate: cea de observator. Nu vreau sa mi-o pierd si pe asta".
Incepand cu aceasta etapa intermediara, conducerea clubului din Valea Domanului va inmana, fiecarui reprezentat mass-media o lista completa cu jucatorii titulari si rezervele. Dar, din cate am fost informati, de acest buletin informativ vor beneficia doar gazetarii care vor scrie meciurile de miercuri, pentru cele de sambata, datorita faptului ca la ora cand se disputa meciurile firma care efectueaza aceste "duplicate" are program scurt, cei prezenti vor trebui sa alerge in stanga si-n dreapta dupa componenta echipelor. Din superstitie, organizatorii de la CSM nu au mai scris respectivele formatii, cu creta, pe tabla din vestiar, ultima data cand au aparut numele fotbalistilor a avut loc la partida CSM - FC Onesti, cand gazdele au intrat in hora retrogradarii.
(B.G.) (B.G.) (ICU) (ICU) (MIP) (A.B.) (ICU) (MIP) (MIP) (A.B.) (MIP) 
A r h i v a
  "Legiunea franceza" a exorcizat "Diavolii rosii"    
  Presedintele lui Real a confirmat achizitionarea lui Anelka    
  Malaezia nu va boicota Cupa Mondiala din 2002    
  Un impresar rus l-a amenintat cu moartea pe presedintele lui Manchester United    
  Opt fani ai Stelei Rosii Belgrad au ajuns la inchisoare    
  Atletii au revenit in tara    
  "SUNT PREA BATRAN PENTRU FORMULA 1"    
  Infruntarea in aer dintre moto-deltaplane si avionete continua!    
  Austeritatea devine din ce in ce mai evidenta in Ghencea    
  Norvegia - Romania 27-25    
  Romania s-a speriat de Rusia    
  Presedintii si Riga    
  Axinciuc, inca o greva si ma duc!    
  Paguba onesteana de milioane    
  "Mi-e rusine sa mai ies din casa!"    
  Si Steaua reclama arbitrajul lui Chivulete    
  Cornel Dinu a implinit 51 de ani    
  Poenaru vrea sa spele rusinea lui Halagian    
 Top afisari / comentarii 
 Cazimir Ionescu e scos la inaintare in "Paradis Latino" (407 afisari)
 Consilierul PDSR Francisc Toba considera trimiterea sa in judecata o vendeta politica (204 afisari)
  "Legiunea franceza" a exorcizat "Diavolii rosii" (106 afisari)
 Infruntarea in aer dintre moto-deltaplane si avionete continua! (75 afisari)
 Ancheta nucleara la Telega (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01235 sec.