Ziua Logo
  Nr. 1438 de luni, 15 martie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Cum arata mesajul pozitiv in viziunea democratilor
PD a batut in cuie ramanerea in Guvern
-- Roman le-a spus "camarazilor" ca "a sosit timpul sa intr-n actiune si sa nu lase tara la greu"
Colegiul Director al Partidului Democrat, intrunit sambata la Palatul Parlamentului, s-a pronuntat pentru ramanerea partidului la guvernare, inregistrandu-se un singur vot impotriva. Conditia a fost ca, de acum inainte, PD sa schimbe complet linia actiunilor sale.
Pe ordinea de zi s-a aflat si alegerea, prin vot secret, a unui nou vice presedinte, post ramas vacant prin inlaturarea din functie si, mai apoi, excluderea lui Adrian Severin din partid. Alexandru Sassu a castigat detasat cu 211 voturi, ceilalti candidati ,Cristian Radulescu si Romeo Trifu, adunand cate 169 si, respectiv, 83 de voturi.
Analiza politicii intrene de partid si a starii economice si sociale a populatiei, in baza unui sondaj de opinie realizat in teritoriu, a fost un alt punct abordat de participanti. Presedintii filialelor PD din teritoriu au criticat in termeni duri legaturile organizatiei Bucuresti cu cele judetene, aratand ca "numai greii cocotati in functii de conducere au un cuvant de spus", starnind protestele presedintelui Roman si ale ministrului Basescu. Lucrarile s-au desfasurat sub sloganul "Romania poate fi si trebuie guvernata mai bine".
Petre Roman, presedintele PD, s-a adresat colegilor sai de partid cu apelativul "camarazi" si a explicat foarte hotarat ca "a sosit timpul ca democratii sa intre-n actiune si sa nu lase tara la greu". El a cerut actualei guvernari sa dea dovada de coerenta politica si legislativa si sa faca tot posibilul sa incheie un nou acord cu FMI. Presedintele democrat a afirmat ca, totusi, Coalitia este angajata pe drumul reformei, dar PD are datoria de a elabora o strategie de coeziune economica si sociala.
Petre Roman le-a cerut organizatiilor din teritoriu sa tina cont de problemele oamenilor si sa se lupte pentru ei. El a aratat ca democratii trebuie sa se bata pentru a castiga noi procente "pentru ca numai daca vom avea peste 20% din optiunile electoratului vom reusi sa guvernam mai bine". In opinia sa, toate partidele vin cu idei pentru scoaterea tarii din criza, dar nimeni nu-si asuma, de fapt, greul reformei. "Sa fim noi cei care trecem la fapte, sa convingem electoratul ca meritam o viitoare guvernare!", i-a indemnat Roman pe colegii sai de partid.
(Isabella DRAGHICI) 
A r h i v a
  Armata declara razboi Televiziunii Romane    
  Daca ar fi existat o guvernare "corecta si coerenta" nu s-ar fi ajuns la actuala situatie economica dezastruoasa    
  Presedintele i-a gratiat pe detinutii politici care au vrut sa-l asasineze pe Ceausescu    
  Arestarea primarului comunei Voluntari ar putea fi o inscenare ieftina    
 Top afisari / comentarii 
 Armata declara razboi Televiziunii Romane (25 afisari)
 Presedintele i-a gratiat pe detinutii politici care au vrut sa-l asasineze pe Ceausescu (17 afisari)
 Mineriada stangii (16 afisari)
 Remiza morala! (13 afisari)
 150 de copii cu malformatii vor fi operati gratuit prin "Operation Smile" (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00691 sec.