Ziua Logo
  Nr. 1438 de luni, 15 martie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Care "HANDICAP ROMANESC", OAMENI BUNI?
Avem noi, romanii, un obicei bine intelenit in pamantul neaos: nu stim sa ne apreciem valorile. Oamenii care s-o faca! Transformam lesne putinele bucurii pe care ni le mai ofera viata, ce-si au obarsia exclusiv in fenomenul sportiv, in prilejuri taman bune de-a ne tavali prin tarana eroii. Si uite asa, cand toata presa americana, spre exemplu, lauda performanta de exceptie a atletismului romanesc la mondialele indoor de la Maebashi, se gasira ceva semeni de-ai nostri, "mai catolici decat Papa", sa "nege negatia". Sa disece cu acribie rezultatele atletilor nostri dupa niste criterii originale, concluzionand, grav, ca isteria creata post factum nu face nici cat o ceapa degerata. Concurenta dintre Gabi Szabo si Violeta Szekely n-ar fi morala, cu toate ca "discordia" s-a materializat intr-o medalie in plus pentru Romania. Ca specializarea pe probe n-ar fi benefica, desi asa face toata lumea, fapt dictat de talent, adica de considerente native. Ca d-aia africanii sunt experti in alergarile lungi, iar americanii sunt aproape imbatabili la sprint. Ca sa nu mai punem la socoteala "diferentele" rasiale! La o macroanaliza a sportului romanesc, tot femeile vor fi lider. Un viciu care nu-si are sorgintea neaparat in calitatea pregatirii, ci in caracteristicele neamului! Elita se "numara pe degete", ca doar nu suntem la "angro", numai cateva persoane avand privilegiul sa guste din cupa invingatorilor. Datorita calitatilor care-i fac exceptionali, dublate de sacrificii multiple, la care se adauga priceperea antrenorilor ce stau in umbra. Ca numai din rea vointa, tehnicienii nostri, deplasati in Japonia, s-au trezit bagati la gramada, printre oficiali! Iar vina companiei de transport aerian KLM de a incurca "borcanele", adica prajinile lui Gabi Mihalcea, a fost, deja, recunoscuta. Mai ramane de stabilit numai cat ii va costa "distractia" pe olandezi!
Iata ca, din nou, rememoram bancul cu bicicleta. Care, de fapt, este mitraliera. Si nu i-a dat-o, ci i-a furat-o! Adica sa nu ne bucuram, cand putem mai usor sa cadem prada comentariilor la rece, sa nu-i felicitam pe performerii nostri, cand e mult mai de "bon-ton" sa le gasim nod in papura.
Ce-i mai grav, este ca ilustrii analisti n-au avut nimic in comun, pana zilele trecute, cu "inelul magic". Nici in clin, nici in penita cu intrecerea sportiva, dupa care se trage linie si se aduna. Iar la Maebashi, Romania a fost pe locul doi pe natiuni, dupa SUA! Vor urma, ce-i drept, si alte inclestari ale omului cu metrul si secunda, dar, pana una alta, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului!
Cristina Vladu 
A r h i v a
  Hutu a intrat In postul retrogradarii    
  DECEPTIA MAXIMA    
  Geniul lui Zotta    
  Rednic peste tot    
  Marius Popescu n-a facut deplasarea    
  "Sepcile rosii" s-au mobilizat excelent pentru jocul cu Steaua, reusind sa-si domine clar adversarul in prima repriza    
  Galerie stelista cu steaguri clujene    
  Remiza morala!    
  Gabi Stan si-a tras bodyguarzi    
  Gigi Staicu va candida pentru primaria din Satu Mare    
  Sichitiu a vrut sa-si retraga echipa de pe teren    
  Lucescu n-a pierdut in derby    
  Stadionul din Giulesti a avut un "frate" geaman la Genova    
  Atletii romani "au luat fata" Balcanilor!    
  Consiliul Europei se intereseaza de Legea Sportului    
  Cornel Dinu este adeptul schimbarii    
  Lennox Lewis si Evander Holyfield isi pastreaza centurile de campioni mondiali ai greilor    
  Minaur Baia Mare este aproape campioana    
 Top afisari / comentarii 
 Armata declara razboi Televiziunii Romane (25 afisari)
 Presedintele i-a gratiat pe detinutii politici care au vrut sa-l asasineze pe Ceausescu (17 afisari)
 Mineriada stangii (16 afisari)
 Remiza morala! (13 afisari)
 150 de copii cu malformatii vor fi operati gratuit prin "Operation Smile" (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01018 sec.