Ziua Logo
  Nr. 1438 de luni, 15 martie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Disputa la varful PD pe tema cine este duplicitar: partidul sau guvernul? Roman: PD a fost confruntat cu o realitate duplicitara a guvernarii
Basescu: Daca PD decide sa ramana la guvernare, atunci trebuie sa sprijine constant Executivul Daca ar fi existat o guvernare "corecta si coerenta" nu s-ar fi ajuns la actuala situatie economica dezastruoasa
Vicepresedintele Traian Basescu, ministru al Transporturilor, a declarat ca nu este adeptul ramanerii la guvernare cu orice pret. Daca Partidul Democrat decide sa ramana in actuala coalitie guvernamentala, atunci este normal sa sprijine "constant si ferm" Guvernul, iar criticile la adresa Executivului sa fie facute, "pe cat posibil", de altii, a sustinut vicepresedintele PD. In opinia sa, nu este normal ca democratii sa stea la guvernare daca nu considera ca se poate face ceva pozitiv pentru tara. Basescu a explicat ca PD isi creeaza o imagine duplicitara "de partid care se agata de ciolanul puterii". In opinia sa, daca aceasta atitudine va continua, democratii nu vor obtine niciodata mai mult de 8-9% din pre ferintele electoratului. Vicepresedintele democrat a mai adaugat ca, uneori, incoerenta legislativa se justifica prin rapida evolutie a societatii.
Basescu a criticat faptul ca, atat la nivelul organizatiilor judetene, cat si al conducerii centrale a partidului, Guvernul a fost criticat de cate ori democratilor li s-a parut de "bon-ton". El a cerut tuturor membrilor PD "sa le fie mai clar ce vor si sa se puna pe treaba".
Petre Roman a combatut spusele lui Traian Basescu, aratand ca partidul sau nu a avut o atitudine duplicitara fata de Executiv, "ci a fost confruntat cu o realitate duplicitara a guvernarii". El a apreciat ca daca ar fi existat o guvernare "corecta si coerenta" nu s-ar fi ajuns la actuala situatie economica dezastruoasa. Roman a afirmat ca au existat mereu interese de grup care au "pulverizat" actiunea guvernamentala. El a facut referire la Ministerul Finantelor si diferitele institutii din cadrul acestui minister care aveau "parca alte obiective decat cele ale guvernarii". Liderul democrat a precizat ca acelasi lucru se poate spune si despre politica de privatizare.
Roman a subliniat ca i-a aparat intotdeauna pe ministrii PD care "s-au aflat in momente dificile", cum ar fi Traian Basescu si Radu Berceanu. El a raspuns astfel unor afirmatii formulate de lideri din teritoriu care l-au acuzat ca "s-ar ascunde in spatele ministrilor". "Eu le sustin spatele", a tinut sa precizeze liderul PD.
A r h i v a
  Armata declara razboi Televiziunii Romane    
  PD a batut in cuie ramanerea in Guvern    
  Presedintele i-a gratiat pe detinutii politici care au vrut sa-l asasineze pe Ceausescu    
  Arestarea primarului comunei Voluntari ar putea fi o inscenare ieftina    
 Top afisari / comentarii 
 Armata declara razboi Televiziunii Romane (25 afisari)
 Presedintele i-a gratiat pe detinutii politici care au vrut sa-l asasineze pe Ceausescu (17 afisari)
 Mineriada stangii (16 afisari)
 Remiza morala! (13 afisari)
 150 de copii cu malformatii vor fi operati gratuit prin "Operation Smile" (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00733 sec.