Ziua Logo
  Nr. 1420 de luni, 22 februarie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Liderul seriei I a Diviziei B e din ce in ce mai singur in fata viitorului Romeo Pascu: "Daca vine Skania sau Volvo la Brasov am putea juca cu numele firmelor pe tricouri" Sediul FC Brasov e revendicat de vechii proprietari
FC Brasov cauta resurse financiare pentru retur
-- Angajatii clubului nu si-au primit salariile pentru ca echipa sa poata pleca in Turcia * Sperantele de viitor ale directorului sportiv Romeo Pascu se leaga de posibilitatea ca firmele suedeze Skania sau Volvo sa investeasca in intreprinderea Roman SA
Aflata la finele turului in fruntea seriei I a Diviziei B cu un avans considerabil fata de cea de-a doua clasata, echipa fanion a orasului de sub Tampa, FC Brasov, pare sa treaca prin una din cele mai agitate perioade din istoria sa. Motivul principal al crizei financiare cu care se confrunta il constituie situatia grea prin care trece sponsorul traditional, intreprinderea Roman SA, dar si neimplicarea in problemele echipei a potentilor oameni de afaceri din urbe. Din aceste motive, turneul in Antalya, in statiunea Kusadasi, al elevilor lui Cornel Talnar a stat sub semnul intrebarii pana in preziua plecarii, cand s-a gasit, dupa cautari disperate, minimul de resurse necesar deplasarii in Turcia. Asta si in conditiile in care directorul sportiv Romeo Pascu, vicepresedintele Iosif Kovacs si cei doi antrenori secunzi au trebuit sa ramana acasa, iar angajatilor clubului nu li s-au achitat salariile pe luna ianuarie.
O raza de speranta in revigorarea echipei ar putea-o constitui hotararea Consiliului Local prin care se dau in administrarea FC Brasov doua restaurante din oras (Timis si Caraiman) si un depozit. Impotriva acestei cedari pare sa se ridice prefectul judetului, Ioan Opris, care fara sa-si detalieze reticentele, a declarat in cursul saptamanii trecute ca n-ar prea fi de acord ca cele trei spatii sa treaca in administrarea gruparii conduse de Paul Enache. Pentru directorul sportiv Romeo Pascu situatia nu este fara iesire, desi motivatiile optimismului sau par puerile la prima vedere: "Se aude ca Skania sau Volvo vor sa cumpere Roman-ul si ma gandesc ca daca vin suedezii astia, o sa bage bani si in fotbal ca orice firma care se respecta. O sa le facem si noi publicitate, o sa jucam cu numele firmelor lor pe tricouri...".
Cum un necaz nu vine niciodata singur, gruparea brasoveana se mai afla in proces cu fiul fostului proprietar al sediului clubului, care actualmente locuieste in Timisoara.
"Noi l-am renovat, l-am modernizat, am bagat cateva milioane bune in sediul asta si acum vrea sa ni-l ia", ne-a mai declarat, cu of, Romeo Pascu. Din fericire pentru anemicul buget al clubului brasovean, echipa nu plateste nimic pentru folosirea stadionului Tineretului, "datorita domnului Tartaga", care l-a achizitionat anul trecut in schimbul sumei de 800 de milioane de lei, in urma licitatiei organizate de FPS.
Constantin DINU 
A r h i v a
  Sabau si Lupu s-au intors ieri la Bucuresti    
  Valentin Alexandru: "Ar trebui sa stau toata ziua la tribunal!"    
  Gabi Szabo, la 28 de sutimi de secunda de recordul mondial la 3000 m    
  Svetlana Simion bate la portile WNBA    
  Tyson a ajuns la izolare    
  Hingis si-a tras carnet de conducator auto    
  "Americanul" Virgil Stanescu vrea sa joace pentru SOCED!    
  Sase miliarde de lei vor arde in Giulesti!    
  Larisa Serghei a suferit o criza de spasmofilie in timpul meciului    
  La Nationalele de seniori au lipsit marile vedete    
  Lazio Suprema    
  "Stegarii" s-au intors sambata din Turcia    
  OMUL DIN SPATELE CIRCULUI    
  Nastase si Balasa vor juca la Litex Loveci    
  Rapid trece de Mahala    
  Manchester si Chelsea merg cap la cap    
  Steaua insista pentru Sorin Radu    
 Top afisari / comentarii 
 Larisa Serghei a suferit o criza de spasmofilie in timpul meciului (28 afisari)
 Romania mai are inca detinuti politici condamnati de Ceausescu (23 afisari)
 "Stegarii" s-au intors sambata din Turcia (18 afisari)
 Svetlana Simion bate la portile WNBA (13 afisari)
 FMI si Banca Mondiala vor schimbarea conducerii BANCOREX (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.